بهورزان سربازان خط مقدم سلامت در روستا هستند

بهورز روستای هوت‌گت از توابع شهرستان دشتیاری گفت: بهورزان شاغل در خانه‌های بهداشت روستایی به عنوان سربازان خط مقدم بدون هیچ چشمداشتی در مناطق محروم فعالیت می‌کنند.

 محمد حنیف کوسه  بیان کرد: ۱۲ شهریور در تقویم سلامت به‌پاس گرامیداشت فعالیت‌های ارزنده سربازان خط مقدم جبهه سلامت روز بهورز نام‌گذاری شده است فرصتی برای تقدیر از زحمات این قشر شایسته و پرتلاش است.
 
وی ادامه داد: در این منطقه‌ای باتوجه‌به مشکلات بهداشتی که با آن دست پنجه نرم می‌کردیم بر خود لازم دانستم که با بهورز شدن گره‌ای از مشکلات مردم باز کنم و به لطف خدا پس از پذیرش به مدت دو تا سه سال در آموزشگاه بهورزی مشغول به کسب علم بودم و در سال ۱۳۸۵ در پلان شروع به کار کردم و در سال ۱۳۸۸ این دوره پایان یافت.
 
بهورز روستای هوت‌گت پایین تشریح کرد: از نظر بنده شغل بهورزی بهترین و قشنگ‌ترین تجربه در زندگی است در همه کارهای که مربوط به این شغل است تجربه‌های خوبی دارم؛ اما در واکسیناسیون و تزریقات و شناسایی به‌موقع مادران باردار، بیماریابی مالاریا و شناسایی زخم بیماران سالک بهترین تجربیات را کسب کرده‌ام.
 
وی افزود: ۱۵ سال درحال‌خدمت رسانی هستم و در خانه بهداشت که ابتدایی‌ترین مکان بهداشتی است در این مدت فعالیت می‌کردم این خانه بهداشت چهار روستا هوتگت پایین، هوتگت بالا، عثمان‌آباد و نوک‌آباد مچکور با جمعیت بیش از ۲ هزار نفری را تحت پوشش دارد.
 
کوسه تصریح کرد: خدمات زیاد و متنوعی توسط بهورزان ارائه می‌شود مانند؛ مراقبت از مادران باردار، کودکان، نوجوانان، جوانان، میان‌سالان و سالمندان را شامل می‌شود و در برخورد با بیماری‌ها به دو نوع واگیردار و غیرواگیر تقسیم می‌شود، برای بیماری‌های واگیردار مانند؛ سرخک، سرخجه، اوریون، فلج، هپاتیت، سل، دیفتری، کزاز، سیاه، سرفه و... واکسیناسیون انجام می‌شود.
 
وی گفت: بیماریابی سل، مالاریا درمان، مراقبت، آموزش‌های لازم برای بیماری سالک، شناسایی انواع هپاتیت‌ها، وبا، فلج اطفال و بیماری‌های غیرواگیر مثل؛ فشارخون بالا، دیابت، تالاسمی، انجام پانسمان از جمله خدماتی است که در مرکز بهداشت انجام می‌شود.
 
بهورز روستای هوت‌گت پایین اذعان کرد: نظارت و کنترل بهداشت محیط، توزیع کلر و تست آن، بازدید از امکان، مغازه‌ها، آرایشگاه‌ها، آموزش جمع‌آوری زباله، فاضلاب، رعایت بهداشت حرفه‌ای، تکمیل ذیج حیاتی تهیه و تنظیم آمار ماهیانه، سه‌ماهه بخشی از فعالیت‌های است که به جهت بالابردن سلامت افراد در جامعه انجام می‌شود.
 
وی در ارتباط با سختی و مشکلات این شغل بیان کرد: از سختی کار که نادیده گرفته می‌شود می‌توان به عدم همکاری مردم روستا اشاره کرد که همواره کیفیت کار را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد همچنین ذکر این نکته حایز اهمیت است که بهورزان همواره در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی، سل و هپایت، ایدز، انواع و اقسام عفونت‌ها و بیماری‌ها هستند.
 
کوسه یکی از مهم‌ترین اتفاقات اخیر را نجات جان یک مادر عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین اتفاقات نجات جان یک مادر بود که با فشار بالا در منزل نگهداری می‌شد و در شرایط حاد به سر می‌برد که به‌سرعت با درخواست آمبولانس به بیمارستان رسانده شد همچنین مادر بارداری که با چهار سزارین حاضر نشد به بیمارستان مراجعه کند و جانش در خطر بود با ماشین شخصی به بیمارستان او را منقل کردیم.

وی خاطرنشان کرد: مردم روستا از خدمت‌رسانی رضایت دارند؛ ولی من نمی‌توانم دراین‌خصوص اظهارنظر کنم مردم روستا باید دراین‌رابطه نظر خود را بیان کنند.
 
بهورز روستای هوتگت پایین مطرح کرد: استخدام وزارت بهداشت هستم؛ ولی هر شغلی شرایط و سختی‌های خاص خودش را دارد اینکه ما همیشه در حال خدمات هستیم؛ وقت اداری، غیراداری شبانه‌روز حتی در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی با کمترین امکانات درحال‌خدمت رسانی به مردم هستیم و با انواع و اقسام بیماری‌ها و خون و فراورده‌های خونی و سموم و اشعه سرکار داریم.
 
وی گفت: اگر فردی قصد انتخاب شغل بهورزی را دارد من او را تشویق می‌کنم اگر هدف خدمت به مردم با نیت خدمت خالصانه باشد در همه‌جا و هر شغلی خدمت‌رسانی لذت‌بخش می‌شود.
 
کوسه در پایان عنوان کرد: از مسئولان این در خواست را دارم که بهورزی را جز مشاغل سخت و زیان‌آور قرار دهند، دوره دوساله بهورزی را جز سنوات خدمتی بهورزان به‌حساب آورند و حق ادامه تحصیل به بهورزان داده شود این قشر تنها قشری است که حامی و پشتیبان ندارد، بدون نظام صنفی است؛ لذا تقاضای قشر مظلوم بهورز از مسئولین تحقق این موارد است.

برچسب ها: بهورز ، علوم پزشکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار