۴۰ درصد مطبوعات بوشهر تعطیل یا نیمه تعطیل هستند

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر گفت: براساس آمار‌های موجود ۴۰ درصد از مطبوعات استان بوشهر به دلیل مشکلات گرانی کاغذ و زینک تعطیل یا نیمه تعطیل هستند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، اکبرصابری دوشنبه شب در نشست شورای اداری استان بوشهر با اشاره به گرانی کاغذ و زینک، افزود: این مشکلات باعث شده بسیاری از مطبوعات دراستان بوشهر توان چاپ منظم و مرتب را نداشته باشند.

وی بیان کرد: از مجموع ۵۵ رسانه مکتوب استان بوشهر هشت رسانه شامل دو روزنامه و شش هفته نامه به صورت منظم چاپ می‌شوند که فقط ۲۱ درصد از مطبوعات این استان را شامل می‌شود.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر ادامه داد: ۷۹ درصد دیگر مطبوعات در سه ماه گذشته یا چاپ نشدند یا با درصد پایینی به صورت منظم چاب شدند.

صابری یادآور شد: هشت هفته نامه به جای چهار شماره در ماه دو یا سه شماره در ماه، شش هفته نامه ماهی یک شماره چاپ کردند و ۱۶ نشریه معادل ۴۲ درصد از مطبوعات استان در این مدت چاپ نشدند.

او با اشاره به اینکه براساس آمار‌های موجود ۴۰ درصد از مطبوعات استان بوشهر تعطیل یا نیمه تعطیل هستند، گفت: این ۴۰ درصد شامل ۱۶ نشریه است که چهار تا پنج نشریه از آن‌ها به‌تازگی مجوز گرفته‌اند، اما ۱۰ نشریه دیگر قدیمی است.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر افزود: به علت گرانی کاغذ و زینک شمارگان نشریاتی که مرتب چاپ می‌شود به نصف و کمتر از نصف کاهش یافته است.

وجود ۱۱۶ رسانه مجوز دار در بوشهر 

صابری عنوان کرد: اکنون ۱۱۶ رسانه مجوز دار شامل ۵۵ رسانه مکتوب شامل دو روزنامه، ۲۶ هفته نامه و دو هفته نامه، ۱۷ ماهنامه، فصلنامه و سالنامه و ۶۱ پایگاه خبری در استان مجوز گرفته‌اند.

وی یادآور شد: حدود نیمی از پایگاه‌هایی که در استان فعال هستند مجوز دارند.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر اشاره کرد: همه دستگاه‌های اجرایی ردیفی برای روابط عمومی‌ها و کار اطلاع رسانی در اختیار دارند که این بودجه می‌تواند به رسانه‌ها شامل پایگاه‌ها و نشریه‌های چاپی برای اطلاع رسانی اخبار و عملکرد آن‌ها اختصاص داده شود.

صابری گفت: بعضی از اداره‌ها از این ردیف بودجه برای کار‌های دیگر و هزینه‌های جاری استفاده می‌کنند که اگر به رسانه‌ها داده شود بخش زیادی از مشکلات مطبوعات در استان برطرف می‌شود.

او معتقداست: با این کار ظلمی که به دولت شده به لحاظ اینکه خدماتش به گوش ملت و مردم نمی‌رسد، با اطلاع رسانی به موقع برطرف می‌شود.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر یادآور شد: با اطلاع رسانی پیگیری‌ها و تلاش مسئولان در زمینه به نتیجه رسیدن کار‌ها و طرح‌ها امیدواری در  جامعه بالا می‌رود.

صابری ادامه داد: حمایت از مطبوعات یک معامله برد- برد دو طرفه است به این صورت که هم خدمات دولت را انعکاس داده ایم و رضایت مردم جلب شده و هم به رسانه‌ها و مطبوعات کمک شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود انتظار می‌رود بودجه‌ای که در ردیف اطلاع رسانی دستگاه‌های اجرایی است بدون کم و کاست برای حمایت از رسانه‌ها در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

ضرورت توزیع عادلانه آگهی دستگاه‌های اجرایی 

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر گفت: براساس دستور وزیران کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی، روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی باید مکلف شوند آگهی را به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بدهند تا عادلانه توزیع شود.

صابری افزود: این درحالی است که بسیاری از آگهی‌ها از کانال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع نمی‌شود.

وی عنوان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به شبکه توزیعی که در اختیار دارد می‌تواند این توزیع را به صورت عادلانه در بین نشریه‌ها انجام دهد.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر ادامه داد: سال گذشته یکی از شهرداری‌های جنوب استان ۱۱ مورد آگهی مناقصه داشته، اما حتی یک مورد از آن‌ها را به نشریه‌های استان نداده و همه را به نشریه‌ای در تهران داده است.

صابری اظهار کرد: این کار برخی از دستگاه‌های اجرایی، حق مطبوعات استان را ضایع می‌کند.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر تصریح کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی ضمن نظارت بیشتر بر کار روابط عمومی‌ها دستور دهند آگهی‌ها از کانال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع شود.

وی با اشاره به اینکه قیمت و تعرفه آگهی‌ها مصوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، افزود: نرخ چاپ آگهی در هفته نامه‌های بوشهر با هم فرق می‌کند علت آن این است که معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به لحاظ کمی و کیفی هر سال همه مطبوعات را ارزیابی می‌کند به همین دلیل تعرفه‌هایی که فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین می‌کند، مورد عنایت قرار گیرد.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر گفت: براساس قانون حداقل ۷۰ درصد آگهی‌های استان باید به مطبوعات محلی و ۳۰ درصد به نشریه‌های کشوری خارج از استان داده شود، این درحالی است که در دو سال گذشته این قانون در استان برعکس اجرا می‌شد و از سال گذشته اوضاع بهتر شد.

صابری افزود:انتظار داریم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار دستور لازم را برای اجرای قانون ۷۰ به ۳۰ در دستگاه‌های اجرایی صادر کنند.

مدیران پاسخگوی رسانه‌ها باشند

وی بر ضرورت انتقاد پذیر و پاسخگو بودن مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز تاکید کرد و ادامه داد: مدیران دستگاه‌های اجرایی از نقد‌های رسانه‌ها کمتر رنجیده خاطر شوند و جوابگو باشند.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر عنوان کرد: بسیاری از رسانه‌ها مطالبی چاپ می‌کنند و افکار عمومی انتظار دارند مدیران پاسخ دهند، اما پاسخی به نقد‌ها داده نمی‌شود و این ابهام در ذهن مردم می‌ماند.

صابری گفت: براساس قانون، مطبوعات از پرداخت مالیات معاف هستند برهمین اساس اداره کل امور مالیاتی استان به مطبوعات سخت نگیرد.

وی یادآور شد: برخی از همکاران رسانه‌ای اشراف کامل به قانون ندارند و باید اظهار نامه‌های دقیقی را از آگهی‌هایی که از ادارات استان گرفتند پر کنند تا مشمول این معافیت شوند که در برخی موارد در مقابل آگهی که گرفته اند فراموش کرده‌اند فرم اظهارنامه بنویسند که به علت ارائه نکردن گزارش صادقانه و دقیق، مشمول جریمه مالیاتی می‌شوند.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای استاندار بوشهر تاکید کرد: هر نشریه‌ای می‌تواند پنج خبرنگار را بیمه کند که بازرسان تامین اجتماعی سخت می‌گیرند.

صابری برضرورت واگذاری کار‌های فرهنگی و رسانه‌ای دستگاه‌های اجرایی به سازمان‌های مردم نهاد تاکید کرد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ک

گرانی کاغذ  و زینک زندگی مطبوعات بوشهر را به خطر انداخته است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.