«بیداری»؛ نمایشی ساختارمند که ذهن تماشاگر را درگیر می‌کند

داوود دانشور کارگردان نمایش «بیداری» از روند اجرا و متن این نمایشنامه گفت.

به گزارش خبرنگار  حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایش «بیداری» نوشته ژولیان گارنر است که  موضوع آن تحت تعلیم دینی قرار گرفتن معلول ذهنی در زندان به علت ارتکاب به جرم است. این معلول در زندان مورد خشونت فردی قرار می‌گیرد که در نهایت منجر به انتقال او به روستایی می‌شود و در آنجا اتفاقاتی می‌افتد که منجر به تغییر و شگفتی در زندگی او می‌شود.

داوود دانشور، بازیگر، مترجم و کارگردان تئاتر  در گفت و گو با حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دلیل انتخاب نمایشنامه «بیداری» برای ترجمه و اجرا گفت: مضمون این اثر جالب بود؛ از لحاظ نمایشی کار ساختارمند است و پس از حدود دو سال توانستیم آن را به اجرا برسانیم. «بیداری» قرار بود قبل از عید اجرا شود که به دلیل کرونا نشد.

کارگردان نمایش «واتسلاو» درباره متن «بیداری» بیان کرد: یک متن ابعاد مختلفی دارد؛ وقتی اجرا شود هر کس در شرایط ذهنی خودش، با معرفت خودش یک برداشتی از آن دارد. ما نمی‌توانیم به تماشاگر امر و نهی کنیم که چه چیزی خوب است و چه بد. او آزاد است فکر کند و هرچه می‌خواهد را برداشت کند. کار تئاتر مسائل مختلفی همچون صحنه، نور، متن داستان، شخصیت و آدم‌های متفاوت دارد که پیام‌های خود را به ذهن تماشاگر منتقل می‌کند.

وی در خصوص فرم اجرای نمایش بیداری گفت: فرم دکور نمایش «بیداری» بسیار ساده است؛ ولی اجرای ما کمابیش رئالیسم (واقع گرایانه) است. شرایط سالن، بودجه و مسائل مختلف دخیل بود تا خلاصه وار متن را با حداقل امکانات به اجرا برسانیم.

کارگردان نمایش «روشنایی تیره» در خصوص زمان رخداد قصه نمایش بیداری گفت: داستان این نمایش مربوط به زمان دنیای واقعی نیست. مکان نمایش «بیداری» یک کلبه روستایی، زندان و کلیساست که هر یک صحنه‌های جدای خود را دارد.

وی در خصوص تأثیرگذاری نمایش «بیداری» گفت: این را من نمی‌توانم قضاوت کنم، مخاطب پس از دیدن نمایش باید فکر کند که چه چیزی را درک و دریافت کرده و چه چیزی را نه.  فعلاً سالن ما پر نشده و دلیل آن را دقیق نمی‌دانم؛ شاید به علت کرونا و یا نحوه فروش بلیت به صورت اینترنتی، مخاطبان سختشان است بیایند و نمایش را ببینند. اجرای نمایش ما در سالن تئاتر شهر است. دسترسی به اینترنت برای تهیه بلیت برای برخی از مردم سخت است. بهتر بود در کنار فروش اینترنتی بلیت، امکان خرید حضوری هم فراهم می شد.

او در خصوص اینکه چرا نام این نمایش را بیداری گذاشته، گفت: در این نمایش، آدم‌هایی هستند که از ندانستن به دانستن می‌رسند و از ناآگاهی و غفلت رها می شوند. برای همین عنوان بیداری را برای آن برگزیدم. 

وی در خصوص وضعیت کرونا و اجرا در این شرایط بیان کرد: امکان مبتلا شدن به کرونا هر لحظه وجود دارد؛ متاسفانه ارشاد و مرکز هنر‌های نمایشی اصلاً به فکر این قضیه نیستند.

دانشور نمایشنامه‌های شاخصی همچون واتسلاو، روشنایی تیره، مصاحبه خیرخواهی برای سرخ‌پوست، دیوانگان و متخصصین، کسی به سرهنگ نامه نمی‌نویسد را کارگردانی کرده است. نمایش «بیداری» با بازی رضا امامی، افشین زارعی، فرزانه نشاط خواه و صبا موسوی تا تاریخ ۱۱ مهر ۹۹ در تالار قشقایی تئاتر شهر در حال اجراست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار