رئیس کمیته دستمزد مطرح کرد؛

دستمزد کارگران تنها ۱۳ روز کفاف زندگی آن‌ها را می‌دهد

توفیقی گفت: همه‌ی دغدغه‌مندان کارگری و خود کارگران نسبت به شکاف بین هزینه‌های زندگی و دستمزد اعتراض دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، فرامرز توفیقی رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار در گفت‌وگویی رادیویی در پاسخ به اینکه چه تصمیمی برای افزایش کف دستمزد کارگران گرفته اند گفت: ما چراغ می‌گیریم، راه را روشن  و در راستای تصمیم‌سازی‌ها اقدام می‌کنیم. حال اگر تصمیم‌گیری‌ها به صرفه یا به صلاح نبوده است، علتش به فرآیند‌ها و تصمیم‌هایی برمی گردد که باعث شده حداکثر قدرت خرید جامعه کارگری تنها ۱۳ روز باشد و ۱۷ روز دیگر آن معلق باقی بماند.

رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار بیان کرد: در کانون عالی شورای اسلامی کار برنامه ریزی کردیم که هر ماه، سبد معیشت خانوار را بر اساس مولفه های های موثر  بر آن محاسبه کنیم که البته با سطح نرمال زندگی در جامعه جهانی بسیار فرق دارد. در جهان موضوعی به نام هزینه‌ی زندگی شامل مولفه‌های مختلفی است که ما نمی‌توانیم حتی به آن فکر کنیم. مهمترین این مولفه ها هم رفتن به رستوران، تفریح و مسافرت‌های خوب است که جامعه کارگری سالیان سال است با این موضوعات ارتباطی ندارد.

دستمزد کارگران تنها ۱۳ روز کفاف زندگی آن‌ها را می‌دهد

توفیقی تصریح کرد: مسکن و معیشت سهم زیادی از هزینه های زندگی کارگران را به خود اختصاص می دهند و در مرحله بعدی تحصیلات است و در آخر هم هزینه های درمانی قرار می گیرد.

وی افزود: یک دسته عوامل اثرگذار بر سبد معیشت در کمیته دستمزد شورای عالی کار تصمیم گیری شده  و به تصویب رسیده است و شرکای اجتماعی ما هم با آن موافق هستند. بر اساس روشی که داریم، هزینه پروتئین ،برنج و کربوهیدرات را محاسبه می کنیم ولی مبلغی که به دست می آید، مبلغ پرورده شده این اقلام نیست. یعنی ما نمی‌توانیم پروتئینی که پرورده نشده را وارد سفره‌ کنیم و این گونه است که وقتی سبد معیشت از سوی وزارت کار اعلام می‌شود، همه‌ی دغدغه‌مندان کارگری و خود کارگران نسبت به شکاف بین هزینه های زندگی و دستمزد اعتراض دارند.

رئیس کمیته دستمزد ادامه داد: وقتی بخواهیم مواد غذایی را  پرورده  و آن ها را به وعده های غذایی سرد و گرم تبدیل کنیم و این مواد را سر سفره عینی و ملموس ببینیم، هزینه‌ ای در حدود ۲۰ الی ۲۸ درصد، به مبلغ به دست آمده قبلی اضافه می‌شود. برای مثال اگر سبد معیشت الان ۸ میلیون و ۸۰۰ باشد، وقتی واقعی شود چیزی در حدود ۱۱ میلیون تومان می‌شود.

دستمزد کارگران تنها ۱۳ روز کفاف زندگی آن‌ها را می‌دهد

وی در پاسخ به این سوال که آیا کانون عالی کار یک سمن خصوصی است یا خیر بیان کرد: کانون عالی شورای اسلامی کار، تنها نهاد رسمی در قانون اساسی ماست که متولی و سرپرستی نهاد کارگری را به عهده دارد اما تشکل‌های کارگری قدرت اجرایی ندارند، بلکه بازوان تصمیم‌سازی و ارتباط بین کارگران با نهاد تصمیم‌ساز یعنی قوه مجریه هستند.

این مقام مسئول ادامه داد: به دلیل اینکه دولت جامه‌ی کارفرمایی بر تن دارد و بزرگ‌ترین کارفرمای فعلی اثرگذار و نقش آفرین در کشور است، شرایطی برای ما ایجاد می شود که نمی توانیم کاری کنیم.

رئیس کمیته دستمزد بیان کرد: متاسفانه عدم اجرای صحیح ماده ۳۷ قانون کار، امنیت کارگران را از بین برد. همچنین عدم اجرای صحیح ماده ۴۱ قانون کار معیشت کارگران را نابود کرد و عدم اجرای ماده ۱۴۹ قانون کار هم کارگران را بی خانمان کرد. زمانی که این بی قانونی‌ها برطرف شود و بر مدار قانون بچرخیم قطعا این مشکلات هم حل خواهد شد.

وی ادامه داد: نمایندگان کارگری در این ۴۱ سال در خط مقدم مباحث و مشکلات کارگران، در راستای همین مسئله قدم برداشته اند و مطالبه‌گری و اقدامات اجرایی خود را انجام داده‌اند، اما اگر مسیر منحرف شده یقینا به دلیل عدم درایت و برنامه‌ریزی‌های بلند مدت و کوتاه مدت است.

زور ما به  بی قانونی های دولت نرسید

علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار هم گفت: این گونه نیست که ما بر اساس قانون نتوانیم از حق کارگران دفاع کنیم؛ مشکل اینجاست که زور ما به بی قانونی طرف مقابلمان یعنی دولت نرسیده است و طرف مقابل ما هم به قانون عمل نمی‌کند.

وی افزود: عملکرد گروه کارگری که از سال ۹۳ در شورای عالی کار پیگیر مطالبات کارگران است، با گذشته‌ها فرق دارد. ما سعی کردیم و گاهی هم تلاشمان نتیجه داده است، آنجایی که ابزار‌های کافی را در اختیار نداریم باید با استفاده از ابزار‌های کافی بر طرف مقابل فشار بیاوریم.

دستمزد کارگران تنها ۱۳ روز کفاف زندگی آن‌ها را می‌دهد

خدایی تصریح کرد: متاسفانه دیوان عدالت اداری هم به اعتقاد ما آن طور که باید قانون را رعایت نکرد. در مصوبه مزد ۹۸ ، علی‌رغم اینکه ماده ۴۱ قانون کار صراحت دارد که همه ساله شورای عالی کار باید دستمزد کارگران را با توجه معیار‌های مختلف افزایش دهد، باز هم مشکل داریم.

وی افزود: با پیگیری‌هایی که انجام دادیم، از سال ۹۶ سبد معیشت هم به صورت سه جانبه تعیین می‌شود. یعنی نماینده کارگر، نماینده کارفرما و نماینده دولت آن را تصویب کردند.  

نماینده کارگران با بیان اینکه در بسیاری از مناطق کشور ممکن است قانون رعایت نشود، مطرح کرد: آنجایی که قانون رعایت نمی‌شود، اگر می‌خواهیم مشکلی را حل کنیم باید به شخصی که در این بی قانونی به او ظلم شده کمک و آن شخصی که قانون را رعایت نمی‌کند را باز خواست کنیم.

وی ادامه داد: کار ما در شورای عالی کار فقط تصمیم‌گیری درباره دستمزد نیست؛ به طور مثال تصویب سبد معیشت برای این که حق کارگران را بدهیم کار موثری بوده است و هنچنین افزایش دستمزد در سالیان گذشته؛ البته  اگر فشار گروه‌های کارگری نبود قطعا وضعیت بسیار بدتر از الان می شد‌.

نمایندگان کارگران باید قوی شوند

خدایی گفت: ما می خواهیم هر کسری در هر جایی که وجود دارد را از کیسه‌ی خالی کارگران جبران کنیم. ما نمایندگان کارگران قوی نیستیم که این بلا‌ها دارد به سرمان می آید، بنابراین باید قوی شویم تا حق خود را بگیریم.

نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه در حال حاضر ما در موقعیت ضعف هستیم، ادامه داد: با وجود این که بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهیم هیچ نقشی در نهاد‌های تصمیم‌گیر نداریم. 


بیشتر بخوانید

دستمزد کارگران چقدر از هزینه هایشان را پوشش می دهد؟


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
راست گفت آقای جنتی که شاید روزی مجبور شوید یک وعده غذا بخورید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۹ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
خیلی تشکر می کنم که به فکر گارگران هستید خواهشمندیم در مورد تبدیل وضعیت شغلی هم پیگیری شود خیلی از کارگران در شرکتهای توزیع برق. ناحقی می شود وبی عدالتی در مورد این قشر کارگران انجام می شود وخیلی از ارگانهای دیگر هم این موضوع. تبدیل وضعیت شغلی دغدقه کارگران می باشد
United States of America
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
دولت جدیدبرای حل ریشه ای وپایدار مسائل اقتصادی میبایست اقدام جدی وفراگیربراساس تجربه وعلم قاعده وقانون انجام دهد.مثلاً میتوان اتاق فکر مجازی ایجاد کرد برای بهره مندی ازتجربه وعلم اقتصاددانان سراسرجهان.نهایتاً باید منجربه این شود که یک کارگرساده بتواند دراین بستر ازعهده هزینه های زندگی معمولی بربیاد.(غیرازاین باشدیعنی بیماری وفساددراقتصادواختلاف طبقاتی بسیاربالا) بدیهی است سرمایه ها/تخصصها/امکانات و... درمملکت فراوان است ولی بعلت بیماری اقتصادی نیروها وانرژیهادرجاهای بی موردهزینه میشود!مثلاً میتوان دریک دوره چندساله بانک مرکزی نرخ سود سپرده هارو 20% اعلام کنه (یکساله) ودولت هم طبق قانون جدید! نرخ رشد داراییهایی مثل مسکن وخودرو وسکه وارز و.... (کلاً مواردی که متاسفانه درمقوله احتکار! قرارمیگیرد) روسالانه 20% اعلام کنه (دقیقاً معادل سپرده بانکی) ومازاد آن را فرد خریداری کرده میبایست درصندوق مبارزه با احتکار!! واریز کنه! درچنین شرایطی رغبت برای احتکار ازبین میرود. وپول جمع آوری شده حاصل ازاین کار صرف الویتها درجهت سالم سازی اقتصاد شود مثل: تولیدات.. درچنین شرایطی افراد کم کم جذب کارهای مفید فایده میشوند تا دلالی واحتکار وگرانفروشی ودیگر مفسدهای بیشمار اقتصادی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
البته نباید فراموش کرد که خیلی ازمردم هم دراین چند دهه مخصوصاً چند سال اخیر ازترس اینکه پولهای مازاد وپس انداز شده مشمول بی ارزشی بعلت مدیریت ضعیف ومعضلات اقتصادی نشود بسمت خرید دارایی های مختلف روآوردن. درحالیکه نیت احتکار وسوء استفاده نتنها نداشتن بلکه خیلی ازاین افراد تولید کننده وکارمند وشاغل بودن ومشغول کارهایی که دریک اقتصاد سالم به آنها نیازاست بودن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
یفکری به حال کارگر های زحمت کش ذوب آهن اصفهان بکنید، پیگیر مطالبات ما باشید، ما شرکت مادر هستیم ولی تبعیض و فساد در کارخانه بیداد میکنه، حقوق ما اصلا قابل مقایسه با فولاد مبارکه و فولاد خوزستان نیست، ما فقط عدالت میخواهیم ، تشکر از باشگاه خبرنگاران
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۹:۳۷ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
چه فایده
فقط حرف حرف حرف
بابا کارگر داره زیر بار معیشت له میشه
خدایی چجوری میخواین جواب بدین شما تو اون دنیا
چرا فکر میکنین میتونین راحت زندگی کنین برا همیشه وقتی اینجوری ما کارگرا زیر بار مخارج کمرمون خم شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
حقوق رو افزایش بدید هم فرقی برا ما نداره کارفرما هرجور دلش خواست حقوق میده بیمه رو طبق حقوق بالا واریز می کنه چهارتومن حقوق مدم در صورتی که 2.5حقوق میده اعتراض هم بکنی میگه راه باز .چیزی که زیاد هست کارگره
تو رو خدا یه فکری به حال ما بکنید حقوق رو از دست کارفرما بگیرید و غیرمستقیم واریز کنید تا نظارتی بشه روش .ا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
برای اجرای عدالت بایستی جلوی تغییر پایه پولی کشور گرفته شود منظور از تغییر پایه پولی بی ارزش کردن پول ملی با افزایش قیمت ارز است و یا اینکه مزد کارگران بر اساس معیار دیگزی مثل قیمت سکه و قیمت طلا ویا دلار سنجش شود متاسفانه دولتها با ناتوانی و سوءمدیریت خود اثر تحریمها و مشکلات اقتصادی را با افزایش نرخ ارز بردوش کارگران و حقوق بگیران میگذارند و با این افراد که در زمره جنایتکاران اقتصادی هستند بایستی بشدت برخورد شودو حتی اینها به اعدام محکوم شوند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
حق کارگر خوردن نداره گلوگیره، خدا تو همین دنیا از حلقومتون خواهد کشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
استخدام رسمی باید اعاده شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
۱۳ روز ؟؟؟ با این گرونی یه روزه تموم میشه
Iran (Islamic Republic of)
کارگر
۰۸:۵۴ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
اگه هر نفر در هر وعده غذایی فقط نون وتخم مرغ نیمرو بخوره هزینه اش میشه5500تومن توس 3وعده میشه16500تومن حالا حساب کن یک خانواده4نفره در روز اگه بخوان از گرسنگی نمیرن وفقط زنده بمونن باید66000تومن نون وتخم مرغ بخرن .تخم مرغ دونه ای2000 ونون1500 تازه روغن ونمک وهزینه های دیگه حساب نشد!!!!!!!!!!!!!! بزرگترین کارفرمای کارگری دولته و هیچ وقت دولت اجازه نمیده از جیب خودش بره سر سفره کارگران وبازنشستگان. این واقعیت دولت خودش هم از پول بیمه ماهانه کارگران برداشت میکنه ونمذاره واسه آینده کارگران هم چیزی باقی بمونه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
کمر چند تا کارگر بدبخت از کار زیاد خورد میشه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۸:۲۹ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
با سلام جناب آقای نماینده کارگران لطفا یه کاری کن اگرم ازت بر نمیات مردونه کنار بکش تا کسی بیات که عرغه داره وحرفش خریدار داشته باشه چند سال با حرف وشعار داری وعده میدید پس کی؟چرا تبدیل وضعیت نیروهای حجمی وشرکتی بعد 20سال روهواست چرا هنوز قرارداد 3ماهه و6ماهه وامثال اینها هست مگه کسی با این نوع قرار دادهای کوتاه مدت جرعت تشکیل خانواده واداره زندگی رو داره مگه میشه ازدواج یه تعهد بلند مدت وادامه دار اونوقت قراردادهای کار کارگران موقتی وزوربرسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۶ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
مگه ما گدا هستیم که دو سالی یه بار سبد کالا میدین

فقط به اندازه حقمون حقوق بدن ،صدقه هم نمی‌خوایم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۹ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
حقوق کارگر را 20 درصد اضافه میکنید بعد به بهانه افزایش دستمزد کارگر جنس ها را 100 گران؟این چه سودی به حال کارگر داره؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
وقتی حقوق اداره کار بالا میره باید حق بیمه ای که مشاغل آزاد و اختیاری و زنان خانه دار پرداخت می کنن هم به همون اندازه بالا بره . الان میدونید حق بیمه ای که باید به صورت آزاد پرداخت کنیم با این وضع بی درآمدی چقدره ؟؟؟ بالای 500 هزار تا نزدیک یک میلیون تومن . کی میتونه هر ماه نزدیک یک میلیون تومن حق بیمه بده ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
فعلا با چاپ پول بدون پشتوانه .۲۰۰ هزار میلیارد تومن به طرح رتبه بندی فرهنگیان اختصاص بدهید و تورم ۴۰ درصدیشو به کل جامعه تزریق کنید ببینیم بکجا میرسیم.درد جامعه فقط تورمه.همه ناراضی هستن.معلمین.کارگران.بازنشسته ها.تولید کننده ها.چاره کار در پول پاشی و افزایش حقوق نیس شما تورم رو به زیر ۵ درصد برسون ۲۰ سال درهمون وضعیت نگه دار افزایش حقوقم نده همه چی درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
صادق امیری
۰۸:۱۱ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
حالا باز هم خوبه که یکی از مسئولین به این نتیجه رسیده که با سه میلیون و دویست سیصد نمیشه زندگی کرد. من نمیدونم کدوم ادم عاقل و فهمیده ای این مبلغ رو تعیین میکنه که تا حالا تو عمرش نه دم سوپرمارکتی رفته نه نانوایی نه هیچی که بفهمه قیمتا چه خبرند. اجاره خونه هم خوب نمیدند خداراشکر. با فوق لیسانس باید کارگری کنیم برای سه میلیون یک ماه جون بکنیم و حرف بشنویم.
Iran (Islamic Republic of)
جابر
۰۸:۰۸ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
یه فکری به حال کارگرا بکنید با این گرونی ................................
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
بیشترین زحمت و سخترین کارهارو کارگر مظلوم‌برای این مملکت انجام‌میده در عین حال کمترین حقوق و خدمات برای اونه. موقع افزایش حقوق باکلی جلسه و فلان‌یذره‌میزارن‌رو‌حقوقش اخرشم‌میگن ببخشیداااا کمه.... هیشکی اهمیتی به این‌قشر‌نمیده.‌همه فکرا‌ همه برنامه‌ها.‌برای قشر فرهنگی و کارمنداست....و کمترین‌بازده هم برای‌همین‌قشراست.‌.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۱ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
بهترین روش برای حمایت از کارگران و کارمندان کنترل قیمت ها و تخصیص سوبسید به کالاهای اساسی است .
Iran (Islamic Republic of)
کارگر
۰۷:۵۹ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
بله اگر همون چندر غازو هم سر وقت بدن خوبه . بخدا از عید که همه مردم 6 با رحقوق و مزایا گرفتن فقط 2 تا حقوق زیر 5 تومن اونهم بصورت تکه پاره به ما دادن . بخدا زندگیمون فلج شده با این تورم و گرانی. تو رو خدا اون بالاییها کمی به توصیه های ائمه(ع) گوش کنند و حقوق کارگر که تمام امیدش به این چندر غازه سر وقت بدن.
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۰۷:۵۸ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
فقط حرف...اما عمرا کسی به فکر کارگران باشه...همین نماینده های کارگری یه بررسی کنید ببینید حقوق خودشون چنده؟؟؟
تا وقتی سیر باشند خبر از گرسنه نخواهند داشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۵ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
۳۷۰۰ حقوق میگیرم سر ۵ روز همش خرج میشه ماهی ۲میلیون اجاره میدم مابقی هم برای مواد غذایی همون لحظحه خرج میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۱ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
حالا فقط در این مملکت توجه به قشر مرفه معلم و فرهنگیان هست و این قشر ادعای دریافت حقوق استادی دانشگاهی و... را دارند. تا زمانی که حقوق معلم بی دلیل اضافه شود مطمئنا از حق و حقوق کارمندان و کارگران و سایر اقشار برای تامین مالی این قشر مرفه باید کم شود که انصاف نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
بنده خودم کارگر هستم ، ولی دلیلی نمی بینم به مخالفت و اظهار نظردر خصوص حقوق سایرین صحبت کنم ، هرکسی در هر جایگاه حق و حقوقی دارد.
البته این موضوع شامل مسئولین حکومتی نمی شود و آنها باید در راه خدا کارکنند و نه برای حقوق های نجومی و باید اموال و دارایی‌های آنها شفاف سازی و رصد شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
عزیزی که بدون تحقیق کامنت میزاری من معلم با مدرک ارشد حقوق دریافتیم 3/500 ت یعنی از حقوق شما کمتر دریافت میکنم و کارم اگه از شما بیشتر نباشه کمتر هم نیست
آخرین اخبار