کشاورزان از سوزاندن کاه و کلش در مزارع خودداری کنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: کشاورزان باید از سوزاندن و آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع خودداری کنند.

نادر تقی‌زاده گفت: سوزاندن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول از سطح مزارع باعث از بین رفتن مواد غذایی خاک، افزایش شوری خاک زراعی، آلودگی آب و هوا و محیط زیست شده و موجب آسیب شدید به مواد مغذی خاک می شود که همین امر فقیر شدن خاک را در پی خواهد داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل می گوید: علاوه بر این سوزاندن کاه و کلش موجودات زنده و مفید خاک را از بین برده و خاک زراعی را فشرده و سفت می‌کند و مواد آلی خاک را از بین می برد و لطمات جبران ناپذیری به خاک‌های کشاورزی وارد می‌کند.

به گفته او، برای سریعتر آماده شدن زمین برای کشت بعدی و از بین بردن آفات و علف‌های هرز می‌توانند از سموم مناسب، تناوب زراعی و خاکورزی حفاظتی را جایگزین کنند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: کشاورزان بجای این اقدام غیرعلمی و غلط و برای سریعتر آماده شدن زمین برای کشت بعدی و از بین بردن آفات و علف‌های هرز می‌توانند از سموم مناسب، تناوب زراعی و خاکورزی حفاظتی را جایگزین کنند

تقی‌زاده می گوید: آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصولاتی مثل گندم و جو طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ هوای پاک ممنوع بوده و جرم تلقی شده و متخلفان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

او به مردم و دوستداران محیط زیست توصیه کرد در صورت مشاهده این اعمال غیر قانونی جهاد کشاورزی را در جریان امر قرار دهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.