افزایش تب مالت در آذربایجان‌شرقی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: بیماری تب مالت در آذربایجان شرقی رو به افزایش است و آمارهای سه ساله گذشته این موضوع را ثابت می کند.

آقای حقایی در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی آذربایجان شرقی یادآور شد: در سه سال گذشته میزان بروز بیماری تب مالت بر اساس مراجعات به مراکز درمانی و بیمارستانی آذربایجان شرقی از حدود ۳۶ در یکصد هزار به عدد قابل تامل ۵۵ در یکصد هزار رسید.

وی خواستار توجه همه جانبه و جدی به موضوع بیماری تب مالت توسط نهادها و سازمان های مختلف آذربایجان شرقی شد و ادامه داد: یکپارچه نبودن مراقبت در حوزه های انسانی، دامی و حیات وحش، ارتقای آزمایشگاه مرجع استانی، امکان استفاده از برنامه های رسانه های گروهی، ملی و استانی برای افزایش آگاهی عموم جامعه از جمله چالش های موجود در این خصوص است.

آقای حقایی با اشاره به تلاش های صورت گرفته در راستای کاهش میزان بروز بیماری تب مالت یادآور شد: با توجه به اجرای برنامه های مراقبتی ادارات، سازمان ها و نهادهای مربوطه در خصوص کنترل، مدیریت و نظارت بر بیماری تب مالت همچنان نیازمند افزایش برنامه های آموزشی، مراقبتی و واکسیناسیون هستیم.

وی توسعه صنایع دامپروری بدون استفاده از روش های علمی و مدرن را از عوامل موثر در افزایش تب مالت در آذربایجان شرقی دانست و گفت: تداوم روش های دامپروری سنتی، عادات غذایی سنتی، ناکافی بودن آگاهی در بهداشت فردی و محیطی، جابجایی و حمل و نقل حیوانات، ناکافی بودن پوشش واکسیناسیون بر علیه بیماری از دیگر عوامل اصلی در بروز بیماری تب مالت است.

وی گفت:بیماری تب مالت یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که به‌ شدت مسری است.

وی افزود:مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمه‌خام و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا به بیماری از دلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه بر کنترل، مدیریت و نظارت بر بیماری تب مالت تاکید و اضافه کرد: در این رابطه نیازمند افزایش برنامه های آموزشی هستیم.

آقای نقی پور با تقدیر از تلاش ها و فعالیت های صورت گرفته برای تحقق برنامه های کارگروه سلامت و امنیت غذایی گفت: با توجه به اهمیت سلامتی و کنترل بیماری تب مالت که از بیماری های مشترک بین انسان و دام است باید در فعالیت های گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استان عملکرد هماهنگی داشته باشیم تا بتوانیم تصمیمات همسو در راستای کاهش بار بیماری را عملیاتی کنیم.

وی با اعلام اینکه یکی از بزرگترین مولفه های امنیت یک جامعه موضوع سلامت و امنیت غذایی آن است و ۷۰ درصد سلامتی به عهده سایر ارگان ها و سازمان ها است افزود: باید همکاری های بین بخشی روند رو به افزایشی داشته باشد و وظایف سازمانی به طور مشخص در این همکاری ها اعلام شود.

آقای نقی پور ریشه مشکلات را در عدم همکاری های بین بخشی دانست و یادآور شد: همکاری بین بخشی حلقه گمشده برنامه های عملیاتی ما در مدیریت جامعه است.

وی با اشاره به موضوع واکسیناسیون دامی و رعایت مسائل بهداشتی در کنترل بیماری تب مالت ابراز امیدواری کرد این بیماری با همکاری معاونت بهداشت، غذا و دارو، اداره کل صمت و دامپزشکی آذربایجان شرقی روند کاهشی داشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.