طرز تهیه آش دوغ قزوین به سبک سنتی؛ یک افطاری خوشمزه

در گزارش زیر طرز تهیه آش دوغ قزوین را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مطلب طرز تهیه آش دوغ قزوینی را برای شما عزیزان آورده ایم که در ادامه تقدیم حضورتان خواهیم کرد. تا انتها با ما همراه باشید.

آش دوغ مخصوص قزوینی‌ها طعم خاص و دستور تهیه متفاوتی داره و از گوشت قلم و حبوبات مختلفی در تهیه اون استفاده میشه. سبزیِ آش دوغ با ترکیب سبزی آش رشته و سایر آش‌ها متفاوته و این ترکیب سبزی در هر شهر ممکنه با شهر دیگر تفاوت داشته باشه.

سبزی مخصوص آش دوغ قزوین عبارت است از:

تره
اسفناج
گشنیز
شوید
جعفری

مواد لازم:

برنج یک و نیم پیمانه
نخود ۱ پیمانه
سبزی آش ۷۵۰ گرم
پیاز داغ ۱ پیمانه
سیر داغ یک سوم پیمانه
نعنا داغ یک سوم پیمانه
پودر آویشن یا کاکوتی ۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به اندازه لازم
زردچوبه ۲ قاشق مرباخوری
آب گوشت یا قلم ۲ لیوان
دوغ ۱ کیلو


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از باقلوای گوشت مقوی و چیکن استراگانف حرفه‌ای به سبک سرآش‍پز تا دسر خوشمزه برای ماه رمضان + تصاویر


روش تهیه آش دوغ قزوینی:

آب رو جوش میاریم بعد برنج رو داخل قابلمه میریزیم (برنج رو از شب قبل خیس می‌کنیم) بعد از اینکه برنج نیم پخت شد آب گوشت یا قلم رو اضافه می‌کنیم.

نمک و فلفل و زردچوبه رو هم اضافه میکنیم. بعد از اینکه برنج کاملا پخت و لعاب انداخت، نخود پخته شده رو اضافه می‌کنیم (نخود رو حتما ۲۴ ساعت خیس کنید)

در این مرحله از طرز تهیه آش دوغ قزوینی پیاز داغ و سیر داغ رو می‌ریزیم. سبزی خرد شده رو اضافه می‌کنیم. بعد نعنا داغ رو اضافه میکنیم. حرارت رو کم می‌کنیم تا سبزی مقداری پخته و آش خوب جا بیفته.

در نهایت پودر آویشن رو همراه با کمی پیاز داغ اضافه میکنیم. بعد از روی حرارت برمیداریم. دوغ رو با کمی آب رقیق می‌کنیم (منظور از دوغ قزوین ماست چکیده نمک اندود شده است)

آب رو باید کم کم اضافه کنیم به طوری که غلتظش مثل ماست بشه. حالا مقداری آش در ظرف میریزیم و کم کم دوغ رو بهش اضافه و خوب مخلوط میکنیم (چون مقدار دوغ در آش سلیقه‌ای هست به همین دلیل دوغ رقیق شده رو زمان سرو هم کنار آش قرار میدن تا هر کی هر چقدر خواست بریزه)

دوغ رو تا زمانیکه آش خیلی داغ هست نمی‌تونیم اضافه کنیم، چون دوغ بر اثر حرارت بریده بریده میشه. در آش دوغ قزوینی از لوبیا چیتی هم میتونیم استفاده کنیم، ولی در پخت سنتی بیشتر از نخود به تنهایی استفاده می‌کنند.

 

منبع: دلگرم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۰ ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
سلام این دستورپخت آش دوغ صحیح نیست من خودم قزوینی هستم وخیلی هم درست کردم دراین آش لوبیاچیتی وکمی لوبیاقرمزهم می ریزیم سبزی آش وپرسیرسبزداره ونصف برنج نصف بلغورپوست کنده جواستفاده میشه
آخرین اخبار