باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

برگزاری آزمون کانون وکلا در پیچ و خم حاشیه‌ها/ طراحی سوالات غیر تخصصی و کمبود ظرفیت بلای جان حقوق خوانان

مدتی است که دعوای میان مجلس شورای اسلامی و کانون وکلا بر سر برداشته شدن آزمون وکالت بالا گرفته است.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مدتی است که دعوای میان مجلس شورای اسلامی و کانون وکلا بر سر برداشته شدن آزمون وکالت بالا گرفته است، نمایندگان مجلس بر این باورند که باید انحصار از وکالت برداشته شود و یکی از مهم‌ترین راه‌حل‌ها برداشته شدن آزمون وکالت است.

این موضوع بدان معناست که تمام فارغ‌التحصیلان رشته حقوق می‌توانند پس از آن که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شدند، به کار وکالت مشغول شوند و پروانه شروع به کار خود را  اخذ کنند و دیگر نیازی به شرکت در آزمون وکالت نداشته باشند، اما از سوی دیگر کانون وکلای دادگستری این موضوع را قبول ندارد و عیسی امینی رئیس کانون وکلای مرکز معتقد است برداشتن آزمون به صلاح کشور نیست و کانون اجازه  بازگشت به سال ۱۳۳۰ را نمی‌دهد.

مسئولان کانون وکلا معتقد هستند که باید از نهادی که عمر ۷۰ ساله دارد مراقبت شود، زیرا وکالت موضوعی است که حقوق مردم به آن گره خورده و نباید حرف موسسات غیر مجازی که به دنبال رانت هستند را قبول کرد، اما همین آزمون کانون وکلا خود به محل کسب رانت و اعمال ابزار مافیایی تبدیل شده است؛ سایه سنگین انحصار روی آزمون وکالت سبب شده تا میزان حق مشاوره و حق الوکاله وکیلان سر به فاک بکشد و مردم را عاجز از اخذ وکیل کند.

بر اساس قوانین ایران، تنها فردی که موفق به کسب نمره قبولی در آزمون وکالت شود و پروانه خود را اخذ کند، وکیل شناخته می‌شود و تنها باید به سراغ این افراد رفت؛ تعداد کم وکیلان منجر به قیمت گذاری غیر عادلانه شده است.

موافقان برداشته شدن آزمون کانون وکلا به دنبال کم کردن هزینه‌های هنگفت وکیلان، از بین رفتن رانت و باندهای مافیا هستند و نظر آن‌ها به منطق بسیار نزدیک است، اما مخالفان این طرح بر این نظر هستند که اگر آزمون کانون وکلا برداشته شود وکلایی به دور از تخصص وارد بازار کار می‌شوند و نمی‌توان به آن‌ها اعتماد کرد، البته موافقان طرح در پاسخ از ایجاد رقابت در بازار کار صحبت می‌کنند و معتقدند هر شخصی که دانش بیشتری داشته باشد، موکلان را به سمت خود جذب خواهد کرد. 

تعداد وکلای ایران از میانگین جهانی کمتر است 

به گفته امینی رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز،  حملاتی که به آزمون وکالت می‌شود به هیچ وجه با منافع ملی هم راستا نیستند و اگر آزمون کانون وکلا برداشته شود، مشکلات عدیده‌ای به وجود می‌آید.

اما از سوی دیگر مشکل کمبود وکیل و سخت برگزار شدن آزمون کانون وکلا چالشی است که کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند، برخی می‌گویند تعداد وکلای کشور کافی است، اما هنگامی که به اعداد و ارقام موجود مراجعه می‌کنیم متوجه می‌شویم که تعداد وکلای ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر تنها ۷۶ نفر است، در صورتی که میانگین تعداد وکلا در دنیا ۲۴۰ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر را نشان می‌دهد.

اگر انحصار از آزمون کانون وکلا برداشته شود، تعداد وکیلان افزایش پیدا می‌کند و آن زمان افراد متخصص پرونده‌های تخصصی را بر عهده می‌گیرند و راه حل گره پرونده‌ها زودتر باز می‌شود.


بیشتر بخوانید: وعده برگزاری آزمون توسط مرکز وکلا محقق می‌شود؟


البته مسئولان کانون وکلا معتقدند تنها کمتر از ۲۰ درصد پرونده‌های حقوقی در ایران با دخالت وکیل حل و فصل می‌شود که البته هزینه بالای وکلا یکی از بزرگترین دلایلی است که سبب می‌شود مردم به سمت اخذ وکیل نروند.

در برخی از مواقع میزان حق‌الوکاله وکلا تا یک چند صد میلیون تومان هم می‌رسد و از آنجایی که بازار رقابتی مناسبی در ایران وجود ندارد، مردم مجبور هستند که حق‌الوکاله‌های گران را پرداخت کنند.

به دلیل کم بودن تعداد وکلا افراد در پرونده‌های تخصصی کار نمی‌کنند، برای مثال وکیلی که در حوزه تجارت دارای تخصص است، پرونده‌های کیفری، خانوادگی و ... را هم برعهده می‌گیرد که این به دور از کار حرفه‌ای است که وکلای سراسر جهان انجام می‌دهند.

به گفته برخی از اساتید رشته حقوق، اگر ظرفیت آزمون کانون وکلا بیشتر شود و سوالات تخصصی طراحی شوند، در آن زمان وکلای متخصص می‌توانند وارد بازار کار شوند؛  سال گذشته از مجموع ۷۲ هزار داوطلب وکالت تنها حدود ۳ هزار نفر موفق به کسب پروانه وکالت شدند.

جعفری 

آزمون کانون وکلا باید  استقلال داشته باشد

ساختار نامناسب آزمون کانون وکلا، طراحی سوالات غیر تخصصی، کمبود ظرفیت و بسیار مشکل دیگر همه و همه چالش‌هایی هستند که به واسطه برگزاری آزمون مطرح شده‌اند و شاید کلید حل بسیاری از چالش‌ها برداشته شدن همین آزمونی باشد که مدت‌هاست به روز رسانی نشده است.

جواد معتمدی عضو هیأت علمی رشته حقوق و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نظام وکالت کشور گفت: نظام آموزشی حقوق، آزمون وکالت و خود نظام وکالت چرخه‌ای به هم پیوسته و معیوبی دارد و در بحث آموزش، گزینش وکلا و ساختار وکلا رشته حقوق مشکلات متعددی دیده می‌شود.

او افزود: حقوق در کلاس‌های درس دانشگاه به صورت کاربردی و به روز آموزش داده نمی‌شود؛ به همین دلیل دانشجویان و حتی فارغ التحصیلان حقوق به ندرت می‌توانند یک قرارداد ساده و استاندارد برای کسانی که به آن نیاز دارند، بنویسند. فقدان آموزش کاربردی حتی در دوره کار آموزی که پس از قبول شدن در آزمون وکالت هم برگزار می‌شود مشهود است. بنابر این حلقه اول و بلکه سرچشمه مشکلات نظام وکالت را باید ابتدا در نظام آموزشی حقوق در کشور دانست. پیشنهاد می‌شود برای بهبود وضعیت، کارشناسی حقوق، ده ترم داشته باشد و دو ترم پایانی به کارآموزی و آموزش عملی اختصاص پیدا کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در مرحله بعد یعنی آزمون کانون وکلا باید سه هدف استقلال وکلا، عدم انحصار وکالت و کارآمدی وکالت را به طور همزمان جست و جو کرد؛ متأسفانه کسانی که طرفدار استقلال وکلا هستند دو هدف دیگر یعنی عدم انحصار و کارآمدی را نادیده می‌گیرند و برعکس، کسانی که مایل به عدم انحصار هستند، استقلال وکلا و صلاحیت علمی را در نظر نمی‌گیرند. بسیاری از افرادی که خواهان برداشته شدن آزمون کانون وکلا هستند فکر می‌کنند تمام فارغ‌التحصیلان رشته حقوق دارای صلاحیت وکالت هستند، در صورتی که این موضوع به هیچ وجه صحیح نیست.


بیشتر بخوانید: خبر خوش مرکز وکلا برای متقاضیان شرکت در آزمون وکالت/ شرط داشتن گواهی پایان خدمت حذف شد


معتمدی با اشاره به چگونگی تخصصی برگزار شدن آزمون کانون وکلا گفت: در آزمون کانون وکلا نباید بحث ظرفیت وجود داشته باشد، بلکه طبق قانون و عقل سلیم، احراز صلاحیت علمی و حتی احراز صلاحیت فنی و اخلاقی باید انجام شود. برای این هدف، باید تراز یک درصد برتر آزمون وکالت مشخص شود و آن تراز مبنای احراز صلاحیت علمی باشد. به این ترتیب که هر فرد ۷۰ یا ۷۵ درصد این تراز را کسب کرده باشد، صلاحیت علمی او احراز شود.

او ادامه داد: چرخه ناکارآمدی در نظام وکالت ما وقتی کامل می‌شود که می‌بینیم، پس از قبولی قطعی و اخذ پروانه وکالت، نه بازآموزی منسجمی برای وکلا و نه تخصصی در پیشه وکالت وجود دارد. به بیان دیگر از ناکارآمدی‌های رشته حقوق در ایران می‌توان به نبود تخصص گرایی اشاره کرد، برای مثال یک وکیل در تمام بخش‌های مختلف اقدام به وکالت می‌کند و متخصص مربوط در هر حوزه وجود ندارد و فردی که دکترای حقوق خصوصی دارد، حتی در بحث جزایی وکالت می‌کند که این مشکل بزرگی است. لازم است با طبقه بندی وکلا به دو سطح عمومی و متخصص، نظام وکالت را به سمت تخصصی شدن ببریم.

این استاد دانشگاه گفت: پس از اینکه حلقه‌های معیوب فوق اصلاح شد، قطعا نظام وکالت پیشرفته‌تر و وکلای حرفه‌ای تری خواهیم داشت و آنگاه می‌توانیم وکالت در دعاوی را الزامی کنیم و از مردم انتظار اعتماد کامل به وکلا داشته باشیم.

قوانینی که مرجعیت علمی ندارند سوال آزمون کانون وکلا شدند

پوریا قهرمانی وکیل پایه یک دادگستری هم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برگزار نشدن آزمون کانون وکلا اظهار کرد: کانون وکلا باید آزمونی را برگزار کند که ظرفیت آن به صورت قانونی باشد و سوالات آن از صلاحیت لازم و تخصص کافی برخوردار باشند.

در صورتی که مسئولان کانون وکلا تمام قد از آزمون خود دفاع می‌کنند، اما اکثر اساتید حقوق معتقدند این آزمون صلاحیت لازم را ندارد و حتی سوالات آن هم از تخصص لازم برخوردار نیست و داوطلبان ورود به عرصه وکالت باید با پاسخ صحیح به سوالاتی که صحیح نیستند، پروانه وکالت را اخذ کنند و نتیجه این امر ورود وکیلانی است که در نبرد آزمون کانون وکلا پیروز شده‌اند، اما در راه پر پیچ و خم تخصص باز مانده‌اند.

به دنبال بالا گرفتن دعوای عدم صلاحیت آزمون کانون وکلا یکی از داوطلبان آزمون وکالت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: آزمون کانون وکلا سوالات درست و تخصصی ندارد، برای مثال برای این آزمون قوانین خاص تعیین شده که یکی از آن‌ها قانون آیین دادرسی کار است، در حالی که این قانون  اصلا معنای جامع و واحدی ندارد.

او ادامه داد: در سرفصل‌های آزمون کانون وکلا دروسی مشخص شده‌ است که شاید حتی هر چند سال یکبار هم به کار وکیل نیایند، اما متاسفانه باید این دروس خوانده شوند و در قالب سوالات غیر تخصصی به آن‌ها پاسخ داد.

این داوطلب بیان کرد: شیوه برگزاری آزمون کانون وکلا قدیمی و منسوخ است و چندین سال به روزرسانی نشده است، برداشته شدن آزمون سبب می‌شود انحصار و رانت حاکم از بین برود و وکلا تخصص خود را در بازار کار به اثبات برسانند.

طرح برداشته شدن آزمون کانون وکلا به هیچ وجه تصویب نشده است

با وجود آن که اساتید دانشگاهی و داوطلبان آزمون وکالت معتقد هستند که این آزمون دارای صلاحیت نیست، اما عیسی امینی رئیس کانون وکلای مرکز معتقد است که نظارت کافی روی این آزمون وجود دارد.

امینی رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آزمون کانون وکلا گفت: مطمئن باشید هر کجایی که نیاز به آموزش، نظارت و تخصص باشد، ظرفیت هم مطرح می‌شود.

او تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت آزمون کانون وکلا مطابق با قانون است و تغییر نمی‌کند، ظرفیت آزمون وکلا در شورایی تعیین می‌شود که دو عضو آن از قوه قضاییه هستند و تنها یک عضو از کانون وکلا آنجا حضور دارد.

رئیس کانون وکلای مرکز درباره برداشته شدن آزمون کانون وکلا بیان کرد: چنین طرحی به هیچ وجه تصویب نشده است و عده‌ای که به دنبال برگزاری تبلیغات انتخاباتی بوده‌اند، طوری ترویج داده‌اند که ظرفیت برداشته می‌شود، اما تأکید ما روی ظرفیت برقرار است.

در واکنش به صحبت‌های اساتید حقوق و داوطلبان آزمون وکالت مبنی بر سوالات غیر تخصصی و نبود صلاحیت لازم مرتضی شهبازی نیا رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تصریح کرد: افرادی که صحبت از قوانین خاص می‌کنند، اطلاع دقیقی از علم حقوقی ندارند.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران افزود: کاربرد قوانین خاص در علم حقوق بسیار زیاد است، به همین دلیل این قوانین در آزمون آورده شده‌اند.

جعفری

فکری به حال طراحی سوالات کنید

برگزاری آزمون بدون صلاحیت از یک سو و کم بودن ظرفیت‌ها از سوی دیگر سبب شده تا نسبت به آزمون وکلا شکایات بسیاری مطرح شود؛ در حال حاضر  بزرگترین چالش موجود چرایی برگزار شدن آزمون کانون وکلا است. سوالی که اغلب جواب آن را نمی‌دانند و برایشان مشخص نیست چرا باید باز هم چنین آزمونی که تنها نتیجه آن رانت و انحصار است برگزار شود، البته وکلا و اساتید دانشگاهی معتقد هستند اگر قرار نیست این آزمون برداشته شود، حداقل باید فکری به حال چگونگی طراحی سوالات و ظرفیت آن کرد، زیرا این دو موضوع خود بزرگترین عامل کمبود وکیل در کشور به حساب می‌آیند.

برگزار نشدن  آزمون کانون وکلا در هاله‌ای از ابهام است و مشخص نیست که نظر کدامیک از طرفین تصویب می‌شود. عده‌ای به دنبال لغو برگزاری این آزمون هستند و معتقدند تمام فارغ التحصیلان رشته حقوق صلاحیت وکالت دارند و نباید با انحصار به این شغل نگریست، بلکه باید اجازه داد تا پس از ورود این وکلا به بازار، رقابت مناسبی به ودجود آید، اما عده‌ای دیگر بر این باورند که برگزار نشدن آزمون کانون وکلا آفت بزرگی است و می‌تواند مشکلات فراوانی را ایجاد کند و حال باید منتظر ماند که نظر کدام یک از گروه‌های اول و دوم به کرسی می‌نشیند.

انتهای پیام/

برچسب ها: قوه قضائیه ، دادگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۸ ۲۹ آذر ۱۳۹۸
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۵ ۲۹ آذر ۱۳۹۸
الان همه مشکل اشتغال ما همین هست؟
بعد از وکلا قراره سراغ کدام صنف دیگه بریم؟ پزشکی؟خلبانی؟دندانپزشکی؟افزایش تعداد نماینده و فرماندار و ...
بعضی از وکلا توی اجاره دفتر هم موندن ؛ یه کارمند ساده دادگاه به خودش اجازه میده هر حرفی به وکیل بزنه ، دیگه شان و منزلتی برای وکیل مثل قبل قائل نیستند چرا بی جهت فکر مردم رو خراب میکنید؟وقتی رقابت در مورد حق مردم زیاد شد به همین نسبت امکان تضییع حق بیشتر میشه یعنی وقتی تعداد وکیل زیاد شد برای جذب پرونده و درامد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۲ ۰۶ مهر ۱۳۹۸
چرا کانون وکلا و مرکز وکلا قوه قضائیه در مقابل ناشران اکاذیب و سودجویان با ملاطفت برخورد می کنند؟
Iran (Islamic Republic of)
سیاوش صالحی
۲۲:۴۹ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
اگر بنا شود ملاک علمی در وکالت تنها داشتن دانشنامه لیسانس باشد و تعیین سطح علمی متقاضیان وکالت مهم نباشد همین مبنا باید برای قضاوت هم در نظر گرفته شود و نیازی به برگزاری آزمون نباشد چرا که درسنامه آموزش عالی برای هر دو گروه متقاضی یکسان هست, لذا این تلاش برای حذف آزمون وکالت اقدامی نسنجیده و خام است.
Denmark
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
باز خوبه اینجوری که از متن مشخصه کانون داره هر ساله ۳ هزار نفر رو جذب می کنه ، این طور که مشخصه کانون داره بیش از حد توانش شغل ایجاد می کنه و این دانشگاه ها هستند که دکان باز کردند و بدون هیچ آینده نگری و صرفا برای کسب درآمد بیشتر خودشون دانشجو جذب می کنند ، ۳ هزار نفر در سال واقعا رقم بالایی هستش . الان منظور از انحصار گرایی کانون وکلا رو باتوجه به جذب این تعداد وکیل در سال متوجه نمیشم !!!
Iran (Islamic Republic of)
مخاطب
۰۸:۳۹ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
سایه سنگین انحصار روی آزمون وکالت سبب شده تا میزان حق مشاوره و حق الوکاله وکیلان سر به فلک بکشد و مردم را عاجز از اخذ وکیل کند.
لطفا اين جمله اصلاح شود. با تشكر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۰ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
ظرفیت را ببرند بالا و حد نصاب علمی بگدارند و سوالات هم تخصصی کنند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۲۲ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
کانون وکلا و پزشکان یک طبقه سیاسی و اقتصادی درست کردن علیه مردم
هیچ منفعتی به حز ویرانی و چپاول مردم ندارند
قصه کوتاه کنم
مردم باریچه وکلا و پزشکان شدن
Iran (Islamic Republic of)
ابی
۰۰:۱۴ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
باید آزمون برداشته بشه کانون وکلا به کسانی که وکیل شده اند و عضو این کانون می شوند تسلط دارد اینکه یک کانون سرنوشت وکلا را در دست بگیرد خیلی مسخره و فساد انگیز است وکلا توسط آموزش عالی و قوه قضاییه تربیت بشوند که بهتر و عادلانه تر است که خود قوه قضاییه و آموزش عالی دوره های کارورزی رو برگزار کنند و اگر شخص به مهارت کامل رسید مجوز فعالیت می گیرد و می تواند عضو کانون بشود و این با استقلال وکلا هیچ منافاتی ندارد مثلا مگه پزشکان ما را نظام پزشکی آموزش میدهد یا مهندسان ما را نظام مهندسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۸
در کنکور ۹۸ ظلم زیادی به نظام قدیمی ها شده. مثلا در دبیرستان اندیشه و خرد تعداد قبولی های نظام جدید به مراتب بیشتر از نظام قدیم است و این در سایر مدارس هم دیده شده. جالب اینکه افرادی که از لحاظ درسی ضعیف بودند نسبت به نظام قدیمی ها در رشته های بهتری قبول شدند. لااقل برای اینکه بخشی از حق کشی نظام قدیم ها جبران شود از باشگاه خبرنگاران جوان خواهشمندیم پیگیری فرمایند تا تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد و دولتی به نطام قدیم ها اختصاص داده شود
Iran (Islamic Republic of)
سمیه کیتی سرند
۲۲:۲۵ ۰۴ مهر ۱۳۹۸
سلام!اولا:همانطور که دانش آموخته حقوق می تواند وکیل باشد این قابلیت را هم دارد که قاضی،سردفتر باشد بازار خدمات حقوقی به هیچ وجه کشور ما خدمات حقوقی به معنای جدید تعریف نشده ثانیا:کانون وکلا یک نظام صنفی هست که دخالتی در بازار وکالت ندارد بلکه این فرهنگ و دیدگاه مردم در مراجعه آنها اهمیت دارد و در کشور ما همه آزمون ها از جمله استخدامی نهادها و حتی قوه قضائیه ظرفیت دارد البته با توجه به حساسیت مشاغل حقوقی قطعا توانایی علمی و حسن اخلاق و امانتداری باید جز مطالبات جامعه باشد ثالثا:باید منصفانه بررسی کرد من از شما درخواست دارم هزینه های جاری یک دفتر وکالت رو با توجه به تورم بررسی کنید میزان افزایش هزینه های دادرسی در ده سال اخیر هم اعلام کنید مهم‌ترین دلیل عدم تمایل مردم به مراجعه به وکلا بالا بودن هزینه های دادرسی هم می باشد من با شما این اطمینان رامی دهم که تضعیف جایگاه وکیل و کانون وکلا در جهت منافع جامعه نیست انشاالله که برخلاف سایر دفعات این نظر منعکس گردد.
Iran (Islamic Republic of)
ارسلان
۲۱:۳۹ ۰۴ مهر ۱۳۹۸
اعطای پروانه وکالت به تمامی دارندگان دانشنامه حقوق به نفع جامعه نیست ، زیرا شخص داوطلب وکالت ، بدون گذشتن از مرحله تعیین صلاحیت علمی وارد عرصه خطیر و حساس وکالت می گردد و اشتباه این فرد خسارات جبران ناپذیری را به موکلش وارد می آورد چرا که مردم با این ذهنیت به وکیل اعتماد می کنند که این شخص( وکیل ) صلاحیت لازم و کافی را برای دفاع از حقوقش را داراست ، لذا حذف آزمون وکالت چندان عقلایی و منطقی نیست و حتی می توان بیان داشت بسیار زیان بار می باشد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۰۴ مهر ۱۳۹۸
الان هم که مثلا وکلا با دقت انتخاب شدند در مورد یک موضوع و نحوه ارایه دادخواست حرفهای متفاوت می زنند و موکل رو گیج و برای او هزینه تراشی می کنند. پزشکان و وکلا و دفاتر اسناد و۰۰۰۰۰نگران بیشتر شدن رقیبان هستند نه نگران مردم. اتفاقا وقتی تعداد دارندگان شغلی زیاد بشه، رقابت برای افزایش کیفیت خدمات بین آنها بیشتر می شه و درمجموع به نفع مردمه. همچنین اشتغال هم بالا می ره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۰۴ مهر ۱۳۹۸
یعنی کانون وکلا اینقدر زورشون زیاده یا به نمایندگان رشوه میدن؟
آخرین اخبار