چراغ سی و پنجمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری روشن شد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز بخش رقابتی سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی از ۱۵ آبان در شهرکرد گفت: بنا به جدول زمان‌بندی جشنواره ۱۰ اثر صحنه‌ای و سه اثر خیابانی تا آخر هفته جاری برای عموم اجرا می‌شود.

پیام احمدی گفت: تئاتر یک هنر راهبردی و پیشران فرهنگ است که اثرگذاری اجتماعی آن هم در قشر فرهیخته و هم در لایه‌های عمومی جامعه از اهمیت و درجه بالایی برخوردار است.

وی تقویت این هنر نمایشی در استان را از برنامه‌های اولویت‌دار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان و تصریح کرد: این مهم نیاز به آسیب‌شناسی‌هایی داشت که با انجام مطالعات متعدد برخی از این آسیب‌ها شناسایی شد و تلاش برای رفع آن‌ها و تداوم مطالعات در حال انجام است.

احمدی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در حوزه زیرساخت‌های تخصصی رشته تئاتر با مشکلات روبه‌روست، یادآور شد: در حال حاضر در شهرکرد زیرساخت‌های حداقلی شامل مجتمع امیرکبیر و سالن مهر برای آموزش، تمرین و اجرای آثار نمایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


بیشتر بخوانید


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: در شهرستان فارسان نیز با کمک بخش خصوصی فضایی برای رشته تئاتر ایجاد شده است و یک سالن نیز به شکل عمومی در فرصت‌های مختلف در اختیار هنرمندان این رشته قرار می‌گیرد، همچنین در بروجن به جز فرهنگسرای این شهر و پلاتو‌های در حال ساخت که امید می‌رود در سال آینده به بهره‌برداری برسند، زیرساخت دیگری به شکل تخصصی برای تئاتر دیده نمی‌شود و سایر شهرستان‌ها نیز با مشکل نبود فضای ویژه این رشته مواجه هستند.

وی به فعالیت ۶۰۰ هنرمند استانی در رشته تئاتر اشاره کرد و گفت: با وجود این تعداد هنرمند فعال، اما همچنان نواقصی در حوزه متن و نمایش‌نویسی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که در سال‌های اخیر تلاش شده است با برگزاری دوره‌های آموزشی و کشاندن جشنواره‌های ملی به استان و زمینه‌سازی برای شکل‌گیری تبادل تجربیات بین هنرمندان این خلأ پوشش داده شود که با این حال همچنان لازم است در این حوزه سرمایه‌گذاری بیشتری انجام شود. افزایش سهم استان در جشنواره منطقه‌ای تئاتر فجر دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به برگزاری این دوره از جشنواره از ۱۵ تا ۱۸ آبان در شهرکرد اظهار داشت: با اعلام فراخوان جشنواره سی و پنجم ۲۱ اثر برای حضور در این دوره از جشنواره اعلام آمادگی کرد که از این تعداد، ۱۸ اثر برای شرکت در بخش بازبینی آمادگی قطعی یافت.

احمدی با بیان اینکه بنا بود بر اساس روال سال‌های گذشته و با توجه به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های موجود استان، به طور نهایی هشت اثر نمایشی در مرحله بازبینی پذیرفته شود، افزود: با توجه به سطح کیفی آثار ارائه شده به جشنواره سی و پنجم، در نهایت ۱۰ اثر صحنه‌ای به بخش رقابتی راه یافت تا به این شکل سهم استان برای حضور در جشنواره منطقه‌ای نیز به سه اثر افزایش یابد.

وی یادآور شد: در این دوره از جشنواره برای نخستین بار هنرمندانی از شهرستان‌های اردل و کیار نیز آثار خود را به دبیرخانه ارائه کردند که در این میان تعداد هنرمندان جوانی که نخستین حضور جشنواره‌ای خود را تجربه می‌کنند نیز قابل‌توجه است.

احمدی در ادامه به فعال شدن بخش خیابانی جشنواره سی و پنجم هم اشاره کرد و گفت: در ابتدا ۶ اثر در این بخش نامزد حضور بودند که در نهایت سه اثر در جریان برگزاری جشنواره در محوطه تماشاخانه مهر اجرای عمومی خواهند داشت.

دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری از سیروس همتی، توحید معصومی و جلیل رفیعی نیز به عنوان داوران این دوره از جشنواره نام برد و اظهار داشت: در بخش جانبی جشنواره نیز هر روز پس از آخرین اجرا، جلسات نقد و بررسی با حضور محمدرضا سمیع در مجتمع فرهنگی و هنری مهر برگزار می‌شود.

گفتنی است، آیین پایانی این دوره از جشنواره، پنجشنبه ۱۸ آبان ساعت ۱۴:۳۰ در تماشاخانه مهر شهرکرد برپا خواهد شد تا برترین‌های جشنواره سی و پنجم شناخته شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.