جاری شدن زاینده رود در شهر اصفهان

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: خروجی سد زاینده‌رود با هدف توزیع بخشی از حقابه کشاورزی شرق اصفهان افزایش یافت.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: خروجی سد زاینده‌رود با هدف توزیع بخشی از حقابه کشاورزی شرق اصفهان افزایش یافت.


محمود چیتیان افزود: در سال آبی کنونی در سرشاخه‌های حوضه آبریز زاینده رود کاهش ۳۵ تا ۴۰ درصد بارندگی را شاهد هستیم و از این رو از مردم استان تقاضا می‌شود که آب را بهینه مصرف کنند.


او گفت: از مردم خواهشمندیم تمامی موازین صرفه جویی را رعایت کنند تا بتوانیم تا پایان سال آبی جاری (پایان شهریور ۱۴۰۳) شرایط تأمین آب را برای تمامی مصرف کنندگان این حوضه حفظ کنیم.

پس از ۱۳۲ روز خروجی سد زاینده رود بامداد سوم فروردین ۱۴۰۳ افزایش یافت و بعداز ظهر امروز آب در بستر رودخانه زاینده رود در محدوده اصفهان  و زیر پل‌های خواجو و سی وسه پل جاری شد تا خاطره خوشی از نوروز را برای مسافران و گردشگران نوروزی در کنار مردم اصفهان ماندگار کند.

سد زاینده‌رود به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تأمین‌کننده آب شرب، محیط‌زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران با ظرفیت افزون بر ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۴۹ بهره‌برداری شد، این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.


نخستین نوبت از رهاسازی آب برای کشت پاییزه کشاورزان شرق و غرب اصفهان ۲۰ آبان ۱۴۰۲ به مدت ۱۷ روز محقق شد.


رودخانه زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر به‌دلیل برداشت‌های غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم به‌ویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.


اراضی کشاورزی حوضه زاینده‌رود نیز حدود ۲۰۰ هزار هکتار است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار