چهلمین روز درگذشت استاد احمد سمیعی گیلانی

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: ایجاد موزه کتابخانه‌ای شامل آثار استاد احمد سمیعی گیلانی در رشت ضروری است.

دکتر غلامعلی حدادعادل در مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت استاد احمد سمیعی گیلانی پدر ویراستاری نوین ایران با بیان اینکه مرحوم سمیعی شخصی مومن، متفکر و دغدغه‌مند بود، بر ضرورت احداث موزه کتابخانه‌ای برای معرفی آثار و دست نوشته‌های این استاد تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه استاد سمیعی گیلانی به زبان و ادب فارسی غنا بخشید و به فارسی نظم و سامان داد افزود: سمیعی به گیلانی بودن خود افتخار می‌کرد و پسوند خود را از ۴۰ سال پیش به آثار خود اضافه کرد، زیرا به گیلان و گیلانی‌ها عشق می‌ورزید.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در وصف پدر علم ویراستاری نوین ایران گفت: استاد سمیعی پاک، دلسوز، سلیم النفس، علاقمند به ایران و عاشق فرهنگ و اعتلای ایران و عاشق مردم ایران بود.

حدادعادل با بیان اینکه مرحوم استاد سمیعی بسیار پرکار بود افزود: وی در سنین بالا در عرصه علم فعال بود و یکی از درس‌هایی که باید از ایشان یاد بگیریم شور و امید زندگی است.

وی گفت: در طول سال‌های انقلاب هر جا از استاد سمیعی کمک خواسته شد دریغ نکرد و هرجایی که می‌توانست به زبان و ادب فارسی کمک کند پا پس نکشید.

رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه استاد سمیعی تنها یک نویسنده نبود بلکه شخصی متفکر بود افزود: مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، تاریخی، علمی و انقلاب اسلامی از دغدغه‌های وی بود.

غلامعلی حداد با بیان اینکه استان گیلان دروازه ارتباط با اروپا بوده و بسیاری از اندیشه‌های نو از این استان است، گفت: رشت جایگاه ممتازی از نظر فکری و آموزشی داشته و بزرگان علمی بسیاری از این خطه برخواستند.

سهراب سمیعی پسر استاد احمد سمیعی گیلان نیز با قدردانی از گیلانیان برای گرامیداشت یاد پدرش، توجه به ارتقاء فرهنگ و علم و دانش قشر جوان را از دغدغه‌های استاد سمیعی عنوان کرد.

رضا ثقتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هم تکریم بزرگان و مفاخر را از برنامه‌های اولویت دار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد.

در پایان این مراسم استاندار گیلان هدیه‌ای را به مناسبت ۱۲ اردیبهشت روز معلم به آقای غلامعلی حدادعادل اهدا کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.