باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

«ترامپ» یا «بایدن»، برای ایران فرقی هم می‌کند؟

در آستانه انتخابات آمریکا بسیاری از مقامات این کشور ادعا می‌کنند که برای ایران اهمیت دارد چه کسی در کشورشان به ریاست برسد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه زهرا نصراللهی، در آستانه انتخابات آمریکا صحبت‌هایی شنیده می‌شود از اینکه ایران به دنبال  بر سر کار آمدن دموکرات‌ها در کاخ سفید است؛ عمده این اظهارات  از سوی حزب مقابل یعنی جمهوری خواهان مطرح می‌شود، در مقابل مقامات کشورمان بار‌ها اعلام کرده اند برای جمهوری اسلامی ایران تفاوتی ندارد چه کسی در کاخ سفید به ریاست برسد.

انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در ۳ نوامبر ۲۰۲۰ مصادف با ۱۳ آبان ۱۳۹۹ برای انتخاب رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا برگزار خواهد شد؛ اکنون دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان و جو بایدن نامزد دموکرات‌هاست.

دموکرات یا جمهوری خواه؛ برای ایران چه فرقی می‌کند؟

حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد اینکه آیا برای ایران مهم است چه کسی در آمریکا به ریاست برسد، گفت که جمهوری اسلامی ایران طی ۴۲ سال گذشته به خوبی دریافته که واشنگتن به عنوان یک هویت واحد سیاست‌های خصمانه‌ای را بر ضد کشور ما در پیش گرفته است، لذا برای ما تفاوتی ندارد چه کسی در واشنگتن بر سر کار بیاید.

عابدینی با اشاره به طرح‌ها و تحریم‌های ظالمانه روسای جمهور دموکرات آمریکا علیه کشور ما، تاکید کرد که در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر از حزب دموکرات، طرح حمله نظامی به طبس صورت گرفت که البته شکست خورد، در زمان بیل کلینتون تحریم‌های ظالمانه ضد حوزه‌های انرژی یعنی نفت و گاز ایران اعمال شد و در زمان باراک اوباما هم تحریم‌های فلج کننده علیه ایران مطرح شد.

برای ایران اهمیت دارد چه کسی بر کرسی ریاست کاخ سفید تکیه بزند؟ / ایران می‌خواهد چه حزبی در آمریکا به کرسی ریاست جمهوری تکیه بزند؟ / ایران می‌خواهد چه کسی رئیس جمهور آمریکا شود؟

کارشناس مسائل بین الملل همچنین می‌گوید که در زمان ریاست جمهوری، حزب جمهوری خواهان در آمریکا مانند جرج بوش پسر، جرج بوش پدر و دونالد ترامپ هم همان سیاست دموکرات‌ها در قبال ایران در پیش گرفته شد، با این تفاوت که دموکرات‌ها معمولا دست چدنی خود را زیر یک دستکش مخملی پنهان می‌کردند، اما در دوران جمهوری خواهان این موضوع به صورت علنی‌تر و با بیانی سخت‌تر مطرح می‌شد، وگرنه هیچ تفاوتی در ماهیت این دو حزب وجود ندارد.

او در ادامه گفت که مقامات ارشد جمهوری اسلامی بار‌ها بر این مسئله تاکید کردند که تفاوتی میان دموکرات‌ها و جمهوری خواهان قائل نیستند، بلکه نوع سیاستی که در مقابل ایران اتخاذ می‌شود و به این دلیل که ایران به صورت ماهوی با نظام سلطه و استکباری ایالات متحده آمریکا در تضاد است.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه هم در نشست خبری ۱۴ مهر خود گفت که آمریکا ناقض تعهداتش بوده و آمریکا جنگ اقتصادی و تروریسم اقتصادی علیه ایران آغاز کرده و این ایالات متحده است که باید به مسیر درست برگردد. دولت فعلی و بعدی برای ما تفاوتی نمی‌کند. ما به رفتار ایالات متحده نگاه می‌کنیم این جدا از مسئولیت آمریکا در ترور سردار قاسم سلیمانی است. ترور سردار شهید را نه می‌بخشیم و نه فراموش نمی‌کنیم و مسئولان ما گفته‌اند، ما اهل تهدید نیستیم، اهل اقدام هستیم.

موضع حزب دموکرات و جمهوری خواه در قبال ایران چه تفاوتی دارند؟

احمد سبحانی سرپرست سابق معاونت وزیر امور خارجه در امور آمریکا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اینکه ترامپ یک قمار باز است و قمار باز‌ها همواره کار خود را با بلوف جلو می‌برند، گفت که ترامپ صحنه سیاسی را با قمار اشتباه گرفته است، او آرزو‌های خود را بیان می‌کند و اعلام می‌کند که ایرانی‌ها به زودی با من مذاکره می‌کنند.

سبحانی با بیان اینکه روی کار آمدن جناح دموکرات یا جمهوری خواه برای ما فرقی نمی‌کند، گفت که اصولا جناح جمهوری خواه و دموکرات مانند کوکا کولا و پپسی کولا هستند؛ تنها کمی طعم شان فرق می‌کند، وگرنه هر دو حزب آمریکا زورگو و امپریالیسم هستند و اصولا ادمین ستریشن آمریکا سیستم را هدایت می‌کند.

سرپرست سابق معاونت وزیر امور خارجه در امور آمریکا، ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه را یک یانکی بدون روتوش خواند و گفت که جناح مقابل ترامپ یعنی دموکرات‌ها یانکی‌های با روتوش هستند، دموکرات‌ها بیشترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرده‌اند، دموکرات‌ها با ما برجام را امضا کردند، اما هنوز امضای توافق هسته‌ای خشک نشده؛ اوباما، این یانکی با روتوش مصوبه‌ای صادر کرد که هرکسی که نیاز به ویزای آمریکا برای سفر به واشنگتن ندارد اگر به ایران سفر کند نیاز به ویزا خواهد داشت، بنابراین آمریکایی‌ها بلافاصله به روح برجام حمله کردند و با سیستم بسیار لطیف و مشت مخملی اولین ضربه خود را به توافق برجام زدند، لذا برای ما نه ترامپ و نه رقیب او فرقی ندارند.

برای ایران اهمیت دارد چه کسی بر کرسی ریاست کاخ سفید تکیه بزند؟ / ایران می‌خواهد چه حزبی در آمریکا به کرسی ریاست جمهوری تکیه بزند؟ / ایران می‌خواهد چه کسی رئیس جمهور آمریکا شود؟

او همچنین تاکید کرد که ترامپ برای تحقیر کردن رقیب انتخاباتی خود مدعی می‌شود که برای ایران اهمیت دارد چه کسی در آمریکا به ریاست برسد، البته شاید در ایران کسانی باشند که دل در گرو آمریکا دارند و یکی از دو جناح دموکرات یا جمهوری خواه را بپسندند، اما برای حاکمیت ایران ثابت شده که هر دو جناح آمریکا امپریالیسم هستند.

عابدینی کارشناس مسائل بین الملل هم در این باره می‌گوید که ممکن است از جهت تاکتیک تفاوت‌هایی بین این دو حزب وجود داشته باشد، ولی از جهت راهبردی هیچ تفاوتی میان دولت‌های جمهوری خواه و دموکرات در قبال جمهوری اسلامی طی ۴ دهه گذشته مشاهده نشده است.

سیاست ایران بعد از انتخابات آمریکا چه خواهد بود؟

سبحانی سرپرست سابق معاونت وزیر امور خارجه در امور آمریکا می‌گوید که پاسخ ما به افرادی که در واشنگتن به دنبال زورگویی هستند، این است که دوره زورگویی تمام شده و کشور ما بنایی بر سازش و زیر بار زور رفتن ندارد. یکبار دوستان ما با برجام فریب آمریکایی‌ها را خوردند و اگر تجربه هم لازم بود امروز نباید بار دیگر تجربه شکست خورده را تکرار کنیم.

خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه هم درباره اینکه اگر ترامپ دوباره مجددا انتخاب شود و با توجه به ترور سردار سلیمانی آیا امکان مذاکره مجدد هست، گفت که سیاست ایران در قبال ایالات متحده دقیق و محاسبه شده و برآمده از ابعاد مختلف در نظام بین‌الملل است، ایالات متحده مسئول ترور بزدلانه، ناجوانمردانه و در نیمه‌های شب در عراق است و در سطح ملی آمریکاست که باید پاسخگو باشد. ما شخصی به نام ترامپ نمی‌شناسیم ما رئیس جمهور آمریکا را می‌شناسیم و ایالات متحده آمریکا باید پاسخگو باشد و پاسخگو خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تفاوتی ندارد چه حزبی در آمریکا به قدرت برسد، گفت که آمریکا از برجام خارج شده و باید متوجه مسئولیت خود باشد. اگر به فرض آنکه این دولت یا هر دولتی به مسیر درست برگردد، مسیر روشن است. آن‌ها باید اشتباه خود را پذیرفته، این جنگ اقتصادی را متوقف، به تعهدات خود برگشته و خسارت‌ها را جبران کنند.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی دوم مهر (۲۳ سپتامبر) در مصاحبه‌ای  با اسپوتنیک در پاسخ به اینکه در صورت پیروزی احتمالی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر آمریکا، از او چه انتظاری دارد گفت که «برای ما مهم نیست چه کسی در کاخ سفید باشد، برای ما سیاست آمریکا مهم است».

برای ایران اهمیت دارد چه کسی بر کرسی ریاست کاخ سفید تکیه بزند؟ / ایران می‌خواهد چه حزبی در آمریکا به کرسی ریاست جمهوری تکیه بزند؟ / ایران می‌خواهد چه کسی رئیس جمهور آمریکا شود؟

ظریف همچنین گفت که دولت آمریکا در صورت تمایل به بازگشت به برجام، باید به ایران خسارت بدهد و تعهد کند که «اقداماتی» مانند خروج از برجام را دیگر انجام نخواهد داد. برای حکومت ایران «مهم نیست چه کسی در کاخ سفید باشد» و توجه ایران به «سیاست آمریکا» است.

همزمان با اظهارات ظریف،  مجید تخت‌روانچی نماینده ایران در سازمان ملل گفت در صورت تمایل آمریکا برای بازگشت به برجام، ایران شرایطی برای از سرگیری کامل تعهدات هسته‌ای خود خواهد داشت؛ اولین شرط ایران این است که دولت جدید آمریکا تعهد کند نقض برجام- توافق اتمی ایران و قدرت‌ها- تکرار نخواهد شد، شرط دوم رسیدگی به خساراتی است که ایران از نظر مالی و رنج انسانی به دلیل تحریم‌ها متحمل شده است. تخت‌روانچی همچنین گفت اگر آمریکا با محقق کردن این شروط قول بازگشت به اجرای کامل برجام را بدهد ایران هم دوباره آماده اجرای کامل توافق هسته‌ای خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۰
Canada
ناشناس
۲۲:۴۸ ۲۸ آذر ۱۳۹۹
نه هیچ فرقی ندارند
فقط ما باید متکی به جوانان و دولتمندان دلسوز و جوان و با انگیزه باشیم
انها شل کن و سفت کن گذاشته اند
از حقوق بشر و ازادی هم بعنوان چماق باجیگری و زور گیری میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۶ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
ننگ بر امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۶ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
امریکا فقط زبان زور می فهمد وبس ما ازموده را ازمودهایم مار گزیده دوبار در سوراخ موش نمی رود اکنون نوبت ما است از امریکاییها مطالبه خسارت بکنیم وحقوق چهل ساله خود را از انها بگیریم وضع داخلی روز به روز بدتر می شود الان تعدای از ایالات خواستار استقلال هستند حتی ما می توانیم از کشورهای حوزه خلیج فارس باج بگیریم این شدنی است
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۰۰:۵۷ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
سگ زرد برادر شغاله .
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۲۳:۱۲ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
سگ زرد برادر شغاله !!!!!!
قطعا هیچکدام حامی ایران نبوده و نخواهند بود
انشاءالله باظهور آقا امان زمان (عج) ریشه کفر و ظلم از روی زمین کنده شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
اگه فرقی نداشت ..پس جرا ترامپ کرونا گرفته بود مسولا کیف میکردن ک مینیره
Canada
ناشناس
۲۰:۳۴ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
اتفاقا ترامپ میگوید .تمام قوانینی را که من اجرا کردم
در زمان اوباما وصع شده ولی
شهامت اجرایش را نداشته
همشون یک سیاست را دنبال میکنند
چکار کنند که قدرت اول باقی بمانند
حالا به هر قیمتی
Canada
ناشناس
۲۰:۱۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
صددرصد مطلب صحت دارد
و فرقی مابین شون نیست
یکی علنی است و دیگری
موزیانه و زیر میزی
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۱۷:۲۵ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
برای مردم ایران هیچ فرقی نداره. چون تاثیری در زندگی مردم فلک زده نداره. اما برای غیر از مردم ایران یعنی مسئولین کاملا فرق داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
7 سال کشور را معطل نگه داشتین تا ببینید آمریکا چی میگه این طرز تفکر باعث بدبختی نیروی فعال کشور و سرمایه موجود میشه ما اگر طی این سالها قیر تنها تولید می کردیم الان بیشترین درآمد رو داشتیم افغانستان تشنه قیر ایران عراق تشنه قیر ایران چرا اینکار نشد در حالیکه نه تکنولوژی توتال را می خواست نه تجهیزات شل را باید سازمان بازرسی وارد شود و برای یکبار هم که شده خائنین به کشور محاکمه و اعدام کند.
Iran (Islamic Republic of)
یک شهروند
۱۴:۴۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
ایران دو راه انتخاب کند یا مذاکره و قبول کردن شروط و تغیر راهبردی سیاست هایش. یا چهارده آبان در صورت پیروزی ترامپ خروج کامل از برجام خروج از ان پی تی و راه انداختن راهپیمایی شبیه ۹ دی که مردم خواستار و مطالبه گر ساخت بمب هسته ایی. خارج از این دو حالت مرگ تدریجی ایران رخ میده. بزودی شاهد تصمیم گیری ایران خواهیم بود چون ادامه این روند فرسایشی خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
الان بمب را شما ساخته شده فرض بکن می خوای با اون چی کار بکنی دقیقا کجا را بزنی؟
با اون میتونی دلار را درست بکنی یا اشتغال را؟
شما هم مثل ترامپ فکر میکنید!
United States of America
ناشناس
۱۴:۲۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
«ترامپ»
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
اقای بایدن بیاد شاید جلوی کشتار سیاه پوستا ن امریکا را بگیره
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۳:۵۹ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
برای ایران نه چون کسی حسابشان نمی کند ولی آنها خادم صهیونیست وارباب گاوهای شیرده عرب هستند برایشان فرق می کند.
Germany
جهان
۱۳:۵۸ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
حیوان حیوانه دیگه...!!!
فیل یا الاق....
چه فرقی میکنه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
فرقی نمیکنه در هردو صورت همه چی گران میشه وارزش پول ملی کم فقط اگه بایدن بشه شاید مدل گرونی ها عوض بشه.
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۳:۴۰ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
این حرفا رو رها کنید
قیمت ارز باید کاهش یابد .
Iran (Islamic Republic of)
بازی تمام شد
۱۳:۲۶ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
ترامپ بدلیل حمایت صهیونیسم و اعراب خلیج فارس و سرمایه داران و صنعتگران بزرگ آمریکا شکست نمی خوره و لزومی هم نداره بین بود و نبود ترامپ اینقدر تفاوت قائل شد بهترست برای آبادانی کشور مستقل فکر کنیم تجربه برجام کافی است. الان اصلاح طلبان شکست خورده دارن رو انتخابات آمریکا مانور میدن تا یکبار دیگه مردم را بدبخت کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
ما باید به فکر انتخابات خودمون باشیم که افراد بی لیاقتو به منصب نرسونیم
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۲۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
ازماست که بر ماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
به نظر من هر کدوم رای بیاره برای ما فرقی نمیکنه چون ذات سیاست آمریکا دشمنی با ملت ماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
مردمو با این حرفا سرکار گذاشتین ما تا مشکلات داخلیمو یعنی همین مسئولین بی مسئولیت به درد نخور هستن دیگه نیازی به دشمن نداری ما هرچی میخوریم از خودی نه آدمای بیخودی کشورهای دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
عده ای از تحریم پول در میارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۵ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
والا هیچ فرقی ندارن واسه مردم ایران
Russian Federation
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
انشالله که دوباره ترامپ رای میاره و منابع ملت به دست عده ای مفتخور بیشتر غارت نمیشه و به اعراب بخشیده نمیشه
United States of America
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
شکی نیست که هر کدام انتخاب بشه در انتخابات آینده ایران تاثیرگذار خواهد بود اگر بایدن رئیس جمهور بشه مطمئناً محبوبیت روحانی بیشتر میشه (هر چند بدرد کلیدسازی هم نمیخوره و دل خوشی ازش نداریم) و باید منتظر رئیس جمهوری بدرد نخور مثل روحانی باشیم.
Netherlands
ناشناس
۱۱:۲۶ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
خیر.فرقی نمی کنه سگ زردبرادر شغال.سیاست دولت آمریکا درقبال ملت ایران چیزی جز دشمنی نیست..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
بسه دیگه دولت روحانی مردم رو بیچاره کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
چه ربطی داشت الان
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۲۴ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
شک‌نکنین ترامپ در مییاد بایدن در حد رقابت با ترامپ نبود و نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
برا مردم فرقی نداره
Iran (Islamic Republic of)
فردین
۱۱:۲۰ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
زحمت به خودتون ندین وارد این بازیهای الکی نشین باز هم خود ترامپ هست و بس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
یه عده نونشون تو تحریمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
فقط عمو دونالد
آخرین اخبار