رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی خبر داد؛

آغاز پیک چهارم در آذربایجان غربی/بیمارستان‌های خصوصی به میدان آمدند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به آغاز پیک چهارم در آذربایجان غربی گفت: بیمارستان های خصوصی نیز به میدان آمدند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، دکتر جواد آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در برنامه زنده ساغلیق و یاشاییش درباره ویروس جهش یافته انگلیسی گفت: قدرت سرایت و انتقال ویروس جهش یافته انگلیسی ده برابر از ویروس معمولی بیشتر است.

آقازاده افزود: بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند بدحال‌تر هستند و سنینی که مبتلا می‌شوند پایین‌تر شده است.

او بیان کرد: متاسفانه ۵ شهر چایپاره، چالدران، سلماس، اشنویه و سردشت در وضعیت نارنجی هستند و بقیه شهر‌ها همگی در وضعیت قرمز هستند و ممکن است دو تا سه روز دیگر تمامی شهر‌ها قرمز شوند و این بسیار سریع اتفاق می‌افتد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: استان در وضعیت قرمز است، اما پروتکل‌هایی که برای وضعیت قرمز باید اجرایی شود متاسفانه اجرا نمی‌شود. مشاغل ۲ و ۳ و ۴ باید بسته شوند.

دکتر آقازاده بیان کرد: بنده متولی سلامت هستم و بیمارستان‌ها و درمان بیماران و ایجاد امکانات مورد نیاز، اکسیژن رسانی و تامین دارو و تخت مورد نیاز بر عهده ما می‌باشد، اما بحث دیگر پیشگیری است که مردم باید خود مراقبت کنند.

او درباره واکسیناسیون ابراز کرد: واکسن مطالبه عمومی است، اما تا زمانی که واکسیناسیون انجام شود باید خودمراقبتی کنیم و اصول اولیه بهداشتی را رعایت کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: در بازدید از شهرستان‌های استان از جمله پیرانشهر، سردشت، اشنویه و نقده متاسفانه درصد استفاده از ماسک توسط مردم تنها ۲ تا ۳ درصد بود. جشن‌های عروسی نیز بدون رعایت کم‌ترین پروتکل بهداشتی انجام می‌شد، در طرف دیگر مسئولینی هستند که می‌بایست در زمان مورد نیاز محدودیت‌های اعمالی را اجرا کنند. نباید انتظار داشته باشیم که ویروس خود به خود از بین برود.

به گفته دکتر آقازاده، یکی از خصوصیات این ویروس به جای ضعیف شدن پس از انتقال متاسفانه خود را تقویت می‌کند.

دکتر آقازاده تشریح کرد: هفته گذشته میانگین مراجعه کنندگان سرپایی به مراکز ۱۶ ساعته یک هزار و ۸۰۹ نفر بود که در هفته جاری ۲ هزار و ۹۳۱ نفر شده است. زمانی که مراجعه کننده به مراکز ۱۶ ساعته افزایش می‌یابد به تبع آن تعداد افراد بستری نیز افزایش می‌یابد.

او درباره تعداد بیماران بستری در استان افزود: تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌های استان نسبت به هفته گذشته ۲ برابر افزایش یافته است و به تعداد ۸۷۰ نفر رسیده است. بدون تعارف به مردم عزیز می‌گویم که با ادامه روند فعلی تعداد بستری‌ها در هفته آینده به ۱۵۰۰ نفر می‌رسد یعنی این تعداد تصاعدی افزایش می‌یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ابراز کرد: برای جلوگیری از ادامه این روند یک مسئولیت پذیری همگانی و عزم ملی نیازمند است که در مرحله اول باید نسبت به خود و خانواده و اطرافیانمان احساس مسئولیت کرده و حرکت این ویروس در جامعه را کند کنیم.

دکتر آقازاده افزود: براساس بررسی‌های انجام یافته از تاریخ ۴ فروردین تا ۹ فروردین ۱۴۰۰، به طور متوسط ۴ فوتی با تست مثبت و ۶ فوتی با تست منفی در استان داشتیم به بیان دیگر به طور متوسط روزانه ۱۰ نفر با سندرم حاد تنفسی در استان فوت شدند. این تعداد در هفته جاری به ۱۳ نفر رسیده است و تعداد افراد فوت شده افزایش می‌یابد.

به گفته دکتر آقازاده، فاصله بستری تا بخش مراقبت‌های ویژه و فوت شدن ۳ روز است.

او افزود: از تمام همکاران بهداشت و درمان استان تشکر می‌کنم، زیرا با جدیت تمام جان فشانی می‌کنند. در آذربایجان غربی تعداد افراد فوت شده از میانگین کشوری پایین است. تعداد ۱۹۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که از این تعداد ۵۰ نفر به ونتیلاتور متصل هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: تعداد تست گیری از افراد در استان افزایش یافته است به طوری که در تاریخ ۱۷ فروردین ۳ هزار و ۳۹۵ مورد تست گیری انجام شده است.

او ادامه داد: پیش بینی ما این است که اگر به طرف قرمز شدن پیش می‌رویم باید تعداد تست گیری و بیماریابی را افزایش دهیم، با توجه به امکاناتی که ایجاد شده است پیش بینی می‌کنیم بتوانیم تا ۵ هزار تست در روز پیش رویم.

دکتر آقازاده افزود: در شرایط فعلی تصمیم گرفته شد که ۲۰ درصد از تخت‌های بیمارستان‌های خصوصی نیز به کرونا اختصاص یابد و اگر نیاز باشد تمامی بیمارستان‌های استان به کرونا اختصاص می‌یابند.

انتهای پیام/ ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.