معاون منابع انسانی قوه قضائیه:

قضات جوان در آرای خود فرصت بازاجتماعی افراد را بدهند

معاون منابع انسانی قوه قضائیه گفت: قضات جوان باید در آرای خود، فرصت بازاجتماعی شدن را به افرادی که از سر غفلت دچار جرم و بزه شده‌اند، بدهند

محمد باقر الفت گفت: مطالعه و آموزش مستمر، استفاده از تجربیات قضات باتجربه و مطالعه آرای آنان، اطلاع از آخرین آرای وحدت رویه و شرکت در مجامع علمی، تسلط به اصول استنباط و قواعد فقه، رعایت آداب و معاشرت، حفظ صلابت و شخصیت و رفتار و حفظ استقلال قضایی در رسیدگی به پرونده‌ها از قضات دستگاه قضایی انتظار می‌رود.

او می‌گوید: استان خوزستان منابع و سرمایه‌های زیادی دارد که ممکن است مورد طمع برخی افراد سودجو قرار گیرند از این رو صدور یک دستور قضایی اشتباه می‌تواند جریان اقتصادی کشور را به هم بزند.

الفت با تاکید بر اهمیت کسب مهارت‌های مرتبط با منصب قضاوت در دوران تحول و تعالی قضایی، گفت: قضات باید فناوری‌های نوین و استفاده از ابزار‌های الکترونیک جدید را به منظور ارتقای عملکرد خود فرا گرفته و در دادرسی‌های خود به کار گیرند.

رئیس کل دادگستری خوزستان نیز گفت: قضات در اسلام از جایگاه رفیعی برخوردار هستند چرا که نظام قضایی با ایجاد عدل و قسط در ایجاد آسایش و امنیت در جامعه نقش موثری دارد و پشتیبان مردم است.

علی دهقانی می‌گوید: اقتدار دستگاه قضایی وابسته به توانمندی قضات است، قاضی هرگز به مقام والای داوری و مظهر عدل الهی نمی‌رسد مگر اینکه خود را به علم و ادبی که شایسته جایگاه قضاوت است، آراسته کند.

به گفته او قاضی باید آگاه به همه امور باشد و به قوانین مختلف حقوقی، کیفری، تجاری و آیین نامه‌ها آشنایی داشته باشد تا بتواند احکام مستند و متقن صادر کند.

رئیس کل دادگستری خوزستان بر لزوم رعایت اخلاقیات و آداب از سوی قاضی تاکید کرد و گفت: رفتار قاضی در جامعه برای دیگران الگو است و قضات باید ضمن صراحت در کلام، دارای صداقت در رفتار و گفتار باشند.

از سال ۱۳۹۵ تاکنون، ۲۰۰ نفر قاضی بومی در این استان پذیرش شده‌اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.