برداشت محصول در قطب تولید سماق کشور ۱۵ درصد افزایش یافت

مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد گفت: میزان برداشت سماق در این شهرستان به عنوان قطب سماق کشور در فصل برداشت (مرداد تا مهرماه امسال) با ۱۵ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال به ۲۴۸ تن رسید.

علی موذنی گفت: برداشت سماق از سطح یک هزار و ۳۵۰ هکتار زمینهای زیر کشت این محصول در شهرستان گناباد از اواخر مردادماه آغاز و به مدت ۲ ماه ادامه یافت.

وی ادامه داد: از این میزان سماق برداشتی ۶۲ تن پودر ارگانیک سماق برای صادرات و مصرف داخلی تولید و روانه بازارهای مصرف شد.

مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد تصریح کرد: شهرستان گناباد با هزار و ۳۵۰ هکتار کشتزار سماق افزون بر ۹۰ درصد تولید سماق کشور را به خود اختصاص داده است و به عنوان پایتخت و یا قطب سماق ایران شناخته می‌شود.

موذنی گفت: از مجموع یک هزار و ۳۵۰ هکتار زمینهای زیر کشت سماق در گناباد یک هزار و ۲۴۰ هکتار آن بارور است و ۶۲۰ خانوار در مناطق روستایی این شهرستان به کشت سماق اشتغال دارند.

وی اظهار کرد: طرح کشت گیاهان کم آب طلب در زمینهای کشاورزی شیب‌دار با محوریت توسعه سماق در روستاهای «خانیک و زیرجان» شهرستان گناباد از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و بیش از ۴۵۰ هکتار از زمینهای زیر کشت سماق در این شهرستان تاکنون از یارانه تهیه نهال برخوردار شدند.

مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد بیان کرد: با توجه به ارگانیک بودن محصول سماق گناباد و اخذ گواهینامه های سلامت از آزمایشگاههای داخلی و کشور آلمان و فرانسه، امکان صادرات آن به نقاط مختلف دنیا و به خصوص کشوهای روسیه، آلمان و فرانسه و کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، امارات عربی متحده و عمان فراهم شده است.

سماق درختچه ای کوهستانی است که در زمین هایی با شیب های ملایم و به نسبت تند کوهپایه ای رشد کرده و میوه می دهد و میوه ها به صورت خوشه برداشت و پس از خشک شدن فرآوری شده و به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود.

بیشتر مردم سماق را با مصارف غذایی آن و استفاده در زمان صرف چلوکباب می شناسند، در حالیکه سماق دارای طیف گسترده‌ای از ترکیبات دارویی مانند «اسیدهای ارگانیک، فنولیک اسید، فلاونوئیدها، آنتوسیانین‌ها، تانن‌های هیدرولیزکننده و ترپنوئیدها» است.

سماق در درمان بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون، نقرس، بیماریهای دستگاه گوارش و کبد چرب، دردهای عضلانی و کاهش کلسترول و پوکی استخوان نقش مهمی دارد.

سماق گناباد از گیاهانی است که پودر آن به عنوان یکی از ادویه‌های محبوب در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد و رنگی نزدیک به قرمز و طعمی متمایل به ترشی دارد که از طریق قلمه، پاجوش و بذر تکثیر می‌شود و رایج‌ترین روش کشت آن پاجوش است.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.