توافق دولت و مخالفان در ونزوئلا برای انجام مذاکرات

نمایندگان دولت و مخالفان ونزوئلا در اولین روز از مذاکرات با امضای تفاهم‌نامه‌ای حاوی نقشه راه که روند گفتگو را هدایت می‌کند، موافقت کردند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، نمایندگان دولت ونزوئلا و مخالفان آن روز جمعه دور جدید مذاکرات خود را در مکزیکو سیتی، پایتخت مکزیک با هدف غلبه بر بحران حاد سیاسی و اقتصادی در این کشور آغاز کردند.

برخلاف تلاش‌های قبلی در این مذاکرات بیش از ۱۲ کشور از جمله هلند، روسیه، بولیوی، ترکیه و نروژ شرکت خواهند کرد که نقش تسهیل کننده مذاکرات را دارند.

در مراسم آغازین که در موزه ملی مردم شناسی مکزیک برگزار شد، نه رئیس جمهور و نه سرکرده مخالفان ونزوئلا در شرکت نکردند اما نمایندگان دو طرف موافقت نامه ای را امضا کردند که رسما گفت وگو را با میانجیگری نروژ و میزبانی دولت مکزیک آغاز کرد.

همچنین طرفین با امضای تفاهم نامه‌ای حاوی نقشه راه موافقت کردند، این تفاهم نامه روند گفتگو را هدایت می‌کند.

نماینده نیکلاس مادورو، از جانب رئیس جمهور ونزوئلا، برای پیشرفت مذاکرات و رسیدن به توافق احتمالی، خواستار لغو تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه مقامات و نهاد‌ها شد. نماینده ائتلاف مخالف هم به نوبه خود خواستار اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه از جمله واکسن‌های کرونا به ونزوئلا است. آزادی ده‌ها حامی که آن‌ها را زندانی سیاسی می‌دانند و ضمانت اجازه به آنها برای شرکت در انتخابات منطقه‌ای در ماه نوامبر از دیگر موارد مذاکره از سوی مخالفان دولت ونزوئلا است.

خورخه رودریگز، رئیس پارلمان ونزوئلا، در ابتدای این نشست گفت: ما می‌دانیم که درباره چه چیزی توافق نداریم. کار در حال حاضر یافتن نقاط تلاقی برای تضمین آینده و شادی مردم ونزوئلا است.

جراردو بلاید، رئیس هیئت مخالفان ونزوئلا گفت: امروز ما مرحله دوم فرآیند مذاکره را آغاز می‌کنیم که می‌دانیم پیچیده خواهد بود و مطمئنا لحظات بسیار سختی را پشت سر خواهیم گذاشت.

نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا گفته است که مایل است با خوان گوآیدو، سرکرده مخالفان دولت  فقط در مورد دستور کار لغو تحریم‌های آمریکا مذاکره کند.

آمریکا و اروپا ۲۵ ژوئن در بیانیه‌ای مشترک آمادگی خود را برای بازنگری در تحریم‌های ونزوئلا در صورتی که پیشرفت‌هایی در زمینه برگزاری انتخابات معتبر حاصل شود، اعلام کردند.

واشنگتن مادورو را به نقض حقوق و تقلب در انتخاب در سال ۲۰۱۸ متهم می‌کند. مادورو این اتهامات را رد می‌کند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا  از زمان روی کار آمدن در ماه ژانویه تحریم‌ها علیه بخش‌های مالی و نفتی ونزوئلا را لغو نکرده است و همین بحران ونزوئلا موجب مهاجرت گسترده‌ای از مردم این کشور شده که بر اساس تحقیقات صورت گرفته این موج مهاجرت تا سال ۲۰۲۲ به ۷ میلیون نفر خواهد رسید که بزرگترین بحران مهاجرتی در جهان خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار