افزایش ظرفیت تولید جوجه بومی در آذربایجان غربی

معاون جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ظرفیت تولید جوجه بومی در استان به ۲۲۵ هزار قطعه در سال می رسد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: ظرفیت تولید سالانه استان در زمینه جوجه بومی بین ۱۲۵ تا ۲۲۵ هزار قطعه است که بنا برنیاز بازار و میزان متقاضی، تولید شده و در بازار توزیع می‌شود.

پرویز بستانچی افزود: به علت شیوع کرونا و کمبود اعتبار تولید، جوجه ریزی کاهش یافته بود که امسال به دلیل استقبال خوب شهروندان از فروردین ماه، تولید دوباره به صورت جدی و انبوه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: نژاد‌های موجود از روستا‌های استان در راستای افزایش ذخایر ژنتیکی جمع آوری شده است و بعد از اصلاحات لازم هم اکنون در چرخه تولید قرار دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی این استان تنها مرکز تولید کننده مرغ بومی آذربایجان غربی بوده که سالانه در صورت مساعد بودن بازار تقاضا، بیش از ۲۰۰ هزار قطعه جوجه بومی تولید می‌کند.

وی می گوید: در سایه اصلاح نژادی انجام گرفته وزن طیور بومی در ۱۲ هفته از ۱.۲ کیلوگرم به ۱.۷ کیلوگرم افزایش یافته است.

معاون جهاد استان گفت: در حال حاضر ۲۷ نسل از این مرغ‌ها در این ایستگاه پرورش و نگهداری می‌شود و اگر روزی جمعیت دام و طیوربومی استان دچار مشکل شود، ذخایر ژنتیکی دام‌های بومی نقش بسزایی در پرورش دام‌های جدید و تامین نیاز داخلی خواهد داشت.

وی تصریح کرد: حمایت جدی و بیشتر دستگاه‌های مرتبط از گونه‌های نژاد‌های اصیل بومی منطقه از جمله گوسفند قزل و ماکویی، مراکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی و خاویاری، نژاد گاومیش، مرغ بومی و سایر ذخایر ژنتیک دام و طیور و آبزیان در استان لازم است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: در کنار افزایش تعداد دام‌های اصیل و آمیخته و نژاد طیور با صرفه اقتصادی نباید از حفظ اندوخته‌های ژنتیکی دام و طیور بومی هم غافل شد، چون دام و طیور بومی با وضعیت آب و هوایی، شرایط اقلیمی سازگار هستند و در مقابل بیماری‌ها مقاومت زیادی دارند.

بستانچی اضافه کرد: مصرف جیره در این نژاد‌های بومی، در مقایسه با میزان مصرف متوسط جیره در نژاد‌های دیگر، کمتر است و پرورش این مرغ‌ها هزینه‌های اولیه کمتری در مقایسه با نژاد‌های توسعه یافته، طلب می‌کند.

مرغ و جوجه بومی اغلب در خانه‌های روستایی و برای تامین نیاز روزمره روستاییان به گوشت مرغ نگهداری می‌شود بسیاری از روستاییان این نژاد‌ها را با جوجه ریزی در ایام سال در مزارع خود تولید و تکثیر و پرورش می‌دهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.