آغاز «رأی گیری ویژه» انتخابات پارلمانی عراق

رأی گیری ویژه از افراد نیرو‌های مسلح و برخی گروه‌های خاص دیگر در انتخابات پارلمانی عراق آغاز شد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، رأی گیری ویژه از افراد نیرو‌های مسلح و سازمان‌های امنیتی و برخی گروه‌های خاص دیگر در انتخابات پارلمانی عراق آغاز شد.

مراکز رأی گیری عراق از امروز ساعت ۷ به وقت محلی برای «رأی گیری ویژه» باز شدند.

مرحله اول انتخابات پارلمانی عراق با حضور نیرو‌های مسلح، پرسنل بیمارستان‌ها، زندانیان و آوارگان در عراق امروز جمعه رسما با حضور یک میلیون و ۷۵ هزار و ۷۲۷ واجد شرایط رأی دادن آغاز شد.

نیرو‌های مسلح به دلیل اینکه حافظ امنیت انتخابات عمومی مردم در روز رأی گیری هستند لذا دو روز قبل از رأی گیری عمومی آرای خودشان را به صندوق‌ها می‌اندازند تا در روز انتخابات امنیت رأی دهندگان را تامین کنند. انتخابات عمومی عراق روز یکشنبه هجده مهرماه برگزار خواهد شد.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق پس از انجام تعدادی شبیه سازی موفق آمادگی خود را برای روز رأی گیری اعلام کرده است.

افزون بر این مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق تعدادی دستورالعمل به کمیته عالی امنیت برای انتخابات صادر کرده است که شامل موارد ذیل است: همکاری با ناظران بین‌المللی و تسهیل وظایف آن‌ها، ممنوعیت مسدودسازی جاده‌ها به منظور نفوذ بر رأی دهندگان به نفع هر حزب سیاسی، ممنوعیت اعمال نفوذ افسران بر سربازان حین رای دادن و بی طرفی نیرو‌های امنیتی.

حسین الهنداوی، مشاور نخست وزیر در امور انتخابات هم امروز (جمعه) اعلام کرد که روند رأی گیری ویژه طبق برنامه تعیین شده خود پیش می‌رود و بر موفقیت آمیز بودن روند انتخابات در این کشور تاکید کرد.

گفتنی است پیش‌تر ناظران بین‌المللی در عراق مستقر شده اند تا بر روند پیشرفت انتخابات این کشور نظارت داشته باشند.

۲۵ میلیون واجد شرایط رأی گیری، برای انتخاب ۳۲۹ عضو مجلس به پای صندوق‌های اخذ رأی خواهند رفت.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرده است که بیشترین جمعیت واجدین شرایط در مرحله نخست انتخابات پارلمانی از اعضای نیرو‌های مسلح عراقی هستند که شامل یک میلیون و ۷۵ هزار و ۷۲۷ نفر است که از این تعداد یک میلیون و ۶۲ هزار و ۶۵۱ نفر مرد و ۱۳ هزار و ۷۶ نفر زن هستند.

بر اساس این گزارش، تعداد نیرو‌های پیشمرگ کرد در سه استان اربیل، دهوک و سلیمانیه ۱۸۶ هزار و ۵۱۷ نفر اعلام شده است.

نیرو‌های مسلح عراقی که حق شرکت در انتخابات خاص را دارند شامل نیرو‌های وزارت کشور، دفاع، نیرو‌های پیشمرگ کرد و سازمان مبارزه با تروریسم هستند.

نیرو‌های الحشد الشعبی قرار است به همراه عموم مردم عراق در روز یکشنبه دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) در انتخابات شرکت کنند.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات همچنین تعداد کل آوارگان واجد شرایط در اردوگاه‌های آوارگان که عموما در شمال عراق هستند را ۱۲۰ هزار و ۱۲۶ نفر اعلام کرده است. این تعداد نیز به شرکت کنندگان در انتخابات ویژه افزوده شده اند.

این کمیسیون، ۸۶ مرکز رأی گیری شامل ۳۰۹ صندوق رأی را برای آوارگان در ۲۷ اردوگاه در نظر گرفته که سهمیه دهوک ۳۱ مرکز رأی، اربیل ۲۰ مرکز، سلیمانیه ۹ مرکز، کرکوک ۴ مرکز، نجف و بصره هر کدام سه مرکز، دیاله، الانبار، دیوانیه، ذی قار و میسان هر کدام دو مرکز و بغداد، نینوا، المثنی، کربلا، بابل و واسط هر کدام یک مرکز رأی گیری اعلام شده است.

نکته حائز اهمیت و تمایز این انتخابات با انتخابات ادوار گذشته به قانون انتخابات باز می‌گردد. سال ۲۰۱۹ پس از اعتراض‌های خیابانی در عراق پارلمان این کشور به تعدیل قانون انتخابات رأی داد.

بر اساس قانون انتخاباتی جدید، عراق با هجده استان اندکی بیش از چهل میلیون جمعیت دارد و به ۸۳ حوزه انتخاباتی تقسیم شده است.

همچنین برخلاف انتخابات ادوار گذشته که نامزد‌ها تنها در قالب فهرست‌های سیاسی مجاز به تبلیغ و ورود به گستره انتخابات بودند، این بار نامزد‌ها به‌صورت انفرادی و نه در قالب فهرست ها وارد انتخاباتی می‌شوند و هر نامزدی در هر حوزه با بالاترین رأی وارد پارلمان خواهد شد.

پارلمان عراق ۳۲۹ کرسی دارد و هر ائتلافی که بزرگ‌ترین ائتلاف پارلمانی باشد، حق معرفی نخست‌ وزیر را به رئیس‌جمهور دارد. ۹ کرسی از کرسی‌های پارلمان به گروه‌های اقلیت مانند ایزدی‌ها و آشوری‌ها و کلدانی‌ها اختصاص یافته است. از جمعیت ۴۰ میلیونی عراق ۲۴ میلیون واجد شرایط رأی هستند.

کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق گفته است که بعد از برگزاری انتخابات عمومی در دهم اکتبر آتی (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) آرای انتخابات خاص را اعلام خواهد کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار