چین: بحران اوکراین نتیجه تداوم گسترش ناتو به سمت شرق است

سفیر چین در سازمان ملل بحران جاری در اوکراین و معضل امنیتی کنونی اروپا را نتیجه تداوم گسترش ناتو به سمت شرق قلمداد کرد.

ژانگ جون سفیر چین در سازمان ملل اعلام کرد که دلیل اصلی "معضل امنیتی" کنونی اروپا، اصرار ناتو بر پیگیری امنیت مطلق و حذف سیاسی کشور‌های خاص است.

به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی آرتی،  سفیر چین در سخنرانی خود در نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد که بحران جاری در اوکراین نتیجه تداوم گسترش ناتو به سمت شرق است و از این سازمان نظامی به سرکردگی آمریکا خواست که ذهنیت جنگ سرد را کنار بگذارد و از «آشوب‌ساز» بودن دست بردارد.

او همچنین به رفتار "خود متناقض" ناتو اشاره کرد که در آن خود را به عنوان یک "ائتلاف دفاعی" معرفی می‌کند، ولی در عین حال دائماً به دنبال "عبور از محدوده‌های جغرافیایی و گسترش دستور کارش، دامن زدن به شکاف و تنش، ایجاد ترس و تقابل است. "

وی گفت: "دنبال کردن امنیت مطلق و محرومیت سیاسی و محدوسازی با توسل به زور علیه یک طرف خاص، اصلی‌ترین علت این است که اروپا در وضعیت معضل امنیتی قرار گرفته. " این دیپلمات افزود: "اروپا و حتی کل جهان در آشفتگی بزرگتری گرفتار خواهند شد» مگر اینکه ناتو نگرشش را عوض کند.

ژانگ درخواست‌های چین برای آتش بس میان روسیه و اوکراین را تکرار کرد و از آن‌ها خواست که در اسرع وقت مذاکرات صلح را آغاز کنند. او همچنین پیشنهاد کرد که آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو باید برای یک "گفتگوی جامع و عمیق" بر اساس اصل تفکیک ناپذیری امنیت پشت یک میز بنشینند.

در همین حال، پکن شاهد بوده است که روابط خودش با آمریکا به خاطر سرنگونی اخیر یک بالن چینی متهم به جاسوسی در اوایل ماه جاری به پایین‌ترین سطح خود نزول کرده است. واشنگتن اعلام کرده است که پس از این حادثه ارتباطات نظامی خود با چین را قطع خواهد کرد و همچنین شرکت‌ها و موسسات چینی دخیل در این ماجرا را نیز تحریم کرد.

پکن متعاقباً این اتهامات را رد کرده و استدلال کرد که بالون مذکور یک کشتی هوایی غیرنظامی بوده است. با این وجود، این کشور وعده داد که به خاطر این حادثه انتقام خواهد گرفت و روابط نظامی و دیپلماتیک خود با آمریکا را کاهش داده است. پکن همچنین بار‌ها از واشنگتن به خاطر اعطای مجوز به تعدادی از مقامات آمریکایی برای بازدید مکرر از جزیره خودگردان تایوان که چین آن را بخشی از قلمرو مستقل خود می‌داند، انتقاد کرده است.

از آنجایی که کاخ سفید به فروش تسلیحات به ارتش تایوان نیز چراغ سبز نشان داده است، پکن تحریم‌هایی را علیه شرکت‌های سازنده تسلیحات آمریکایی شامل ریتون و لاکهید مارتین وضع کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار