قتلگاه یمن؛ عربستان بزرگترین ناقض حقوق بشر با سکوت بازیگران سیرک حقوق بشری!

جنگ‌افروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به کشته و زخمی شدن و آوارگی میلیون‌ها یمنی منجر شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  فاجعه‌ای انسانی در یمن توسط عربستان سعودی، به عنوان بزرگترین حامی مالی سازمان ملل متحد و سکوت این سازمان در برخورد با جنایت‌های رخ داده توسط این کشور، شورای حقوق بشر ملل متحد را به سیرکی تبدیل کرده است که بازیگرانش در برابر چشمان جهانیان به تردستانی تبدیل شده اند که فریبشان بر همگان آشکار است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۶ تشکیل شد و وظیفه اصلی آن، ارتقاء احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی برای تمام افراد، صرف نظر از هر نوع تبعیض و به شیو‌های عادلانه است.

همچنین رسیدگی به وضعیت‌های ناقض حقوق بشر در هر نقطه از جهان و ارائه توصیه در این خصوص از دیگر وظایف این شورا است. شورای حقوق بشر سعی می‌کند با عضو کردن دولت‌ها، آن‌ها را وارد جریان همکاری برای بهبود بخشیدن به وضعیت حقوق بشری در کشورهایشان کند، اما متاسفانه این شورا در سایه زد‌وبند‌های سیاسی و مالی و حقوقی، به نهادی ناکارآمد تبدیل شده است و تحت اعمال نفوذ قدرت‌های سیاسی جهان عمل می‌کند.

عضویت عربستان به عنوان یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در این شورا و عدم همکاری این کشور برای بهبود وضعیت حقوق بشر خود، چراغ روشنی است از نفوذ عربستان بر این شورا.


بیشتر بخوانید

نقض حقوق بشر توسط حاکمان عربستانی، تنها به اوضاع داخلی این کشور محدود نمی‌شود و این کشور با حمایت آمریکا و همراهی امارات و چند کشور دیگر، از مارس ۲۰۱۵ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است.

جنگ‌افروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به کشته و زخمی شدن و آوارگی میلیون‌ها یمنی منجر شده است. آمار‌هایی بس غمبار که یمن را به قتلگاهی شبیه نموده که با ادامه محاصره سعودی‌ها، اوضاع روز به روز وخیم‌تر می‌شود.

وقتی ده‌ها هزار نفر از یمنی‌ها کشته و زخمی شده و عده‌ای زیادی مجبور به ترک خانه هایشان شده‌اند و بیش از هشت میلیون نفر با فاجعه جدی نبود مواد غذایی روبرو هستند، این سوال مطرح می‌شود که شورای حقوق بشر کجاست؟ وقتی ۴۸ هزار زن یمنی به دلیل عوارض بارداری فوت شدند، نیمی از مراکز بهداشتی در یمن یا کاملا بسته شده و یا به صورت جزئی فعالیت می‌کنند و روزانه شاهد حملات جنگی به بیمارستان‌ها هستند، این شورا کاملا سکوت پیشه کرده است.

بیش از پنج میلیون کودک یمنی در معرض خطر گرسنگی هستند و برای زنده ماندن به کمک‌های فوری بشر دوستانه نیاز دارند، اما با این وجود سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۶ و در سال ۲۰۲۰ اقدام به خارج کردن نام عربستان از فهرست سیاه کشتار کودکان یمنی کرده است. این در حالی است که بیشتر از ۳۰۰۰ کودک یمنی با حملات مستقیم هوایی رژیم سعودی کشته و صد‌ها کودک دیگر هم در نتیجه محاصره، دچار سوء تغذیه شدیدی شده‌اند.

فاجعه انسانی در حال رخ دادن است و به جای کمک‌های بشردوستانه صرفا شعار‌های حقوق بشری به یمن می‌رسد. بازیگران دروغین حقوق بشر سازمان ملل، الگوی پوپولیستی و عوامفریبانه خود را ادامه داده و در نهایت به ارائه گزارش اکتفا کرده و خواستار بازخواست عاملان نقض حقوق بشر در یمن نبوده و نیستند.

شورای حقوق بشر به دلیل لابی‌های ائتلاف عربی، عبری و غربی، از تصویب یک قطعنامه علیه بزرگترین ناقض حقوق بشری در منطقه نیز عاجز است و این روند تکراری از تبعیض، نشات گرفته از سیاست‌های پنهان دیروز و آشکار امروز، در چگونگی تشکیل و هدفگذاری سازمان ملل متحد و نهاد‌های آن است، ولی بدون شک عدالتخواهان جهان، شورای حقوق بشر را در این زمینه مسئول می‌دانند.


منبع:تسنیم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار