ترکیه: حضور در برنامه جنگنده اف-۳۵ انتخاب اول آنکارا است

سخنگوی دولت ترکیه اعلام کرد که حضور در برنامه جنگنده اف-۳۵ آمریکا انتخاب اول کشورش و حذف ترکیه به دلیل تحریم‌ها غیرقانونی است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه، روز پنجشنبه، در جمع خبرنگاران به تصمیماتی که در نشست اخیر سران گروه ۲۰ بین جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه گرفته شد، اشاره و اعلام کرد که دو رئیس‌جمهور توافق کردند که روابط ترکیه و آمریکا را در چارچوب روابط استراتژیک درستی قرار بگیرد.

کالین در ادامه به برنامه خرید جنگنده F-۳۵ از آمریکا اشاره کرد و گفت: «انتخاب اول ترکیه، حضور در برنامه جنگنده F-۳۵ آمریکا بوده است. حذف ترکیه از این برنامه به دلیل تحریم‌ها اقدامی ناعادلانه و غیرقانونی است.»

کالین همچنین با تأکید بر این‌که اگر مشکل برنامه F-۳۵ حل نشود، ترکیه دیگر وقت خود را تلف نمی‌کند، گفت: «ما می‌توانیم تلاش کنیم تا با خرید جنگنده‌های F-۱۶ جبران کنیم. دولت آمریکا تاکنون نگرش مثبتی نسبت به این موضوع نشان داده است. آن‌ها رویکرد مثبتی دارند.»

وی با یادآوری آن‌که ترکیه ۱.۴ میلیارد دلار برای برنامه F-۳۵ پرداخت کرده است، گفت: «لایحه‌ای در کنگره آمریکا در دستور کار است تا برای هند و استرالیا که اکنون سامانه موشکی اس-۴۰۰ روسیه را دریافت می‌کنند، استثنا قائل شود.»

وی در ادامه افزود: «اگر موضوع تحریم فقط برای کشور‌هایی است که به طور یکجانبه تسلیحات سنگین از روسیه خریداری می‌کنند، چرا آمریکا استثنا‌هایی برای این کشور‌ها قائل شده است، اگر چنین قاعده‌ای وجود ندارد، چرا این تحریم‌ها علیه ترکیه اعمال می‌شود؟»

وی با تأکید بر این‌که « اولویت ما این است که نیاز‌های ترکیه در حوزه صنایع دفاعی را به بهترین نحو برآورده کنیم»، اعلام کرد: «ترکیه در این زمینه‌ها جایگزین دارد و این کشور قادر است هواپیما‌های بدون سرنشین خود را تولید کند و گام‌های مهمی در صنعت دفاعی برداشته است.»

سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه همچنین گفت که امیدوار است اعضای کنگره، سیاستگمداران و نمایندگان آمریکا اهمیت ترکیه را آن‌طور که شایسته است، درک کنند.

وی در ادامه به اهمیت ترکیه برای آمریکا اشاره کرد و گفت: «اگر بخواهیم چند موضوع ژئوپلیتیکی را فهرست کنیم که در حال حاضر مستقیماً بر سیاست جهانی تأثیر می‌گذارد، مانند افغانستان، مدیترانه شرقی، سوریه، قفقاز و لیبی، همه آن‌ها به ترکیه مرتبط هستند و نمی‌توان بدون ترکیه در این زمینه‌ها تصمیمی گرفت یا سیاستی را تدوین کرد.»

ترکیه ۱.۴ میلیارد دلار برای جت‌های جنگنده آمریکایی پرداخت کرده است، اما واشنگتن در سال ۲۰۱۹ آنکارا را از برنامه خرید جنگنده‌ها به دلیل خرید سامانه دفاعی اس-۴۰۰ روسیه توسط ترکیه، خارج کرد.

آمریکا مدعی است که تسلیحات دفاعی روسیه یک خطر امنیتی برای اعضای ناتو است، اما ترکیه معتقد است که اس-۴۰۰ هیچ تهدیدی برای ناتو یا تسلیحات آن نخواهد داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
شما که انقدر ذلیل آمریکا هستید برای چی انقدر قلدرم بلدرم بازی در آوردید و ضد آمریکا حرف زدید و خواستید ادای مستقل بودن را در بیارید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۰ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
عشق اف 35 همه رو کشته
آخرین اخبار