خراسان رضوی نیازمند کنسرسیوم بزرگ صادرات زعفران است

رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: جای خالی کنسرسیوم بزرگ صادراتی برای زعفران در استان احساس می‌شود.

 ابوالفضل چمندی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، پای صحبت‌ها و دغدغه‌های فعالان حوزه زعفران نشستند. در این جلسه بر ضرورت اصلاح نرخ پایه گمرکی برای این محصول استراتژیک استان و واقعی سازی بهای آن به منظور پیشگیری از قاچاق زعفران و ایجاد صرفه اقتصادی تولید و صادرات آن و نیز لزوم ثبت جهانی برند زعفران ایران تأکید شد.

او بر ضرورت اصلاح ارزش پایه صادراتی زعفران، افزایش بهره وری سطوح زیر کشت این محصول، توجه بیشتر به زعفران کاران و توقف طرح خرید تضمینی این محصول از امسال تأکید کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: چرا یک کنسرسیوم بزرگ زعفران در خراسان وجود ندارد که از ابتدای زنجیره این محصول تا انتهای زنجیره را دربربگیرد؟ موضوع زعفران در وهله نخست باید از سوی بخش خصوصی کارشناسی و از بخش دولتی مطالبه شود. معتقدم باید دور باطل تصمیمات لحظه‌ای که به اقتصاد کشور ضرر می‌رساند و حوزه زعفران نیز از آن مستثنا نیست، متوقف شود.

چمندی بیان کرد: کالایی که قرار است ایجاد ارزش کند، باید در زنجیره ارزش قرار گیرد. این موضوع شامل زعفران به عنوان محصول استراتژیک استان می‌شود. بخشی از اقدامات در بهبود شرایط این حوزه، تاکتیکی و آنی است که اصلاح ارزش پایه گمرکی زعفران از جمله آن هاست. در این زمینه قاعدتا مخالفانی هم در سطح قانون گذاری و تصمیم گیری وجود دارد که معتقدند کاهش ارزش پایه صادراتی، موجب کاستن از قیمت زعفران می‌شود.

او با بیان اینکه دغدغه تمامی ذی نفعان زنجیره زعفران باید در پیشنهاد‌های ما برای اصلاح ارزش پایه صادراتی این محصول دیده شود، تصریح کرد: در این صورت، امکان اثرگذاری نظرات مخالف با این موضوع، کاهش می‌یابد. این اقدامی تاکتیکی و آنی است که ظرف یک تا دو ماه آینده باید انجام شود. در بحث حقوق گمرکی و ارزش پایه گمرکی زعفران باید یک صدا باشیم و به نظری واحد برسیم.

در واقع باید حرف مشترکی بین تشکل‌های بخش خصوصی در حوزه زعفران و بخش دولتی استان وجود داشته باشد. ما حاضریم از نظر واحد بخش خصوصی در این زمینه دفاع کنیم؛ بنابراین تأکید بر این داریم که ظرف یک ماه آینده درباره این موضوع برنامه ریزی و کارشناسی شود تا نظر واحد بخش خصوصی تعیین شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: در وهله دوم، باید از خرید تضمینی زعفران جلوگیری شود؛ زیرا یکی از دلایل بهره وری پایین بیشتر اراضی زعفران، همین موضوع خرید تضمینی محصول است که باید از آن جلوگیری شود. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: اگر برنامه جامعی مبنی بر زنجیره جامع ارزش زعفران داشته باشیم، می‌توانیم در رایزنی و تصمیم گیری به نفع این محصول عمل کنیم؛ ازاین رو برخورداری از چنین برنامه‌ای در استان، امری مهم و اساسی است.

برچسب ها: زعفران ، صادرات ، کنسرسیوم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار