ناظمی اردکانی در گفتگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان:

بعضی از جریان‌های اصولگرا به سرلیستی قالیباف اِن‌قُلت دارند/ بیانیه اصلاح‌طلبان برای دعوت مردم به حضور در انتخابات خیلی ارزشمند است

دبیرکل جبهه مردمی ایران قوی و دبیرکل جامعه اسلامی مدیران درباره برنامه‌های جبهه متبوع خود و مسائل پیش رو در انتخابات مجلس شورای اسلامی صحبت کرد.

گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان- محمد امیرحسینی؛ محمد ناظمی اردکانی که سابقه حضور در دولت نهم، فعالیت به‌عنوان استاندار قم، ریاست بر سازمان ثبت احوال کشور و سازمان ملی استاندارد را دارد هم‌اکنون به‌عنوان دبیرکل جبهه مردمی ایران قوی و دبیرکل جامعه اسلامی مدیران فعالیت می‌کند و در ۶۸ سالگی برای ورود به مجلس شورای اسلامی تلاش می‌کند.

در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هنوز مشخص نیست جبهه مردمی ایران قوی و جامعه اسلامی مدیران با شورای ائتلاف وارد ائتلاف می‌شوند و یا به صورت مستقل در انتخابات شرکت می‌کنند لذا برای بررسی فعالیت‌های جبهه مردمی ایران قوی و جامعه اسلامی مدیران با ناظمی اردکانی به گفتگو نشستیم که متن آن به شرح ذیل است:

باشگاه خبرنگاران جوان: برای تحقق چهار راهبرد اساسی سلامت، امنیت، مشارکت و رقابت که رهبر انقلاب مطرح کردند در جامعه اسلامی مدیران و جبهه مردمی ایران قوی چه اقداماتی انجام دادید؟

سلامت، امنیت و رقابت به افزایش مشارکت در انتخابات کمک می‌کند و این سه مولفه تعیین‌کننده مولفه چهارم یعنی مشارکت است. مقام معظم رهبری فرمودند افزایش مشارکت باعث اقتدار ملی و بین‌المللی خواهد بود و دشمن دست از طمع نسبت به ایران برمی‌دارد.

سلامت و امنیت دو موضوعی است که نهاد‌ها و دستگاه‌های مرتبط، تامین‌کننده و تضمین‌کننده آن هستند که محورش وزارت کشور است است که مجری و برگزارکننده انتخابات است و از طرفی هم هیئت امنای انتخابات ناظر بر آن است که وزارت کشور بی‌طرفانه وظیفه خود را انجام دهد یعنی اگر وزارت کشور در جایی از استان‌ها و شهرستان‌ها بی‌طرفی خود را از دست بدهد، هیئت امنای انتخابات کار نظارت را برعهده دارد تا این اتفاق نیفتد، اما رقابت موضوعی است که جریان‌های سیاسی و احزاب آن را شکل می‌دهند و با ایده‌پردازی‌هایی که صورت می‌گیرد و برنامه‌هایی که هر یک از احزاب ارائه می‌کنند احیانا رقابت‌هایی که جنبه دوقطبی به خود بگیرد به افزایش مشارکت کمک می‌کند.

جامعه اسلامی مدیران و جبهه مردمی ایران قوی تلاششان بر این بوده که در داخل جریان اصولگرایی رقابت سالمی باشد و به وحدت اصولگرایان کمک کند و احیانا اگر رقابت یک رقابت فراجریانی باشد رقابت با جریان اصلاح‌طلب باشد تا به شور و هیجانات انتخاباتی کمک کند و شاهد افزایش مشارکت در انتخابات باشیم.

ناظمی اردکانی

باشگاه خبرنگاران جوان: نحوه فعالیت جامعه اسلامی مدیران به چه صورت است؟ آیا تحت نظر جبهه مردمی ایران قوی در انتخابات شرکت می‌کنید یا با شورای ائتلاف وارد ائتلاف شده‌اید؟

در این خصوص جبهه مردمی ایران قوی مترصد این است که ببیند فهرستی که برای تهران، استان‌ها و شهرستان‌ها تنظیم می‌شود چگونه است و آیا آن افرادی که اصلح هستند و شایستگی لازم برای ورود به مجلس را دارند نظرشان را تامین می‌کند یا نه؛ به عبارتی باید دید چهره‌هایی که هم جامعه اسلامی مدیران و هم احزابی که در ائتلاف جبهه مردمی ایران قوی هستند آیا به فهرست‌های دیگر راه پیدا می‌کنند و باید دید که این فهرست‌ها سازمان رای بالاتری دارند و می‌توانند پیروزی را تضمین کنند که اگر این‌گونه باشد قطعا همراهی با ائتلاف صورت می‌گیرد.

اگر احیانا نظر جامعه اسلامی مدیران و جبهه مردمی ایران قوی تامین نشود قطعا لیست جداگانه‌ای داده خواهد شد و چهره‌هایی که رای‌آور و شایسته هستند به جامعه و مردم معرفی می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان: پس هنوز معلوم نشده که با شورای ائتلاف وارد ائتلاف می‌شوید؟

نه، در ذیل شورای ائتلاف عمل نخواهیم کرد. اگر نظر جامعه اسلامی مدیران و جبهه مردمی ایران قوی تامین شود همراهی و حمایت خواهیم کرد. اگر نظر اعضا و شورای مرکزی جامعه اسلامی مدیران و جبهه مردمی ایران قوی تامین نشود لیست مستقل خواهیم داد.

شاید از سرلیست شورای ائتلاف استفاده کنیم

باشگاه خبرنگاران جوان: قبلا اعلام کرده بودید جبهه ایران قوی بدون سرلیست وارد انتخابات می‌شود. حضور در انتخابات بدون سرلیست به چه صورت خواهد بود؟

قطعا در تهران یا در کلانشهر‌ها یک نفر که بیشتر شناخته شده است باید سرلیست قرار بگیرد، چون آن لیست با آن فرد شاخص بیشتر مورد پذیرش قرار می‌گیرد و بیشتر رصد می‌شود و می‌تواند برد خاص خود را داشته باشد. اگر شورای ائتلاف سرلیستی را تعیین کند و اجماع در سرلیستی صورت بگیرد نسبت به آن سرلیستی که جبهه مردمی ایران قوی خواهد داد سعی می‌کند از آن سرلیست استفاده کند.

محمد ناظمی اردکانی

باشگاه خبرنگاران جوان: شما گفتید که ذیل شورای ائتلاف نخواهید رفت، اما اعلام کردید که شاید از سرلیست شورای ائتلاف استفاده خواهید کرد.

بستگی دارد در شورای مرکزی جامعه اسلامی مدیران و جبهه مردمی ایران قوی چه جمع‌بندی صورت بگیرد. اگر لیستی که ارائه می‌شود نظرات جامعه اسلامی مدیران و جبهه مردمی ایران قوی را تامین کند آن لیست مورد حمایت جامعه اسلامی مدیران و جبهه مردمی ایران قوی قرار می‌گیرد در غیر این صورت لیست جداگانه داده خواهد شد. ممکن است از سرلیستی استفاده شود یا از ظرفیت فرد دیگری استفاده شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: عملکرد جریان‌های انقلابی در این دوره از انتخابات را چگونه ارزیابی می‌کنید. آیا توانسته‌اند در فضای تعامل به دور از اختلافات با یکدیگر فعالیت کنند؟

تا آنجا که اطلاع دارم فیمابین جریان‌های انقلابی مذاکراتی انجام می‌شود و صحبت‌هایی در گذشته شده و الان هم در جریان است تا بتوانند در یک تعامل سازنده به وحدت برسند.

کثرتی که در حال حاضر وجود دارد به افزایش مشارکت کمک می‌کند و هر جبهه‌ای و جریانی سلایق سیاسی و برنامه‌های خود را مطرح می‌کند، اما برای اینکه به وحدت برسد و بتواند در رقابت با رقیب به پیروزی برسد درخواست مطالبه‌اش این است که سهمی را در فهرست نهایی داشته باشد البته یک مقدار سخت است به‌ویژه در این مقطع از انتخابات، اما به نظر می‌رسد در هفته منتهی به روز رای‌گیری این اتفاق بیفتد که اتفاق مبارکی خواهد بود. تجربه نشان داده که در دوره‌های مختلف به‌ویژه در مجلس یازدهم هم به سختی لیست سی نفره تنظیم شد. خاطرم است در نزدیکی انتخابات در لیست تغییراتی رخ داد و یک روز مانده به تبلیغات لیست نهایی اعلام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان: اینکه شورای ائتلاف در حدود یک ماه پیش اعلام کرد که آقای قالیباف به عنوان سرلیستشان است آیا باعث نشد تا در این شورا اختلافی به وجود بیاید؟

اعلام نمی‌شد بهتر بود. سرلیستی که می‌خواهد اعلام شود در صورتی که اجماع وجود داشته باشد می‌تواند اثربخشی بیشتری داشته باشد و آن لیست هم رای‌آورتر خواهد بود و هم اینکه مشارکت بیشتر به‌دنبال خواهد داشت.

برای مجلس یازدهم که آقای قالیباف سرلیست قرار گرفت ان‌قلت‌هایی وجود داشت، اما با تعاملاتی که صورت گرفت و اقداماتی که انجام شد تقریبا اجماع حاصل شد و مخالفت‌هایی که وجود داشته به حداقل رسید و الحمدالله لیست برای مجلس یازدهم رای آورد.

باشگاه خبرنگاران جوان: الان این اجماع برای سرلیستی آقای قالیباف وجود ندارد؟

بعضی از جریان‌های اصولگرایی ان‌قلت‌هایی دارند و الان یک مقدار آن اختلافاتی که بود تشدید شده، اما به نظر می‌رسد با توجه به جایگاهی آقای قالیباف در ریاست مجلس دارد ضعف‌ها و قوت‌هایی که در اداره مجلس بوده را می‌توان رفع رجوع کرد و اگر اراده بر این باشد که قالیباف سرلیست قرار بگیرد با تعاملات، اختلافاتی که وجود دارد را می‌توان رفع رجوع کرد. اختلافات خیلی عمیق نیست.

ناظمی اردکانی

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا شما در جبهه مردمی ایران قوی و جامعه اسلامی مدیران بر سر سرلیستی آقای قالیباف توافق دارید؟

این موضوع هنوز قطعی نشده است. در شورای مرکزی افرادی هستند که در خصوص اداره مجلس توسط آقای قالیباف اختلاف‌نظر دارند ولیکن اگر شورای ائتلاف به این جمع‌بندی برسد که وی سرلیست باشد ما در شورای مرکزی خود در این باره تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

یعنی اگر شورای ائتلاف به این جمع‌بندی برسد و لیست اصلی برای اصولگرایان باشد و بر روی آن وحدت صورت بگیرد ما هم به این جمع‌بندی خواهیم رسید.

جبهه شریان نسبت به سرلیستی آقای قالیباف به صورت جدی موضع دارد، اما پایداری و شورای وحدت اگر در ائتلاف قرار بگیرند ونظراتشان تامین شود و سرلیستشان آقای قالیباف باشد در این خصوص ما هم به این جمع‌بندی خواهیم رسید که این سرلیست را قبول کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما چه کسی را برای سرلیستی پیشنهاد می‌دهید؟

بر روی این زمینه فکر نکردیم و در شورای مرکزی روی این زمینه هنوز مطالعه‌ای صورت نگرفته و کار نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: شاهد هستیم در نزدیکی انتخابات اصولگرایان جبهه‌ای جدیدی تحت عنوان شریان ایجاد کردند. آیا این جبهه جبهه شدن اصولگرایان می‌تواند عامل توفیق آنان شود؟

در جریان رقیب هم این‌گونه هست و سلایق سیاسی در درون جریان با هم رقابت می‌کنند. این جبهه‌هایی که ایجاد شدند و تکثر به‌وجود آوردند زمانی ارزشمند خواهند بود که به وحدت برسند.

تکثری که سلایق مختلف سیاسی را به همراه دارد و برنامه‌ها و راه‌حل‌های مختلفی برای اداره کشور و قانون‌گذاری دارند لذا جامعه و مردم تشویق و آگاه می‌شوند و مشارکتشان در انتخابات را بالا می‌برد، اما منوط بر این است که این تکثر به وحدت برسد، چون اگر تکثر به وحدت نرسد از آنجایی که در جریان رقیب هم تکثر وجود دارد و اگر آن‌ها به وحدت برسند ممکن است اصولگرایان پیروز نشوند همان‌طور که در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم این اتفاق افتاد و تکثری صورت گرفت، اما به وحدت نرسیدند در نتیجه شکست خوردند.

اصولگرایان با اصلاح‌طلبان ائتلاف نمی‌کنند

باشگاه خبرنگاران جوان: برخی اصولگرایان به دنبال ائتلاف با اصلاح‌طلبان هستند. این ائتلاف را چگونه ارزیابی می‌کنید. آیا دو قطبی اصلاح طلب و اصولگرا رنگ باخته است؟

ارزیابی من این است که چنین اتفاقی نمی‌افتد و در فضای رسانه‌ای این مواضع مطرح است که بعضی چهره‌های سیاسی اصولگرا گرایشاتی به مواضع اصلاح‌طلبان دارند، اما در عمل چنین اتفاقی نمی‌افتد.

باشگاه خبرنگاران جوان: حزب اعتدال و توسعه اعلام کرده که با چهار حزب اصلاح‌طلب در حال ائتلاف است.

در اردوگاه رقیب این وحدت در حال صورت گرفتن است.

باشگاه خبرنگاران جوان: حزب اعتدال و توسعه خود را اصولگرای معتدل می‌داند و اعلام کرده هم با اصولگرایان معتدل و هم با چهار حزب اصلاح‌طلب ندای ایرانیان، کارگزاران، اعتماد ملی و خانه کارگر در حال ائتلاف است.

این‌ها همه در جریان اصلاح‌طلب هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان: حزب اعتدال و توسعه حزب اصولگرا حساب می‌شود.

نه، مگر اینکه خودشان اعلام کرده باشند؛ حزب اعتدال و توسعه در جریان اصلاح‌طلب تعریف می‌شود. در فضای رسانه‌ای مواردی از این قبیل مطرح می‌شود، اما در عمل این اتفاق نمی‌افتد. پیش‌بینی نمی‌کنم هیچ‌یک از جریان‌های اصولگرایی با جریان اصلاح‌طلب ائتلاف کنند.

دبیرکل جبهه ایران قوی

تغییر حوزه‌های انتخابیه برای رای‌آوری است

باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما دلیل اینکه برخی چهره‌ها که در ابتدا اعلام کرده بودند از تهران نامزد انتخابات می‌شوند، اما هم‌اکنون به‌دنبال تغییر حوزه انتخابیه خود به شهرستان هستند، چیست؟

در جریان اصولگرایی آن فهرستی که در تهران برای انتخابات مجلس یازدهم تنظیم شد چهار نفر حضور ندارند. آقای تقوی و آقای میرسلیم به‌دلیل شرط سنی، عدم ثبت‌نام مثل آقای الیاس نادران و حضور در هیئت دولت به‌عنوان وزیر مثل آقای خاندوزی؛ این چهار نفر نمی‌توانند در فهرست مجلس دوازدهم قرار بگیرند لذا این فهرست چهار نفر جای خالی دارد و می‌تواند چهار نفر جایگزین داشته باشد.

تا الان هم اصرار بر این بوده که فهرست مجلس یازدهم بهم نخورد، چون سختی‌های خاص خود را دارد تا آن لیست تنظیم شود بنابراین با آن افرادی که برای مجلس یازدهم از لیست جا ماندند صحبت‌هایی صورت گرفت که در شهر‌هایی که احتمالا رای‌آوری دارند در آنجا حضور یابند به‌ویژه در شهر زادگاهشان. خیلی از چهره‌ها از تهران به شهر و زادگاهشان و آن شهری که در آن رای‌آوری آن‌ها تضمین شده است، حضور پیدا کرده‌اند. جریان اصلاح‌طلب هم همین منوال را دارد دنبال می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا شما درخواست تغییر حوزه انتخابیه خود از تهران به اردکان را داده‌اید؟

من به این جمع‌بندی رسیدم که حوزه انتخابیه خود را از تهران به اردکان انتقال دهم، چون درخواست‌هایی از اردکان که زادگاه بنده است وجود داشت. از طرفی هم مشکلاتی در روند صنعتی شدن اردکان پیش آمده و با توجه به تجربیاتی که در این زمینه داشتم به این تصمیم قطعی رسیدم که حوزه انتخابیه خود را از تهران به اردکان منتقل کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: در صورت راهیابی به مجلس چه اولویت‌هایی در دستورکار خود دارید؟

چند مشکل اساسی و ریشه‌ای وجود دارد که می‌توان آن‌ها را در مجلس دنبال کرد تا این مسائل رفع شود. یکی اصلاح قانون بودجه است البته اقداماتی در مجلس صورت گرفته، اما اصلاح ساختار می‌تواند اساسی باشد. مقام معظم رهبری همواره آن را مطالبه کردند. بایستی مجلس و دولت به یک تصمیم فیمابین برسند.

قانون بودجه برگرفته از قانون برنامه هفتم خواهد بود و دخل و خرج سالیانه کشور در این قانون مشخص می‌شود. اگر ساختار بودجه اصلاح شود خیلی کمک می‌کند برای سرعت در توسعه و پیشرفت کشور؛ دوم اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری است. در مجلس یازدهم کمیسیون شورا‌ها در این خصوص اقداماتی انجام داد و کار خوبی هم صورت گرفت ولیکن تصویب آن به مشکل برخورد کرد. این قانون باید اصلاح شود، چون به روند صحیح انتخابات ریاست جمهوری خیلی کمک می‌کند.

قانون شفافیت که یکی از شعار‌های مجلس یازدهم بود به سرانجام نرسید و باید پیگیری شود تا تصویب شود، چون خیلی کمک می‌کند تا در کشور فساد اتفاق نیفتد. یک موضوع اساسی دیگر اینکه با توجه به تجربه ۴۵ ساله‌ای که پس از پیروزی انقلاب در اداره کشور داشتیم لازم است که نظام حکمرانی در کشور بهبود پیدا کند و بایست بتوان در مجلس به این بهبود برسیم. چون باعث می‌شود سرعت توسعه و پیشرفت در کشور یک سرعت مناسب و قابل قبول باشد.

دبیرکل جامعه اسلامی مدیران

مجلس یازدهم سستی‌هایی داشت

باشگاه خبرنگاران جوان: عملکرد مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جریان انقلابی که مجلس یازدهم را شکل داد شعار‌ها و اهدافی را مطرح کرد که در تحقق آن اهداف یا شعار‌ها سستی‌هایی صورت گرفت و ناکارآمدی‌هایی به‌وجود آمد و حاشیه‌هایی هم داشت که آن حاشیه‌ها برای مجلس انقلابی خوش‌آیند جامعه نبود. در رابطه با همگرایی با دولت در جا‌هایی خوب بود، اما در جا‌هایی هم واگرا عمل کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان: بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان را چگونه ارزیابی می‎‌کنید؟

به نظرم خوب بود. فرمایش مقام معظم رهبری این بود که سلایق مختلف سیاسی در رقابت‌های انتخاباتی حضور پیدا کنند و اگر مواردی هست اغماض صورت بگیرد و شورای نگهبان با سعه‌صدر بالایی وارد عمل شد و مواردی که لازم بود اغماض شود را انجام داد و شاهد این هستیم همه سلایق سیاسی در انتخابات مجلس دوازدهم حضور پیدا کردند البته هیات‌های اجرایی بررسی‌هایی را طبق مدارک و سوابق انجام دادند و کاندیدا‌هایی که مدارکشان تکمیل نبود آن‌ها را رد کردند و این کمکی بود برای شورای نگهبان و از طرفی هم هیات‌های اجرایی و هم شورای نگهبان طبق قانون فرصت کافی در اختیار داشتند تا به اعتراضات رسیدگی کنند.

فکر می‌کنم که بهترین رسیدگی، بهترین بررسی و بهترین عملکرد را شورای نگهبان برای انتخابات مجلس دوازدهم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان: الان شاهد هستیم که ۱۱۰ نفر از اصلاح‌طلبان بیانیه‌ای دادند و مردم را به حضور در انتخابات دعوت کردند. این بیانیه اصلاح‌طلبان را چگونه ارزیابی می‌کنید.

بیانیه اصلاح‌طلبان خیلی ارزشمند است. در آن نشستی که رئیس‌جمهور با احزاب مختلف داشت همه را دعوت کرده بودند و کسی از چهره‌های مختلف سیاسی از قلم نیفتاده بود. در آن نشست همه بر این امر قائل بودند که باید در انتخابات شرکت کنند و مردم را برای حضور در انتخابات دعوت کنند. حزب یا چهره سیاسی نبود که در این خصوص حرف دیگری بزند.

الان دشمن در این زمینه که مردم در انتخابات حضور پیدا نکنند کار می‌کند و امپراتوری رسانه‌ای آن شبانه‌روز اذهان مردم را بمباران می‌کند لذا به نظر می‌رسد موضع خیلی درستی گرفته شده برای اینکه شاهد افزایش مشارکت باشیم و اقتدار ملی و بین‌المللی کشور بالا برود و دشمن هم نتواند نسبت به کشورمان طمع کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۵ ۲۷ بهمن ۱۴۰۲
همه سر و ته یک کرباسند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۱ ۲۷ بهمن ۱۴۰۲
برای اقتدار ایران وایرانی رأی می دهیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
بریم به چی رای بدیم دوباره همین نمایندگان رای بدن که بورس و بازار سرمایه رو نابود کنن ملت هنوز بعد ۳سال تو ضررم دنبال چی هستید دلت خوشه هیچ کسی رای نمیده
Iran (Islamic Republic of)
ناسناس
۱۵:۳۰ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
قالیباف و دارودستش کلا باید رد صلاحیت می شدنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
توروخدا دست از این مسخره بازی اصلاح طلب گفت و اینا بردارید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۳:۳۲ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
قالیباف...شفاف موضع گیری نمی کنه...دو پهلو کار می کنه..محبوبیت ندارها...نباید سرلیست بشه
Germany
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
دشمن دانا بلندت می کند
بر زمینت می زند نادان دوست!
Germany
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
نادان خیال بد کند
روزگار ما رو خط کند
نادان زمین زند تو را
دشمن تو را بالا برد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
وطنم وطنم وطنم برایت می میرم رأی که چیزی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
ایرانی رأی می دهدچون خواهان اقتدار کشورش است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
پسر آقای قالیباف میلیونها دلار خرج کرده اقامت کانادا بگیرد، آیا موفق شد یا نه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۰ ۲۷ بهمن ۱۴۰۲
واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
رای بدیم نماینده حقوق 200میلیون حقوق بگيره ما همچنان شرمنده خانواده میگم چرا برای رفتن به مجلس اینقدر نامزدها تلاش بی وقفه انجام میدن.. خیال میکردیم برای خدمته...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
هر کی بها سازنده برج میلاد و تونل توحید همکاری کنه لنگه همونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
خخخخخخ
کلا مردم در درستکار بودن همه نمایندگان و کاندیداها و شاسی بلند بگیرها ان قلت دارند و باور ندارند به همین دلیل رای نمیدن به کسی این دوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
جوری تشکر میکنید انگار تو این مملکت جریان یا حزب یا شخصی اجازه داره بر ضد حاکمیت کشور صحبت کنه و محاکمه نشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
اصلاحات باید از داخل کشور شروع شود وسپس سیاست خارجی
Iran (Islamic Republic of)
عمار .
۱۰:۲۷ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
به نام خداوند جان و خرد : برای برقراری یک انتخابات پر شور شعور پر رنگ پر حضور حداکثریت ملت ایران اسلامی پای صندوقهای رای باید لیست تمامی نامزدهای منتخب شده نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تمامی استانهای ایران اسلامی همراه با رزومه کاریشان و مشخص کردن حزب جناحشان را در همین سایت خبری yjc و در تمامی فضاهای مجازی خبری معتبر منتشر کنید تا همه مردم ایران اسلامی با شفافیت به هر فردی که می خواهند رای دهند با شناخت کافی اصلاحترین را انتخاب کنند و به پای صندوقهای رای بیایند و رایگان را برای هر دو مجلس به داخل صندوقها بی اندازند . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه بصیرانه و عادلانه و خداپسندانه و صلوات .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
عجب ملغمه ای، فقط چرا بیانیه شرکت در انتخابات از طرف اصلاح خواران ارزشمند است؟ چون هرچه توی سرشان میزنید باز از یک سوراخ دیگه وارد مبشوند؟ معلومه که ارزشمند برای ادامه برخورداری در عین بی خاصیتی خودشان است. این مجلس با سرهم بافی و تعلیق مکرر و فرصت طلبانه لوایح و میدان دادن به فساد و سرکوب افشاگران مفاسد خود از عوامل کاهش مشارکت شده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
نه اصلاح طلب توان بهبود شرایط رو داره نه اصولگرا . مردم دنبال اشخاصی هستند که به وعدههایشان عمل کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۷ ۲۷ بهمن ۱۴۰۲
اشخاص متخصص باسواد نمیتوانند دربرابر قدرت وزور وبنگاه فشار عرض اندام کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
مجلسی خوب است که امور خطا را اصلاح کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
دعوت لازم نبود اگر نمایندگان این دوره و ادوار گذشته با مصوبات علمی و منطقی خود باری را از دوش مردم بر می داشتند نه اینکه با مصوبات غیر علمی و غیر کارشناسانه هزینه زیاد زندگی را بر مردم تحمیل می کردند .مجلس اگر واقعا به فکر مردم بود می توانست با قانون گذاری خوب در همه شاخه ها از مشکلات مردم بکاهد . مجلس اگر مجلس خوبی بود با هر لایحه غیر علمی و غیر منطقی دولت موافقت نمی کرد .مجلس اگر مجلس خوبی بود با وجود این همه فارغ التحصیل از دانشگاه و بیکار سن بازنشستگی را که تنها برای اهداف خاصی بود افزایش نمی داد. مجلس اگر مجلس خوبی بود با حذف ارز ترجیحی موافقت نمی کردتا قیمت روغن و مرغ و ... به پرواز درنیایند .نمایندگان مجلس در این حکومت تنها برای پر کردن صندلی های مجلس به کار می آیند و بس .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
واقعا کسی هست رای بده؟؟؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
بله ما ملت رأی می دهیم تورا نمی دانیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۴ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
چرا کسانیکه چشمشون رو بروی واقعیتها می بندند
Iran (Islamic Republic of)
مارادو
۰۸:۵۲ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
اینقدر جریان جریان نکنید برید به فکر معیشت مردم باشید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
واژه " ان قلت " به چه معنی است؟ لطفا فارسی صحبت کنید بفهمیم چی میگید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
نه جناح اصولگرا و نه جناح اصلاح طلب. هیچ کدام دلسوز مردم نبوده و نخواهند بود. مردم تو این ۴۵ سال گذشته بی کفایتی و بی لیاقتی و ناتوانی هر دو جناح را دیدند ‌ کشور را باید سپرد به نخبگان کشور که وارد دانشگاه شدند بخصوص دانشگاه شریف . باید به افراد نخبه ای سپرده شود که فیزیک ، شیمی، ریاضی، انگلیسی و علم اقتصاد خوانده باشند ‌ نه به دست افرادی که حوزه یا دانشگاه امام صادق رفته باشند همچون خاندوزی که اقتصاد مملکت را نابود کرد . بورس کشور را که در واقع موتور محرکه ی اقتصاد کشور هست را نابود کردند. نه به دست حسن روحانی که مملکت را به اندازه ی ۸۰ سال به عقب برگرداند . نه به هاشمی رفسنجانی ها که باعث و بانی همه ی این بدبختی ها و مشکلات مردم ایران بوده باشند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۰ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
فارسی را پاس بدارید!! ان قلت دارند!!
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۰۷:۵۷ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
خانه از پای بست ویران است .....
خواجه در بند نقش ایوان است !
آخرین اخبار