وضعیت مدارس و دانش آموزان در اولین سال تحصیلی کرونایی

با وجود اظهار نظر‌های مختلف برای شروع سال تحصیلی جدید در نهایت از ۱۵ شهریور مدارس به طور حضوری یا غیرحضوری میزبان دانش‌آموزان می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تب داغ کرونا در تابستان امسال با وجود همه دغدغه‌ها و بلاتکلیفی‌هایی که در عرصه‌های مختلف زندگی و از جمله روند آموزش محصلان داشت، در نهایت منجر به این شد تا دانش آموزان از ۱۵ شهریور راهی کلاس درس خواه حضوری و خواه غیرحضوری شوند و آنچه در این میان مبهم مانده است وضعیت رفت و آمد، تامین کتاب درسی و محتوای آموزشی، چگونگی تامین نیروی انسانی، ساماندهی نوآموزان پیش دبستانی و مواردی از این قبیل است.

موضوعات و ابهاماتی که برخی از آن‌ها با وجود سال تحصیلی کرونایی ایجاد می‌شود و برخی مسائلی که همواره وجود داشته اند و دغدغه همیشگی شروع سال تحصیلی دانش آموزان بوده‌اند.

زمان‌بندی حضور دانش آموزان در سال تحصیلی کرونایی

سناریو‌های آموزش و پرورش سه وضعیت سفید، زرد و قرمز برای حضور دانش آموزان در نظر گرفته شده است که وضعیت سفید همان شرایط عادی ورود به کلاس درس است، اما در شرایط زرد و قرمز روند کار متفاوت می‌شود و کار با روش ترکیبی آموزش حضوری و غیرحضوری و حتی روش غیرحضوری صرف دنبال خواهد شد.

در وضعیت زرد و در صورت ضرورت، تقسیم دانش‌آموزان یک کلاس به دو گروه به منظور رعایت فاصله گذاری ضروری است و به گفته محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش فقط در ۶۰ درصد کلاس‌های درس امکان فاصله گذاری اجتماعی وجود دارد.

تمام مدیران مدارس موظف هستند، دانش آموزان را با توجه به مساحت کلاس و تعداد دانش آموز به گونه‌ای که حداقل فاصله مورد انتظار مطابق پروتکل‌های بهداشتی حفظ شود، توزیع کنند، از این رو در وضعیت زرد، مدارس با حضور تمام یا بخشی از دانش‌آموزان، دایر است که در این صورت لازم است، مدیران مدارس از سامانه شاد برای انجام فعالیت‌ها و تکالیف درسی دانش‌آموزان با نظارت و هدایت والدین و ارائه بازخورد توسط معلم ها، استفاده شود.

در وضعیت قرمز، فعالیت‌های آموزشی و تربیتی به صورت مجازی در سامانه شاد یا با استفاده از سایر روش‌ها، متناسب در تمام روز‌های هفته انجام می‌شود؛ در این وضعیت حضور و غیاب دانش آموزان، تدریس مباحث درسی جدید، ارزشیابی، تعیین تکالیف و ... در سامانه شاد انجام می‌پذیرد.

وضعیت مدارس و دانش آموزان در اولین سال تحصیلی کرونایی

امکان لغو تعطیلی روز‌های پنج شنبه و جمعه پس از بازگشایی مدارس هم وجود دارد آن هم در مدارسی که با طرح زوج و فرد دانش آموزان را راهی کلای درس می‌کنند.

به گفته مهراله رخشانی‌مهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور ۴ هزار کلاس درس برای مناطق زرد و سفید جدید ساخته شده است همچنین برای سیستم سرمایشی مدارس ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار توزیع همینطور برای مدارس فاقد سرویس بهداشتی ۵۰ میلیارد تومان ابلاغ شده است.

وضعیت مدارس و دانش آموزان در اولین سال تحصیلی کرونایی

تعیین تکلیف وضعیت ایاب و ذهاب دانش آموزان

یکی از دغدغه‌های همیشگی اولیای دانش آموزان روند ایاب و ذهاب فرزندانشان در طول سال تحصیلی است که این دغدغه با وجود شیوع کرونا مضاعف شده است بر این اساس و طبق شیوه نامه در نظر گرفته شده آموزش و پرورش مدیران موظفند در تنظیم قرارداد سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان پیش بینی‌های لازم را در خصوص تغییر احتمالی وضعیت سفید، زرد و قرمز در ضمن سال تحصیلی مورد توجه قرار دهند.

البته پیش از این نورعلی عباسپور مدیرکل انجمن اولیا و مربیان از فعالیت سرویس مدارس در وضعیت زرد و سفید صحبت کرده بود که با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و کاهش تعداد دانش آموزان در هر خودرو انجام خواهد شد.


بیشتر بخوانید


روند توزیع کتاب درسی و محتوای آموزشی

براساس اعلام آموزش و پرورش ثبت سفارش کتاب درسی تا ۳۱ مرداد این و اصلاح اطلاعات در این سامانه هم تا دوم شهریور ادامه خواهد داشت.

براساس اظهارات اسداله مرتضایی معاون پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی توزیع کتاب‌ها میان دانش آموزان از ۲۵ مرداد با تحویل کتاب به متوسطه اول و پس از آن از دهم تا پانزدهم شهریور برای سایر پایه‌ها و مقاطع تحصیلی انجام خواهد شد.

علاوه بر آن روند به اذعان حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در شرایط قرمز ۲۰ درصد کتاب حذف می‌شود، آموزش‌های مجازی هم از طریق شبکه شاد دنبال خواهد شد و طبق اظهارات حاجی میرزایی برخی قابلیت‌های جدید از جمله آزمون سازی، کنترل حضور و غیاب، تکلیف دادن و کنترل کردن آن، ارتباط زنده معلم و دانش آموز و اختصاص صفحه ویژه به معلمان هم به آن اضافه شده است.

نحوه پوشش دانش آموزان در کلاس‌های درس مجازی طبق آنچه بار‌ها آموزش و پرورشی‌ها به آن تاکید داشتند پوششی در عرف جامعه باید باشد و استفاده از لباس فرم جدید هیچگونه الزامی ندارد.

تامین نیروی انسانی در کلاس‌های درس

این دغدغه نه تنها در سال تحصیلی جدید کرونایی بلکه هرساله وجود داشته است و آنطور که وزیر آموزش و پرورش چندی پیش اذعان کرده بود ۱۹۷ هزار کمبود نیرو داریم که البته این موضوع گویی با چندین روش تامین خواهد شد.

به گفته علی باقرزاده مدیرکل دفتر وزارتی ۶۰ هزار معلم از طریق استخدام ماده ۲۸، تبدیل وضعیت و فارغ التحصیلان دانشگاه‌های تربیت دبیر شهید رجایی و فرهنگیان، ۴۷ هزار نفر حق التدریس مستمر که طی ۱۰ سال گذشته با آموزش و پرورش همکاری داشتند،۱۰هزار نفر از معاونان مدارس و ۹۰ هزار معلم رسمی و پیکانی که تمایل به تدریس اضافه داشته باشند.

وضعیت مدارس و دانش آموزان در اولین سال تحصیلی کرونایی

چگونگی تعیین شهریه مدارس 

طبق اظهارات قبلی مجتبی زینی‌وند رئیس سازمان مدارس  و مراکز غیردولتی امسال سقف افزایش شهریه ۳۰ درصد و حداقل ۱۵ درصد خواهد بود، بالاترین میزان شهریه برای ابتدایی ۱۲ میلیون تومان، متوسطه اول ۱۴ میلیون تومان و برای متوسطه دوم ۱۷ میلیون تومان است که با احتساب شهریه مصوب و فوق برنامه آموزشی است.

او با اشاره به اینکه میانگین افزایش شهریه ۲۳ درصد خواهد بود، گفت: فعالیت‌های غیرآموزشی و هزینه‌های در نظر گرفته برای آن بعد از شروع سال تحصیلی خواهد بود و اولیا پیش از آن مبلغی پرداخت نخواهند کرد.

نحوه فعالیت مدارس دارای دانش آموزان با نیازهای ویژه 

براساس شیوه نامه اجرایی بازگشایی مدارس مدیران مدارس استثنایی موظف هستند قبل از شروع سال تحصیلی وضعیت دانش آموزان را در هر یک از شرایط زیر مشخص کرده و در برنامه ریزی، تصمیم‌گیری و ارایه خدمات آموزشی، توان بخشی و مشاور‌های به دانش آموزان از آن بهره‌مند شوند.

شناسایی دانش آموزان دارای بیماری‌های خاص و زمینه ای، مشکلات شدید رفتاری، معلول جسمی–حرکتی شدید و اختلال طیف اتیسم با کمتوانی ذهنی؛ شناسایی دانش آموزان دارای والدین کم‌سواد، شناسایی دانش آموزان فاقد وسیله ارتباطی هوشمند، شناسایی دانش آموزانی که قادر به یادگیری آموزش‌های مجازی نیستند و والدین هم نمی‌توانند در این خصوص کمک کنند. شناسایی دانشآموزانی که در استفاده از فضای آموزش مجازی برای یادگیری مشکلی ندارند. (باسوادی والدین یا توانایی دانش آموز) از جمله این گروه‌ها هستند.

به منظور افزایش کیفیت آموزش در تقسیم روز‌ها بین نوآموزان و دانش آموزان تفکیک پایه‌ها در کلاس‌های چندپایه مد نظر قرار گیرد و با توجه به محدودیت زمان آموزش حضوری، تقسیم روزها، بر اساس سطح یادگیری نوآموزان و دانش آموزان و موضوعات درسی انجام شود.

چگونگی برنامه آموزشی برای دانش آموزان ابتدایی و پیش دبستانی 

براساس شرایط موجود بیماری یکی از نگرانی‌های خانواده‌ها  حضور فرزندان کم سن و سال خود به ویژه دوره ابتدایی و پیش دبستانی در مدارس است و در دوره پیش دبستانی این نگرانی دوچندان می‌شود تا حدی که روند نام نویسی نوآموزان پیش دبستانی در مراکز مربوطه به نظر می‌رسد که نسبت به سال‌های قبل روند کاهشی داشته باشد؛ البته در شیوه نامه بازگشای مدارس این مسائلی هم مورد توجه قرار گرفته است.

وضعیت مدارس و دانش آموزان در اولین سال تحصیلی کرونایی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سبحان
۲۳:۴۳ ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
وقتی میدونن روز بع روز امار داره بالاتر میره تحصیل یع چند وقت عقب بندازن خانواده ها راضی نیستن بچه ها مدرسه برن تکلیف مارا معلوم کنید من دانش اموز رشته فنی وحرفه ای هستم تکلیف مارا معلوم کنید معلم ما گفته امتحان به صورت حضوری برگزار میکنیم پس برنامه شاد برا چی درست کردین
Iran (Islamic Republic of)
Jjj
۱۵:۴۷ ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
سلام .چندتا مدرسه را ظاهراً ضد عفونی کردن و تو تلویزیون پخش کردن خانواده را گول بزنن واقعا متاسفم معلوم نیست این دفعه برای رسیدن به کدوم خواسته بچه های معصوم را میخان قربانی کنند اصلا حضور در مدارس امکانپذیر نیست.
Netherlands
آنیتا
۰۰:۰۲ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
اخه یه بچه کلاس اول ابتدایی چجوری میتونه چندساعت توی مدرسه از خودش دربرابر این بیماری مراقبت کنه.فقط کافیه یه بچه سرکلاس عطسه یا سرفه کنه.کل تایم کلاس رو هم که یه بچه ۷ساله نمیتونه با ماسک باشه.مخصوصا که نفس تنگی هم داشته باشه.حتما باید محازی برگزار بشه کلاسا وگرنه فکر نکنم خانواده ای بتونه بچشو بفرسته مدرسه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۵۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
فقط می خوام بفهمم بچه کلاس اولی چه میفهمه رعایت کردن یعنی چی ؟؟چطوری می خواد رعایت کنه که مریص نشه ؟. چطوری وقتی عطسه یا سرفه کرد صورتشو پاک میکنه بدون اینکه جایی رو الوده کنه..؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
باشگاه جان بپرسید اگه والدینی راضی نباشن بچه ها حضوری یا نیمه حضوری بیان چه کار باید بکنن ؟؟ یا بچه ای که دیابت یا مثلا کم کاری تیروئید داره و سیستم ایمنی ضعیفی داره چطور حضوری یا نیمه حضوری بره نمیشه یه تدبیری بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
به خدا همون نیمه حضوری هم خطرناکه اجازه بدین ما والدینی که راضی نیستیم بچه هامون آموزش تلویزیونی ببینند خیلی از دبیرای مدارس واقعا خوب درس نمیدن پس بزارید آموزش تلویزیونی رو استفاده کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
yjcعزیز خواهش میکنم تمنا میکنم فقط به ما توضیح بدین که یک دانش آموز ۹ساله توی گرمای ۴۰ ۵۰ درجه خوزستان با مشکل ریوی وآسم که داره چطوری میتونه ۴،۵ساعت با ماسک طاقت بیاره یا اینکه بتونه به دور از پدر ومادر پروتکل هارو توی مدارس دولتی وهمراه دیگر بچه ها رعایت کنه،ماچطور میتونیم تاب بیاریم این زمانی که بچه ها توی مدرسه هستن ووواقعا سخت برای ما والدین ،چرا باید خوزستان با اینکه بیماران کرونایی تا مرز هشدار و قرمز هست ولی اعلام کردن که وضعیتش سفید هست و تست نمیگیرن و بیمارستان هارو خالی کردن که دیگه بستری نداشته باشن آخه چرااااا ؟از طرف ولی دانش آموزان ۹ ساله و ۱۱ساله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
همه مراکز تجمع بازگشایی شده اند ولی مدارس بازگشایی نمی شوند مدارس رابه صورت حضوری بازگشایی کنید آموزش مجازی برای دوره ابتدایی قابل اجرانیست امکانات این گونه آموزش ها دراختیارمدارس نیست بایک گوشی نمی توان آموزش مجازی داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
در وضعیت قرمز تهران گفته اند کلاس اولی ها باید سر کلاس بروند آیا ب ای آموزگار ها و خود دانش آموزان خطری ندارد شما تضمین می کنید که معلم بدبخت کرونا نگیرد چرا با جان مردم بازی می کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
اخه این چه وضعه درس خوندنه فقط بیسواد تحویل میدید معلم که ازش هیچ ابی گرم نمیشه فقط اولیا باید به درو دیوار بزنند تا کم کاری معلمهای بزرگوار راجبران کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
به نظر من که اصلا نمیشه به وضع قرمز یا زرد شهر ها اعتماد کرد
خیلی از افراد علائمی ندارن یا بعضی ها هستن از ترس نمیرن تست بدن پس به نظرم نباید اصلا حضوری بشه
مسئولین خود دانید میخواید نسل آینده کشور رو به باد بدید بسم الله
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۳۱ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
با باز گشایی مدارس چه با حضور دانش آموزان چه بی حضور دانش آموزان بصورت حضوری مخالف هستیم . فقط بصورت مجازی تا قبل از واکسینه .
در صورت بازگشایی فاجعه بزرگ رخ خواهد داد و مقصر این فاجعه مسئولان است.
Iran (Islamic Republic of)
سینا
۱۳:۲۹ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
قطعا دوباره بخاطر کرونا مدارس و آموزشگاه ها تعطیل میشن
Netherlands
مهدی قاسمی
۱۳:۰۶ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
من به عنوان پدر دو فرزند به هیچ عنوان بچه ها رو نمیفرستم برن سر کلاس درس هیچ کنترلی وجود ندارد فقط در صورت مجازی بودن سال تحصیلی من قبول میکنم چون جون فرزندانم واجب تر از درس در محیط الوده مدرسه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
دانشگاه رو برای رشته های ریاضی باز کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
کلاس های چند پایه که شش روز در هفته معلم باید به سر کلاس برود، فکری هم به حال سهمیه ی بنزینش بکنید و هزینه ی سرسام آور بنزین آزادی که باید بزنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
ای کاش این وسط یکی پیدا میشد به خانواده ها جواب این سوال رو بده که تکلیف اجرای کامل مسائل بهداشتی وسایل همراه بچه هایی که حضوری مدرسه میرن و قراره از اون وسایل توی خونه هم استفاده بشه چی میشه؟فقط بحث روی رفتن حضوریه و کسی به این قسمت موضوع اشاره ای نمیکنه،شاید اصلا توجهی به این بخش موضوع نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
وزارت بهداشت اخیرا هشدار داده که مدارس کانون شیوع جدید کرونا خواهند شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
در وضعیت زرد باید آموزش کلا غیر حضوری و مجازی باشند و ستاد کرونا نباید اجازه برگزاری آموزش حضوری را بدهد
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۱۱:۰۹ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
چقدر هم نظارت درست دارند که دستورالعمل میدن، جون بچه هامون از سر راه نیاوردیم. اوج کرونا مجبورمون کردند حضوری برای ثبت نام کلاس دوم دبستان بریم مدرسه اونم با کارت بانکی حتماً، تازه نه ماسک درست داشتند نه دستکش ، مجبورمون کردند حتماً انگشت هم بزنیم
تازه آقایان بعد 2 ماه اعلام کردند نیاز به حضور والدین نیست!!
وقتی دولت توانایی نظارت و برخورد محکم نداره بهتره دستورالعمل بی پشتوانه نده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۶ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
زوج و فرد هم که بکنن،کافیه یه دانش آموز یه سرفه یا عطسه کوچیک بکنه.وای به حال بچه های کلاس!
این ویروس لعنتی هم تا 12روز زنده میمونه
آموزش و پرورش اصلا انتقال ویروس از طریق سطوح رو در نظر نمیگیره!چون سلامتی بچه مردم خیلی براشون مهم نیس که!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
سوال از وزارت بهداست و وزبر اموزش پرورش. ایا. شما فرزندان خودتون رو تو این شرلیط مدرسه. میفرستید. باتوجه به این که الان بیشترین امار مبتلایان کودکان هستند. ایا جان فرزتدمان و دیگران براتون ارزشی هم داره. چطور تو این شرایط پرخطر بروند سر کلاس. ایا کودکی مبتلا بشه چه کسی پاسخگو هست شما. لطفا فقط سر کلاس رفتن نیست مسائل بهداشتی تو کلاسها چی سرویس ها چی تو شهرستانها که. کسی توجه نمیکنه. خدا نکنه کودکی. مبتلا بشه. اها ونفرین. پشت سر شماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
یعنی تهران کلا غیر حضوریه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
من یه سئوال دارم کرمانشاه که شما تو اخبار اعلام میکنید وضعیت سفیده پس چرا روزی کم کمش 6 نفر آدم میمیره همین دیروز پسر دایی بابام بخاطر کرونا فوت کرد اگه وضعیت سفید اینه قرمز چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۳ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
با هزار رنج و کوشش بچه بزرگ کردم که مسولین نالایق با تصمیم های غلطشان باعث مرگ او در اثر کرونا بشن ، هرگز بچه ام را به مدرسه نخواهم فرستاد۔
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
با توجه به سیال بودن وضعیت مناطق اجرای این برنامه گیچ کننده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
با توجه به سیال بودن وضعیت مناطق اجرای این برنامه گیچ کننده است
آخرین اخبار