معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران:

دولت سیزدهم با افزایش اعتبار و اصلاح قوانین پیگیر حمایت از ایثارگران است

بزرگی گفت: دولت سیزدهم رفع مسائل و مشکلات خانواده شهدا و جامعه ایثارگران را با اهتمام ویژه و با افزایش اعتبارات و بازنگری و اصلاح قوانین پیگیری می‌کند.

محسن بزرگی معاون امور حقوقی و مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در همایش حقوق شهروندی و ایثار به مناسبت ۲۲ اسفند روز بزرگداشت شهید در سالن یادگار امام(ره) استانداری گفت: طی ۲ سال اخیر میزان اجرای قانون جامع ایثارگران افزایش چشمگیر داشت و نیاز است با تلاش همگانی و با مشارکت تمام دستگاه‌های اجرایی این آمارها افزایش یابد و جامعه ایثارگری در این زمینه مشکلی نداشته باشد.

وی بیان کرد: امسال بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران ۲ برابر افزایش و از ۳۵ به ۷۵ هزار میلیارد تومان رسید که این جهش اعتباری نشان از اهتمام دولت سیزدهم در رفع مشکلات این قشر از جامعه است، اگر چه این میزان کافی نیست.

وی اضافه کرد: در دولت سیزدهم سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران از نگاه جزیره‌ای به رویکرد یکپارچه و مردم‌پایه تغییر رویکرد پیدا کرد و در بخش بهداشت و درمان، پیشگیری‌محوری در اولویت درمان‌محوری قرار گرفت و افزایش بودجه‌ در این زمینه در سال آینده مدنظر است.

حقوق شهروندیِ ویژه ایثارگران

معاون امور حقوقی و مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: مدیون خون شهدا هستیم و در قبال خون شهدا وظیفه داریم و امید می‌رود وظایف در این زمینه به خوبی اجرا شود.

وی تصریح کرد: مسوول امور خانواده شهدا و ایثارگران در در واقع سفیران اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در هر دستگاه اجرایی هستند و حقوق شهروندی ناشی از تابعیت است و قانون اساسی نیز به این موضوع اشاره و تاکید دارد.

این مسوول اضافه کرد: حقوق شهروندی به همه شهروندان جمهوری اسلامی مربوط می‌شود و جامعه ایثارگران و شهدا با توجه به جانفشانی و دفاع داوطلبانه که برای امنیت و عزتمندی کشور داشتند، باید ویژه دیده شوند. برای تحقق این موضوع قوانین نیازمند بازنگری و اصلاح است که طبق قانون برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف به اصلاح قانون و تحویل لایحه در این زمینه به مجلس کرده است.

حق سلامتِ رایگان برای ایثارگران

معاون امور حقوقی و مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با با بیان اینکه حق سلامت به طور رایگان برای ایثارگران در مدریت جامع و لایحه اصلاح و بازنگری قانون مدنظر است، افزود: حق اختصاصی در بخش سلامت، توانمندسازی علمی به طور رایگان، توانمندسازی اجتماعی و معیشت، در برنامه اصلاح قوانین مربوط به خانواده شهدا و ایثارگران دیده شده است.

این مسوول ادامه داد: برخی کوتاه‌فکران و تنگ نظران قوانین حمایت از جامعه ایثارگران و خانواده شهدا را زیرسوال می‌برند و باید برای آنان جهاد تبیین و اقناع‌سازی صورت گیرد.

وی تاکید کرد: اگر شهادت و ایثارگری ایثارگران نبود، کشور نمی‌توانست در شرایط امنیت، عزت و اقتدار کنونی باشد و حق اختصاصی توانمندی اشتغال، حق اختصاصی توانمندی اجتماعی در بخش مسکن با تامین خانه، زمین یا پرداخت تسهیلات و در بخش حمل و نقل تامین خودرو باید مورد توجه باشد که به همین منظور، اصلاح قوانین به نفع جامعه ایثارگران و خانواده شهدا ارایه شد و مورد تایید دولت قرار گرفت.

معاون امور حقوقی و مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: قانون جامعه ایثارگران از سال ۱۳۹۱ اجرا نشد و اکنون با پیگیری دولت سیزدهم و همراهی بنیاد شهید و امور ایثارگران، این قانون به اجرا نزدیک شده است.

۳۰ هزار نفر در کشور جزو خانواده ایثارگران هستند

وی تصریح کرد: طبق گزارش‌ها ۳۰ هزار نفر در کشور جزو خانواده ایثارگران هستند و حق توانمندسازی اجتماعی با اجرای طرح‌هایی از جمله اعطای طرح ترافیک در شهرهای بزرگ خانواده بالای ۲۵ درصد، حمل و نقل رایگان در سفرهای درون‌شهری و نیم‌بها برای سفرهای برون‌شهری به صورت ریلی و هوایی باید مورد توجه باشد.

به گفته بزرگی، طبق ماده ۴۱ قانون جامع مربوط به شهدا و امور ایثارگران، بهای پرداختی خانواده شهدا باید نیم‌بها باشد و برخی شرکت ریلی و هواپیمایی این خدمات را ارایه می‌کردند و برخی ارایه نمی‌کردند که طبق نظر شورای حقوقی بنیاد شهید باید این قانون اجرا شود و به مرحله اجرا رسید.

پیش بینی خدمات قضایی و حقوقی

معاون امور حقوقی و مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: معاضدت قضایی و حقوقی ایثارگران که مدت بیش از ۱۰ سال به روز رسانی نشده بود، طی دولت سیزدهم ۱۳ برابر شد و وزارت دادگستری ملکف به ارایه خدمت قضایی به خانواده شهدا و ایثارگران است و در کنار آنان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز وظایفی دارد.

وی، مسایل حقوقی جامعه ایثارگران را بسیار گسترده و متنوع دانست و اظهار کرد: در این میان معاضدت های قضایی یکی از دستورکارهای اصلی برای حمایت مادی و معنوی از جامعه هدف است که دستورالعمل جدید آن طی ماه های اخیر تدوین و نهایی شد و طبق آن اعتبارات برای هر پرونده به ۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

معاون امور حقوقی و مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: برگزاری میز خدمت برای ارایه مشاوره قضایی و حقوقی به خانواده شهدا و ایثارگران به مناسبت هفته شهید برنامه ریزی شد و در استان سمنان نیز ۳۰ میز خدمت از امروز برپا می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند. نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۱۳۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

از شانزدهم تا ۲۲ اسفند روز شهید و سالروز تشکیل سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران هفته شهید نامگذاری شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.