رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

کشورمان از نظر فناوری و تبدیل علم به ثروت کمی عقب مانده‌ است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : علیرغم اینکه جایگاه کشورمان از نظر تولیدات علمی در دنیا خوب است، اما از نظر فناوری و تبدیل علم به ثروت کمی عقب مانده‌ است.

قباد محمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان به مناسبت هفته پژوهش، با بیان اینکه مهمترین سرمایه هر کشوری نیروی انسانی آن است، گفت : عصاره نیروی انسانی کارآمد، نخبگان، دانشگاهیان و پژوهشگران هستند.

وی افزود: اگر کشوری پیشرفت می‌کند، تنها به واسطه امکانات و تجهیزات آن نیست، بلکه به واسطه نیروی انسانی کارآمد و نخبه‌ای است که دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: اگر کشور ما بعد از انقلاب اسلامی توانست به روحیه خودکفایی و خوداتکایی و اعتماد به‌نفس برسد، به دلیل وجود نخبگان و علم آن‌ها بود و در سال‌های گذشته هم مقام معظم رهبری همواره روی علم تاکید داشته اند که نشان از جایگاه علم و نخبگان است.

وی ادامه داد: در حوزه علم دو موضوع پیش روی ما قرار دارد، یکی تولید علم و دیگری فناوری و تبدیل علم به ثروت است که در بحث تولید علم، در سال‌های گذشته افتخارات و پیشرفت‌های زیادی داشته ایم.

محمدی خاطرنشان کرد: تا پیش از انقلاب اسلامی وضعیت تولید علم در کشورمان تولید سالانه ۴۵۰ مقاله و پژوهش بود که این میزان در سال جاری به حدود ۶۷ هزار تولید علمی در سال رسیده است. 

وی افزود: در بحث جایگاه ایران از نظر تولیدات علمی در جهان در آن زمان در بهترین حالت در رتبه ۴۳ قرار داشتیم و اکنون به رتبه حدود ۱۵ جهان رسیده ایم و حتی در برخی از حوزه‌ها مانند علوم مهندسی و نانو تکنولوژی جزو کشور‌های برتر هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: با این وجود، در بحث فناوری و تولید علم به ثروت متاسفانه کمی عقب مانده ایم، به گونه‌ای که از این لحاظ در دنیا رتبه ۶۰ را داریم که مناسب نیست.

وی تصریح کرد: البته در چندسال گذشته حاکمیت با پی بردن و درک اهمیت این موضوع، قوانینی را برای بهبود این شرایط تصویب کرده، اما متاسفانه صنعت ما صنعت نوینی نیست و احساس نیاز نمی‌کند که به سمت دانشگاه‌ها بیاید و با زور و اجبار هم این امر تحقق پیدا نمی‌کند، مگر اینکه قوانین مربوطه اجرا شود.

محمدی عنوان کرد: در سال‌های گذشته سرعت رشد علم در کشور ما در بین ۵۷ کشور اسلامی در جایگاه اول بوده، اما در بحث فناوری و تبدیل علم به ثروت ضعف‌هایی داشته ایم، این درحالیست که در همین چندسال اخیر کشور عربستان رشد علمی زیادی داشته و این یک زنگ خطر برای ما محسوب می‌شود، لذا باید قوانین حمایتی در بحث تولید علم و پژوهش اجرایی شود تا جایگاهمان به خطر نیافتد.

وی افزود: اگر امروز می‌بینیم که در حوزه‌های مختلف از جمله پزشکی به قطب منطقه تبدیل شده ایم، به دلیل وجود نخبگانی است که داریم، بنابراین باید در فناوری و تبدیل علم به ثروت به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه صنعت کمتر به سمت دانشگاه می‌آید، اما شرکت‌های دانش بنیان با قوانین خوبی که تصویب شده، فعال‌تر شده اند و می‌توانند فناوری را پیشرفت داده و برای خود هم کسب ثروت و درآمد کنند.

وی حاصل توجه به نخبگان و توجه به دانش بنیان‌ها را در حوزه پزشکی پیشرفت جایگاه کرمانشاه در این حوزه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر در بحث سلول درمانی از دانشگاه‌های برتر کشور هستیم و حتی بیمارانی را از مرکز کشور داریم.

محمدی خاطرنشان کرد: تعدادی از شرکت‌های دانش بنیان ما در حوزه پزشکی به صورت انحصاری تولید کننده پنج تا شش قلم دارو هستند که پیش از این آن‌ها را از خارج از کشور وارد می‌کردیم.

وی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم به دانشگاه‌های نسل سه و چهار دست پیدا کنیم، باید به سمت شرکت‌های دانش بنیان و تولید ثروت برویم .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.