وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد؛

ممنوعیت تعطیلی شرکت‌های تولیدی و صنعتی

سید صولت مرتضوی گفت: نباید شرکت‌های تولیدی و صنعتی تعطیل و کارگران متضررشوند.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر یک روزه خود صبح امروز با حضور در جلسه کارگروه اشتغال گیلان از احیای بالغ بر ۱۰۰ کارخانه صنعتی گیلان در سال‌های اخیر خبر داد و گفت: تحت هیچ شرایطی نباید کارخانه‌ای تعطیل شود، زیرا با تعطیلی‌ها جامعه کارگری متضرر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه با افراد متخلفی که زمینه ساز تعطیلی‌ها و صدمه به تولید شوند برخورد جدی می‌شود افزود: با استناد به گزارش‌ها و آمار‌های رسمی کشور، بیش از یک میلیون فرصت شغلی در سال ۱۴۰۱ ایجاد شده است. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توانمندی جوانان و ظرفیت‌های بی نظیر کشور در حوزه‌های مختلف، تصریح کرد: به لحاظ جغرافیایی و دسترسی به دریا و آب‌های آزاد ایران توانسته با بیش از دو سوم جمعیت جهان ارتباط موثر و مناسبات سیاسی و اقتصادی داشته باشد.

سید صولت مرتضوی ایجاد شغل را حق مردم و وظیفه کارگزاران نظام دانست و گفت: مکلف هستیم که زمینه اشتغال پایداررا برای مردم فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه طبق گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری بهار امسال یک درصدی در مقایسه با مدت مشابه کاهش داشته افزود: نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۱ کمترین نرخ بیکاری در چند دهه اخیر در کشور بوده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مسکن، گفت: اصلاح شبکه‌های آب و فاضلاب، ساماندهی پسماند، پیشگیری از ورود روان آب‌های آلوده به رودخانه ها، احیای تالاب انزلی، آزادراه و خط ریلی نیزرا از جمله اقدامات در دست اجرای درگیلان است.

سید صولت مرتضوی، به اقدام خوب گیلان در انجام تعهدات حوزه اشتغال درسال ۱۴۰۱ اشاره و افزود: سهم تعاون در اقتصاد کلان کشور کم است که باید بیشتر شود وسهم بانک‌ها نیز در ایجاد اشتغال بسیار مهم است. 

وی با تاکید بر اینکه دستگاه‌ها در حوزه اشتغال باید به سامانه رصد توجه داشته باشند، گفت: در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه‌ای برای ثبت نام کارفرمایان و کارجویان راه اندازی شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کشاورزی و گردشگری را مزیت گیلان دانست و افزود: رهبر انقلاب در دیدار اخیرخود با کارگزاران نظام بر اقتصاد دریامحور تاکید داشتندو مزیت بزرگ گیلان اقتصاد دریا محور است.

سید صولت مرتضوی به عملکرد خوب گیلان در آزادسازی سواحل اشاره کرد و گفت: این امر بستر اقتصاد دریامحور را فراهم می‌کند و باید به دنبال توسعه خطوط کشتیرانی و حمل و نقل دریایی و اتصال آن به حمل و نقل ریلی باشیم.

وی در پایان بر فعال شدن کارخانجات شناخته شده گیلان همچون رشت الکتریک و کفش ملی و چوکا تاکید و افزود: تولیدات کارخانه چوکا یکی از نیاز‌های کشور است و خوشبختانه زیرساخت‌های لازم و مواد اولیه در استان فراهم ا و توسعه این بخش در دستور کاراست.

استاندار گیلان هم با اشاره به تلاش‌های مجموعه استان برفعالیت چرخ‌های واحد‌های تولیدی گفت: ضمن حفظ شرایط موجود در حوزه اشتغال و فعال سازی واحد‌های راکد و نیمه فعال در گیلان، اجازه ندادیم هیچ واحد تولیدی در گیلان تعطیل شود.

دکتر اسدالله عباسی با اشاره به اینکه گیلان از لحاظ شاخص‌های سرمایه گذاری و اشتغال نسبت به میانگین کشوری شرایط خوبی دارد، افزود: نرخ بیکاری گیلان در سال گذشته ۷ و ۹ دهم درصد بود که در جایگاه دوازدهم کشور به لحاظ پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور قرار گرفت.

وی با اشاره به اشتغالزایی از سوی دستگاه‌های گفت: راستی آزمایی اشتغال در دستگاه‌ها و سازمان‌های گیلان در اولویت قرار دارد.

استاندار گیلان افزود: در ۲ سال گذشته ۱۱۹ واحد تولیدی غیر فعال به چرخه تولید بازگشته اند و ۳۰۸ واحد تولیدی فعال با کمتر از ظرفیت اسمی ارتقاء ظرفیت یافته است.

دکتر اسدالله عباسی گفت: در این مدت ۱۷۶ طرح سرمایه گذاری با اشتغالزایی برای ۲ هزار و ۷۲ نفر به بهربرداری رسیده است.

وی به تعیین تکلیف ۲۵ واحد تملیکی تحت تملک بانک‌های عامل دراستان اشاره کرد و افزود: درحال حاضر ۸۹ شرکت تولیدی تحت تملک بانک‌ها قرار دارند.

استاندار گیلان با تاکید بر دانش محوری واحد‌های تولیدی و استفاده از فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان، گفت: برنامه ریزی‌ها برای ارتباط بیشتر بین دانشگاه و صنعت در راستای غنابخشی به تولید و اشتغال در گیلان است.

دکتر اسدالله عباسی با تاکید بر لزوم تسهیل بخشی بستر‌های سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف، افزود: بیش از ۳۱۹ عرصه سرمایه گذاری در گیلان احصاء شده و ۲۱۶ عرصه بینام در گیلان آماده شده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های راهبردی دولت در حوزه اشتغال در گیلان پیاده سازی می‌شود، گفت: اشتغال روستایی و کارفرما محور و پایدار در گیلان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در حاشیه بازدید از واحد کشت و صنعت صنایع شیر ایران (پگاه) در گیلان، با اشاره به شکل گیری چرخه تولید لبنیات در گیلان از کشاورزی تا دامپروری، گفت: در یک بازه زمانی دو ساله ظرفیت مجموعه کشت و صنعت صنایع شیر ایران (پگاه) به لحاظ دام مولد ۳ برابر خواهد شد.

سید صولت مرتضوی با بیان اینکه در آینده نزدیک ظرفیت تولید شیر در این مجموعه به بیش از ۶۰ تن خواهد رسید، افزود: با ارتقای ظرفیت بخشی از نیاز صنایع لبنیات گیلان به شیر تامین می‌شود.

وی همچنین گفت: به زودی بنگاه‌های کوچک دامداری در استان فعال می‌شود تا بخش دیگری از نیاز این مجموعه به شیر تولیدی دامداران تامین شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از تولیدات لبنی و فرآورده‌های گوشتی در اختیار مجموعه‌های صندوق بازنشستگی و تامین اجتماعی است، افزود: طرح توسعه مجموعه دامداری‌ها در سطح کلان کشور، در دستور کار سازمان بازنشستگی کشوری و شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۱۹ مرداد ۱۴۰۲
کارگران ۵۰ ساله متضرر هستند چراهمش به فکر مافیای سرمایه داری هستید تو این کشور مرد طرف حق وجود ندارد کاش مردی پیدا شود گردن تمام سرمایه داران یهودی پست فطرت دروغ گو رابزند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۱ ۱۹ مرداد ۱۴۰۲
باسلام
فقط به فکر نظام سرمایه داری هستید کارگر رابرده کردید نه نظارتی نه بازرسی هرکارگر باید به جای ده نفر کارکند با حقوق ناچیز .