نظارت مستمر بر فعالیت بوفه مدارس استان کرمانشاه

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه از نظارت مستمر بر فعالیت بوفه مدارس استان خبر داد و گفت : در برخورد با تخلفات بوفه‌های مدارس برای عرضه اقلام خوراکی ممنوعه جدی هستیم.

علی امرایی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به بازدید مستمر از بوفه‌های مدارس با همکاری کارشناسان مرکز بهداشت، گفت : به صورت منظم و هفتگی از بوفه مدارس بازدید به عمل می‌آید تا در صورت عرضه مواد خوراکی غیرمجاز با متخلفین برخورد شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه عرضه چیپس و پفک، نوشابه‌های انرژی زا و... در بوفه مدارس را ممنوع عنوان کرد و افزود: در برخورد با تخلفات بوفه‌های مدارس برای عرضه اقلام خوراکی ممنوعه جدی هستیم و حتی در صورت بی توجهی نسبت به تعطیلی بوفه مدارس اقدام خواهیم کرد.

امرایی با بیان اینکه لیست مواد خوراکی مجاز و غیرمجاز در بوفه برای همه مدارس استان ارسال شده، گفت: مدارس موظف به نصب این لیست در معرض دید دانش‌آموزان و خانواده‌ها هستند.

امرایی سپس از خانواده خواست تا همیار آموزش و پرورش برای نظارت بهتر بر فعالیت بوفه‌های مدارس شده و مجموعه آموزش و پرورش را در برنامه‌هایش برای اصلاح عادات تغذیه‌ای دانش آموزان یاری دهند.

وی ادامه داد: خانواده‌ها می‌توانند تخلفات مدارس در زمینه عرضه اقلام خوراکی ممنوعه را با شماره ۰۸۳۳۸۲۱۲۶۹۳ اطلاع داده و یا به ادارات، مناطق و نواحی آموزش و پرورش گزارش کنند.

امرایی با اشاره به فعالیت بوفه‌های مدارس تحت عنوان "پایگاه تغذیه سالم"، گفت: در راستای نظارت بیشتر بر کار پایگاه‌های تغذیه سالم، همه مدارس ملزم به معرفی یک نفر از کارکنان مدرسه شامل کادر مدرسه یا خدمتگزار مدرسه برای دریافت مجوز سلامت فردی از آموزش و پرورش و مرکز بهداشت شده‌اند.

امرایی افزود: فردی که قرار است در بوفه مدارس فعالیت داشته باشد ضمن اینکه باید گواهی سلامت داشته باشد، باید در دوره‌های آموزشی هم حضور پیدا کند.

وی با بیان اینکه تاکنون مسئولین ۱۰۰ مدرسه در استان مجوز فعالیت پایگاه تغذیه سالم از آموزش و پرورش و مرکز بهداشت اخذ کرده اند، از مدیران دیگر مدارس استان خواست برای اخذ مجوز فعالیت پایگاه تغذیه سالم اقدام کنند.

وی با بیان اینکه برای اصلاح عادات تغذیه‌ای دانش‌آموزان همکاری شرکای تربیتی آموزش و پرورش شامل خانواده‌ها، رسانه‌ها و نهاد‌های فرهنگی ضروری است، گفت: دانش‌آموزان بیشتر وقت خود را در خانه سپری می‌کنند، لذا برای اصلاح عادات تغذیه‌ای آن‌ها همکاری خانواده‌ها ضروری است.

وی افزود: از مدارس خواسته شده تا در جلسات انجمن اولیاء و مربیان از خانواده‌ها بخواهند به فرزندانشان غذای سالم داده و کمتر به سراغ فست فود‌ها و خوراکی‌های ممنوعه بروند.

وی سپس یکی از وعده‌های غذایی مهم برای دانش‌آموزان را صرف وعده صبحانه عنوان کرد و افزود: تاکید می‌شود دانش‌آموزان حتما صبحانه خورده راهی مدرسه شوند، چون در این صورت در چند ساعت اول حضور در مدرسه انرژی لازم برای حضور در کلاس درس و یادگیری را داشته و در چنین مواردی گنجاندن یک میان وعده سالم برای زنگ تفریح آن‌ها کافی خواهد بود.

امرایی تاکید کرد: از نظر کارشناسان تغذیه حذف وعده صبحانه برای دانش‌آموزان ارتباط مستقیم با افزایش وزن آن‌ها خواهد داشت و به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

امرایی افزود: بهترین میان وعده‌ها برای دانش‌آموزان نیز لقمه‌های خانگی شامل نان و پنیر و گردو، تخم مرغ آب پز، خرما، مغزها، کیک خانگی و دیگر خوراکی‌های مفید است .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.