مقاومت مردمی در برابر ممنوعیت پوشیدن عبا در فرانسه

در پی اعلام ممنوعیت پوشیدن عبا در مدارس دولتی فرانسه از سال تحصیلی جدید، برخی دختران ترجیح می‌دهند از مدرسه اخراج شوند. 

در پی اعلام وزیر آموزش فرانسه مبنی بر ممنوعیت پوشیدن عبا در مدارس دولتی این کشور از سال تحصیلی جدید، برخی دختران جوان گفته اند ترجیح می‌دهند از مدرسه اخراج شوند تا اینکه حجابشان را بردارند. 

به گزارش رادیو تایمز، یک شهروند زن  فرانسوی می گوید: عبا یک لباس بلند و بسیار گشاد است. منظورم این است که آستین‌های بلندی دارد، اما یک لباس کاملاً معمولی است و هیچ نماد مذهبی خاصی ندارد. به نظرم عبا نماد مذهبی ندارد و صرفاً یک لباس است که نامی برای خود دارد. مثل این است که شما یک لباس گل گلی بپوشید، من هرگز نمی‌آیم به شما بگویم، چون این لباس را پوشیده اید نمی‌توانید اینجا بیایید. عبا هم مثل همه لباس‌های دیگر است و مشکلی ندارد.

شهروند زن فرانسوی دیگری می گوید : فکر می‌کنم هدف دولت شروع یک موضوع بحث برانگیز جدید است که باعث خشم کل جامعه فرانسه خواهد شد. واقعاً مایه شرم است، چرا که مردم آگاهی کاملی درباره مسئله ندارند، اما تمایلشان این خواهد بود که دیدگاه منفی درباره این دختران جوان داشته باشند. هر چند این رفتاری کودکانه است که هیچ پایه و اساسی ندارد. واقعاً شرم آور است، چون موجب آزردگی دختران جوانی می‌شود که عبا می‌پوشند، و بیش از همه موجب رنجش و آزردگی خاطر کل مسلمانان می‌شود. آن‌ها یک بار احساس می‌کنند به خاطر عقاید مذهبی شان برچسب می‌خورند و شماتت می‌شوند. این خطرناک است. چون به این ترتیب مسلمانان تمایل به تجدید سازماندهی و اجتماع گرایی خواهند داشت؛ و این خطرناک است. چرا که دولت بار‌ها و بار‌ها بر مبارزه با اجتماع گرایی تاکید کرده، اما کاری که می‌کند همین است. آن‌ها دارند اجتماع گرایی را تشدید می‌کنند.

دیگر شهروند زن فرانسوی می گوید : قانون ممنوعیت حجاب در مدارس که سال ۲۰۰۴ تصویب شد موجب ایجاد مدارس حرفه‌ای شده است. من رؤسای خیلی از مدارس را می‌شناسم که احساس کردند باید برای تحصیل این دخترانی که تحصیلشان متوقف شد مدارس جدیدی دایر کنند. یک موضوع مهم‌تر این است که این به خاطر این نیست که چیزی ممنوع شده است. ما دختران جوانی را دیده ایم که ترجیح می‌دهند از مدرسه اخراج شوند تا اینکه حجابشان را بردارند. در نتیجه این فقط عزم آن‌ها را راسخ‌تر می‌کند، روحیه مقاومت آن‌ها را تشدید می‌کند و باعث می‌شوند تمایل بیشتری برای حفظ حجابشان داشته باشند.

سوفی وِنِتیتی، دبیرکل اتحادیه معلمان مقطع متوسطه در این خصوص گفت: این (ممنوعیت) تاثیر چندانی ایجاد نمی‌کند. بگذارید یادآوری کنم که ما ۱۲ میلیون دانش آموز داریم. آمار اخیر نشان می‌دهد ما دو هزار نفر از این موارد (که عبا می‌پوشند) داریم. برای همین بار می‌خواهم بار دیگر بگویم بحثی که باید در آغاز سال تحصیلی داشته باشیم پوشیدن عبا نیست و این موضوع نباید همه مشکلاتی را که مدارس در آستانه سال تحصیلی دارند تحت الشعاع قرار دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۶:۰۷ ۰۸ شهريور ۱۴۰۲
اگر اینقدر اصرار بر پوشیدن عبا و روبنده دارند چرا به کشورهای اصلی خودشان برنمیگردن؟
Iran (Islamic Republic of)
یکی
۱۹:۴۸ ۰۹ شهريور ۱۴۰۲
چون متولد فرانسه هستن
آخرین اخبار