مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گفت: کاشی هفترنگ اصفهان سومین رشته صنایعدستی است که پس از رشتههای میناکاری و پارچه قلمکار موفق به دریافت نشان جغرافیایی بینالمللی شده است.
امیر کرم زاده افزود: تدوین پرونده ثبت جهانی کاشی هفترنگ اصفهان در معاونت صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و با همکاری صمیمانه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان و اتحادیه صنایعدستی اصفهان به نتیجه رسید، به گونهایی که با همکاری این دوستان در طی سال گذشته، اطلاعات کامل و جامعی درباره این هنر ارزشمند، مانند نوع هنر، قدمت و تعداد کارگاههای تولیدی فعال جمعآوری شد.
او گفت: تعداد دیگری از رشتههای صنایعدستی اصفهان نیز در حال ثبت جهانیشدن هستند، با این وصف زمانی که این رشتهها، نشان جغرافیایی بینالمللی را دریافت کنند یعنی این رشته خاص در سطح جهان به نام این منطقه ثبت میشود.
استفاده از کاشی هفترنگ از اواخر دوره تیموریان در سده نهم و آغاز دوره صفوی در سده دهم هجری قمری در تزیین بناها متداول شد به گونهایی که مرمتگران سنتی از این کاشیها بانام کاشی خشتی هم یاد میکنند.
در اواخر دوران تیموریان و در عصر شهریاران صفوی (از سده دهم تا پایان سده دوازدهم هجری قمری)، بهتدریج تزیینات کاشی هفترنگ جایگزین کاشی معرق شد.