نکات کلیدی در مورد آجیل شب عید/ نمک زیاد، گلپر و رنگ زعفرانی نشانه رایج آجیل نامرغوب

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: نمک زیاد، گلپر و رنگ زعفرانی در اکثر موارد برای از بین بردن نشانه‌های آجیل نامرغوب استفاده می‌شود.

 مهدی انصاری با اشاره به برخی تقلبات در آجیل و تنقلات، اظهار کرد: یکی از تنقلات مهمی که در ایام عید بسیار مورد توجه مردم قرار می‌گیرد، انواع مختلف مغزیجات با مقادیر متفاوت به عنوان آجیل نوروز است که می‌تواند کیفیت بسیار متنوعی داشته باشد.

وی افزود: نکته‌ای که باید درمورد آجیل توجه شود این است که برخی سودجویان برای اینکه رنگ و لعاب قابل توجه به آن دهند از رنگ‌هایی استفاده می‌کنند که به ظاهر زعفرانی است، اما با توجه به قیمت بالای زعفران، در برخی موارد از زعفران استفاده نشده و از رنگ‌های مصنوعی و بعضی موارد رنگ‌های خطرناکی استفاده می‌شود که برای سلامتی به شدت مضر است، درصورتی که آجیل به عنوان یه ماده مغذی در حد معقول مصرف شود، مفید است ولی استفاده از آجیل‌هایی با رنگ مصنوعی به شدت خطرناک بوده و می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را ایجاد کند.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه نمک زیاد، گلپر و رنگ زعفرانی در اکثر موارد برای از بین بردن نشانه‌های آجیل نامرغوب است، گفت: آجیل خام گزینه منا‌سب و سالم‌تری است.

وی به مردم توصیه کرد تا جایی که امکان دارد آجیل‌هایی با رنگ طبیعی و کم‌نمک تهیه و مصرف کنند.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در آجیل معمولا نمک زیادی وجود دارد که برای مصرف کنندگان به خصوص مبتلایان به فشارخون خطرآفرین بوده، همچنین ممکن است از نمک‌های متفرقه استفاده شود که همین نمک‌ها حاوی آلودگی‌های متعددی از جمله فلزات سنگین، آرسنیک و ... است، در صورت مصرف آجیل بو داده ترجیحا آجیل خام یا کم نمک تهیه کنند.

وی با تاکید براینکه هنگام تهیه آجیل حتما به عدم نمناکی و خشک بودن آن دقت کنند، گفت: اگر آجیل در محیط مرطوب نگهداری شده و حالت نمزدگی داشته باشد، محیط بسیار مناسبی برای رشد قارچ و انواع میکروب‌هاست و می‌تواند سمومی از جمله آفلاتوکسین را تولید کند. 

انصاری در پایان گفت: گاهی نمناکی به علت شرایط نگهداری نامناسب است و گاهی متاسفانه عمدا به آجیل زده می‌شود که سنگین‌تر شود. در هر دو حالت علاوه بر بحث تقلب رشد قارچی هم ایجاد شده که بسبار خطرناک است؛ بنابراین آجیل بی نمک و یا کم نمک بی رنگ و ترد و تازه قابل قبول است.

برچسب ها: مصرف آجیل ، تغذیه ، شب عید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
تو غذاها به اندازه کافی کلر و سدیم وجود داره و نیاز چندانی به نمک خوردن نیست ولی مردم ذائقه اشون نمک پرسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
نمک = خطر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
نصف وزن تخمه ها نمکه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
یادش بخیر زمان دولت احمدی نژاد یک گونی آجیل میخریدیم ایام عید هم هر مهمانی میومد منزل مان میخورد وهم بچه هایمان تا سه ماه بعد از عید هم داشتیم الان پول یک گونی آجیل را باید بدیم یک کیلو اون زمان احمدی نژاد گوسفند می‌گشتیم ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان الان پول یک گوسفند را باید بدیم یک کیلو گوشت خدا نگذره از مسولانی که ملت را تا مرز گداشدن بردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
سلام بدلیل گرانی آجیل کم نمک و پرنمک امسال هم مانند سالهای گذشته تحریم خرید هستیم . یک کیلو شیرینی . میوه . انشاالله عید راسپری میکنیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
حدود ۶ ساله دیگر آجیل خریدن را از خرید عید حذف کردیم خدا نیامرزد مسولان سرطان بگیرن انشا الله
آخرین اخبار