اقدامات اقتصادی هیئت ایرانی در سفر به قطر

از توافق برای ساخت مرکز تجاری تا اتصال شبکه برق بین دو کشور

در جریان سفر رئیس جمهور و هئیت همراه به قطر، ۱۴ سند همکاری به امضا رسید که ۶ سند مربوط به مسائل اقتصادی است.

باشگاه خبرنگاران جوان - رئیس جمهور به همراه وزرای امور خارجه، صمت (صنعت، معدن، تجارت)، نیرو، نفت و راه و شهرسازی از روز دوم اسفند، با هدف گسترش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی، به ویژه در حوزه انرژی به قطر سفر کردند؛ سفری که امضای چند سند همکاری و تفاهمنامه را میان ایران و کشور‌های عضو مجمع کشور‌های صادرکننده گاز در پی داشت.

توافقنامه‌های حوزه حمل و نقل

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در جریان این سفر، بازدید‌هایی را از بنادر تجاری و فرودگاه‌های قطر و مذاکره‌ای با وزیر حمل و نقل این کشور با هدف توسعه زمینه‌های همکاری فعالان اقتصادی و افزایش صادرات به قطر داشت.

راه اندازی خطوط منظم کشتیرانی بین بنادر دو کشور، استفاده بیشتر خطوط هوایی تجاری قطر از آسمان ایران، انجام تحقیقات برای احداث یک زیرگذر بین دو کشور ایران و قطر و همچنین، استفاده از ظرفیت‌های ایران در بازه زمانی جام جهانی فوتبال نیز از موضوعاتی بود که وزیر راه و شهرسازی آن‌ها را پیگیری کرد و در نهایت منجر به امضای ۴ توافقنامه با این کشور همسایه شد.

به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، یک توافقنامه در بخش هوایی، یک مورد بخش دریایی و یک مورد در حوزه بندری است.

با توجه به نزدیکی جام جهانی فوتبال، یکی از موضوعات مهم که در این دیدار‌ها مورد مذاکره قرار گرفت، راه اندازی خدمت کارگو و حمل هوایی بار به قطر بود و مقرر شد طی هفته‌های آتی با توافقات صورت گرفته اولین پرواز کارگو آغاز شود.

تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نیز پیراهن شماره ۲۲ تیم ملی این کشور را به سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان اهدا کرد.

 ایجاد مرکز تجاری و کمیته مشترک بازرگانی

سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت نیز، در دیدار با وزیر صنعت و تجارت قطر به رایزنی برای توسعه همکاری‌های تجاری با این کشور عربی پرداخت.

ایجاد مرکز تجاری ایران در این کشور که از سوی رئیس جمهور در دیدار با خالد بن خلیفه بن عبدالعزیز آل ثانی نخست وزیر قطر پیشنهاد داده شد، در دیدار وزرای صنعت دو کشور به منظور مدیریت و پیگیری مسائل و مشکلات تجار و برنامه ریزی برای ارتباط صحیح تاجران برتر ایران و قطر، مورد توافق قرار گرفت.

هیئت سرمایه گذاری طرف قطری، طی ماه‌های آینده به منظور بازدید از برخی پروژه‌های صنعتی و دانش بنیان، به ایران سفر خواهد کرد و وزارت صمت ایران نیز، مسئول پیگیری استفاده از ظرفیت ایران به عنوان پل ارتباطی میان کشور‌های حاشیه خزر و روسیه، هند و کشور‌های آفریقایی با قطر شد.

با رایزنی‌های وزیر صمت، اسناد همکاری مشترک در زمینه‌های استاندارد و گمرک و موافقتنامه‌های لازم برای ایجاد پایانه مشترک صادراتی نیز با مسئولان قطری به امضا رسید.

اتصال شبکه برق ایران و قطر با امضای وزیر نیرو

علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو نیز در این سفر، دیدار‌هایی با مقامات انرژی کشور‌های حاضر در مجمع جی‌ئی‌سی‌اف داشت؛ امضای اسنادی در خصوص اتصال شبکه‌های برق ایران و قطر از جمله اقدامات انجام گرفته در این سفر بود.

وزیر نیرو همچنین، به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و قطر، ۱۳ سند دیگر را هم در حضور رئیس جمهور و امیر قطر امضا کرد.

به گفته محرابیان، از این میان، ۴ سند اول در حوزه سیاسی و همکاری‌های دیپلماتیک و تسهیل در صدور ویزا، ۴ سند در حوزه علمی و آموزشی و فرهنگی و ۶ سند در حوزه‌های اقتصادی همچون فعالیت‌های انرژی و برق، بندری، حمل و نقل دریایی و زمینی، همکاری در حوزه استاندارد و گردشگری و مناطق آزاد بوده است؛ اسنادی که با  تاکید رئیس جمهور، اجرای آن‌ها بلافاصله توسط دستگاه‌های مرتبط آغاز شده است.


بیشتر بخوانید:


پیگیری موضوعات مرتبط با صنایع نفت و گاز ایران 

جواد اوجی وزیر نفت هم پیش از برگزاری ششمین اجلاس مجمع کشور‌های صادر کننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف)، دیدار‌هایی را با محمد حامل دبیرکل این مجمع و وزیران انرژی کشور‌های الجزایر، ونزوئلا، قطر و نیجریه داشت.

پس از این گفتگو‌های دو یا چند جانبه، همکاری در زمینه‌هایی مانند سوآپ گاز، انتقال فناوری، دانش فنی، سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اسناد و تفاهم‌هایی نیز آماده شد که در نهایت، در حضور رئیس جمهوری به امضا رسید.

اوجی در نشست فوق‌العاده وزارتی پیش از برگزاری نشست نهایی نیز شرکت و بر «سیاست‌زدایی از همکاری‌های بین‌المللی و جهانی گاز» و «بازگشت به منطق اقتصادی و چندجانبه‌گرایی» تاکید کرد و قرارداد نوسازی و بازسازی پالایشگاه‌های گازی و نفتی کشور ونزوئلا و انتقال دانش فنی و تکنولوژی به این کشور نیز به امضای او پس از دیدار رئیس جمهور با فلیکس پلاسنسیا گونسالس وزیر امور خارجه ونزوئلا رسید.

اعضای مجمع کشور‌های صادر کننده گاز، ۴۴ درصد از تولید گاز جهان، ۶٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز طبیعی مایع‌شده را در اختیار دارند.

ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی این مجمع، دارای دومین ذخایر گازی در جهان است؛ اما در حال حاضر، تنها کمتر از ۲ درصد سهم تجارت این حامل انرژی را داراست.

در جریان این سفر دو روزه، رئیس جمهور با فیلیبی نیوسی رئیس جمهور موزامبیک و کیت راولی نخست وزیر جمهوری ترینیداد و توباگو نیز در خصوص انتقال دانش فنی مرتبط با نفت و گاز و پتروشیمی به این کشور گفت‌وگو کرد.

رئیس جمهور همچنین در ششمین اجلاس مجمع کشور‌های صادر کننده گاز، اعلام کرد که ایران برای تبدیل شدن به مسیر امن ترانزیت گاز اعلام آمادگی می‌کند.

علیرضا پیمان‌‌‌پاک رئیس سازمان توسعه تجارت گفته،  تجارت ایران و قطر در حال حاضر رقم ناچیزی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰میلیون دلار است؛ اما ظرفیت افزایش به میزان یک‌میلیارد دلار در سال آینده را دارد.

علی غوابش نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و قطر هم گفت: محصولات کشاورزی، زعفران، پسته و فرش و همچنین شمس آهن کلینکر و مواد پتروشیمی از جمله کالاهای ایرانی هستند که تولیدشان در کشور با مزیت نسبی همراه است که این کالاها امکان رسیدن به افق یک میلیارد دلاری برای صادرات به این کشور را امکان پذیر می کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۱۸:۱۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
احسنت بر دولت انقلابی ، راه پیشرفت و اعتلای کشور تنها از راهروی کاخ سفید عبور نمیکنه . یکم چشم باز کنیم فرصت های بیشماری در دو قدمی خودمون میبینیم .
درستش همینه ، تا تنور داغه نون رو باید چسبوند .
به دوستانیم که نظرات مخالف میدن حق میدیم ، چنان از غرب و فرصت های پیشرفتش برای مردم ما بعضی آقاایون دم زدن که الآن باور کردنش سخته براشون که همون غرصت و حتی بهتر پیش چشمشونه .
اندکی صبر سحر نزدیک است .
Iran (Islamic Republic of)
Bakhtiyar Zagrosi
۱۶:۱۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
قرارداد زیر صد میلیارد دلار قرارداد نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
قشم بهترین گزینه برای اینکه ، به دریایی از سرمایه گذاری ایران و کشورهای قطر و یمن و دیگر کشورها و هاب تجارت و صنعت و منطقه ویژه ایی بسیار بزرگ تبدیل شود را داراست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
عمان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
همه ما ایرانیان و ایران ما باید خود را برای تولید نیم ملیاردی آماده کنند.
در اطراف ما بازاری حداقل نیم ملیاردی است.
با پاکستان پر جمعیت ترین کشور همسایه و هم مرز خشکی هم ویزا برداشته شود و هم شهرکهای و منطقه ویژه و تجارت جهش و شتابی چندین برابر میبایست صورت بپذیرد.
Iran (Islamic Republic of)
saeid
۱۴:۱۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
این عربها عادت ندارن برقشون زود زود قطع بشه مثل ما نیستن عادت داشته باشن. شبکه ما حالا میخواد زود زود قطع بشه از شبکه اونا برق بگیریم اونا هم دیگه کفری میشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
حرف مفت چون میترسم برقشون قطع بشه بفکر گرفتن برق از ایرانند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
تعامل با کشورهای همسایه خصوصا قطر که اقتصاد پویایی دارد اقدام بسیار پسندیده ایست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
من نمیدونم چرا هیچ کشوری در ایران مرکز تجاری راه نمی ندازه ولی ما هر جا بریم باید اونجا یه چیزی بسازیم و در آبادانی یه کشور دیگه سهیم باشیم
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۰:۴۳ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
با سلام

ای گاش برای ایجاد مرکز تجاری در ایران توافق می شد تا سرمایه به ایران جذب می شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
فکرکنم اگر ما مرکز تجاری بزنیم جایی ، کالاهای ساخت خودمون رو اونجا میفروشیم و سودش به کشور خودمون برمیگرده ولی اگر یک کشور خارجی بیاد اینجا و مرکز تجاری بسازه تولیدات خودش رو میفروشه.و سودش میره برای کشور خودش .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
وصل شبکه برق کشور برای ایران هیچ سودی ندارد و خیانتی آشکار به کشور ایران است
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۱:۰۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
ببخشید استاد .یادشون رفته باشما مشورت کنن
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۸:۲۹ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
و این پروژه هم مثل سایر پروژه ها به قرارگاه خاتم واگذار می شود!!!!..... پس بخش خصوصی کجاست؟....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
بخش خصوصی یا تموم نمی کنه یا آنقدر بیشتر هزینه واقعی میگه خدا می‌دونه
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۱:۰۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
آخه بخش خصوصی عرضه ساخت تشتک نوشابه رو داره که بخاد تونل زیر دریایی بسازه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۵ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
خخخخ ، اول پروژه پل خلیج فارس و که فقط ۵ کیلومتر طول داره و سالهاست فقط تابلوش و تو بندر لافت زدین و تکمیل کنید، تونل زیر آبی تا قطر پیشکش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۶ ۰۴ اسفند ۱۴۰۰
دولت کشتی رانیش را درست کند نیازی به تونل دریایی نیست
آخرین اخبار