سرما به باغ‌های خراسان رضوی ۱۲ هزار میلیارد ریال خسارت زد

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با کاهش شدید دما و سرمازدگی در روز‌های ۲۶ تا ۲۹ اسفند ماه پارسال افزون بر ۱۲ هزار میلیارد ریال به باغ‌های این استان خسارت وارد شد.

محمد میری دیسفانی گفت: کاهش دمای هوا در سطح استان به سرشاخه‌ها و بخش‌های گل‌دهی درختان میوه در باغ‌ها آسیب جدی وارد کرده است و بر اساس برآورد انجام شده توسط کارشناسان بین ۶ تا ۷۰ درصد به محصولات مختلف باغبانی خسارت وارد شده است.

او گفت: باغ‌هایی که تحت پوشش بیمه قرار داشتند با ارزیابی توسط کارشناسان خسارت‌های وارده به آن‌ها پرداخت خواهد شد، اما متأسفانه بخش عظیمی از باغ‌ها و مزارع خسارت دیده تحت پوشش بیمه نیستند و با ارزیابی میزان خسارت، به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و کشور اعلام شد تا در صورت تأیید در هیات دولت و تخصیص اعتبارات و تسهیلات مربوطه، جبران خسارت وارده به کشاورزان و باغداران به روش‌های مختلف پرداخت شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به دلیل تغییرات اقلیمی و احتمال وقوع مخاطرات احتمالی از جمله سرمازدگی، بهره‌برداران باید اصول فنی را رعایت کنند و ضمن زیر پوشش بیمه قرار دادن محصول خود، زیان ناشی از آن را کاهش دهند و از مزایای بیمه محصولات برخوردار شوند.

میری گفت: کشاورزانی که باغ خود را بیمه کرده‌اند خسارات را از صندوق بیمه کشاورزی دریافت می‌کنند.

او گفت: با نصب سایه بان علاوه بر جلوگیری از سرمازدگی و آفتاب سوختگی سرشاخه‌ها، شکوفه‌ها و محصولات باغی، میزان مصرف آب ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بیشترین خسارت سرمازدگی مربوط به درختان هسته دار مثل گردو، انگور، انار، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، زردآلو، آلو، گوجه و بادام بوده که بین ۲۰ تا ۷۰ درصد بسته به نوع محصول، شهرستان و شدت سرما به آن‌ها خسارت وارد شده است و پیش بینی می‌شود با کاهش ۲۶ هزار تنی محصولات باغبانی استان مواجه شویم.

میری گفت: آسیب دیدگی شکوفه‌ها و سرمازدگی در واقع آسیب به اقتصاد کشاورزان و امنیت غذایی جامعه است بنابراین کشاورزان باید از این آسیب جدی تا حد توان جلوگیری کنند و در همین راستا کارشناسان هشدار می‌دهند با تغییرات اقلیمی در یک دهه گذشته، بروز سرما طی فصل بهار در این استان به امری رایج و عادی تبدیل شده و باید اقدامات پیشگیرانه جدی‌تر دنبال و طرح‌های برنامه ریزی شده عملیاتی شود.

او گفت: پوشش بیمه‌ای، تغییر شیوه‌های کشت و جایگزینی ارقام دیر گل و متحمل به سرما به جای محصولات حساس و آسیب پذیر و استفاده از سامانه‌های ضد تگرگ و سرما در باغ‌ها، ارتقای سطح دانش بهره برداران در خصوص روش‌های جلوگیری از کاهش خسارت و مدیریت بحران، تغذیه صحیح باغات با تکیه بر کود‌های افزاینده مقاومت گیاه به سرما، افزایش ماده آلی خاک و انجام یخ آب زمستانه از جمله اقداماتی است که باید برای مقابله با این بحران به کار گرفته شود.

به گفته او تجهیز باغ‌ها به سامانه گرمایشی و سامانه ضد تگرک ضروری است ضمن این که استفاده از پوشش برای مقابله با نفوذ سرما نیز اقدامی است که می‌تواند درختان را در برابر سرما تا حدودی ایمن کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار