معاون بهداشت وزیر بهداشت خبر داد؛

کاهش مرگ نوزادان به هشت مورد در هزار تولد زنده

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: عوامل غیر واگیر سبب ۸۴ درصد از مرگ و میرها در کشور است.

حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری گفت: میزان مرگ نوزادان در قبل از انقلاب ۳۲ و اکنن ۸/۳ در هزار تولد زنده است.امید ره زندگی در سال گذشته به ۷۸/۵ در زنان و در مردان به ۷۶/۲ سال رسیده است که این شاخص های مهم بهداشت در دنیا برای هر کشوری محسوب می شود.

وی افزود: طرح نفس در مناطق مختلف در حال انجام است و درمان ناباروری از رشد خوبی برخوردار است. طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع در حال انجام است و حدود ۲۷ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش این طرح قرار گرفته است. 

معاون بهداشت وزیر ادامه داد: در دویش ملی سلامت بیش از ۴۶ میلیون نفر از مردم کشور ارزیابی و غربالگری شده اند. عوامل غیر واگیر سبب ۸۴ درصد از مرگ و میرها در کشور است. 

فرشیدی بیان کرد: در پویش ملی سلامت ۲۵ درصد از افراد ارزیابی شده مشکوک به بیماری پرفشاری خون یا دیابت بوده اند. بیماری مالاریا در سال جاری افزایش داشته که عمدتا وارداتی بوده است. کارهای لازم در خصوص پیشگیری از شیوع اپیدمی های جدید در کشور در حال انجام است و تمام سویه ها رصد می شود. 

فرشیدی تاکید کرد: از سال ۹۰ واکسن پنومکوک و روتا ویروس قرار بود جز سبد واکسیناسیون کشوری قرار بگیرد که با اولین محموله واکسن تزریق ان در کشور انجام می شود.بررسی های نشان می دهد که با تزریق واکسن روتا ویروس از بستری حدود ۱۰ هزار کودک در بیمارستان جلوگیری می شود. 

وی افزود: ریشه کنی هپاتیت سی یکی از برنامه های جدی وزارت بهداشت است. هوشمند سازی نظارت های بهداشت محیط و سلامت کار یکی از برنامه های وزارت بهداشت محسوب می شود. 

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: تا پایان سال تعداد مراکز سلامت روان به ۱۰۰ مرکز افزایش پیدا خواهد کرد و افراد مورد نیاز غربالگری شده و در این مراکز علاوه بر ارزیابی سلامت روان امور مددکاری اجتماعی نیز انجام خواهد شد. 

فرشیدی ادامه داد: با افزایش مصرف لبنیات و کاهش مصرف نمک و شکر سلامتی افراد ارتقا پیدا خواهد کرد. مصرف نمک و شکر بیش از سه برابر نرم جهانی در ایران مصرف می شود و بیماری های ناشی از این دو غذا افزایش پیدا خواهد کرد. 

وی گفت: تعداد موالید در هرمزگان ۱/۵ تا ۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

برچسب ها: بهداشت ، غربالگری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار