رویکرد منفی مسکو درباره تمدید توافقنامه صادرات غلات اوکراین از دریای سیاه

سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد به دلیل عدم تامین منافع روسیه رویکرد مسکو درباره تمدید توافقنامه صادرات غلات اوکراین مثبت نیست.

ناتوانی نیروی دریای اوکراین در برابر نیروی دریایی عظیم روسیه در همان ماه‌های نخست جنگ باعث شد کی یف دسترسی آزادانه خود به دریای سیاه را از دست بدهد. از آنجا که اوکراین یکی از بزرگترین کشور‌های تولید کننده غلات و دانه‌های روغنی در جهان است، جنگ باعث افزایش بهای مواد غذایی و خطر گرسنگی در جهان شد. با این وجود، با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل طرف‌های مخاصمه موافقت خود را با صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه اعلام کردند. این در حالی است که عدم تامین منافع مسکو از این توافقنامه باعث به خطر افتادن فرآیند تمدید آن شده است. 

به گزارش تله تریدر، دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین امروز (پنجشنبه) اعلام کرد به دلیل عدم تامین منافع روسیه از توافقنامه صادرات غلات اوکراین از دریای سیاه، مسکو رویکرد مثبتی نسبت به تمدید این توافقنامه ندارد. 

وی در این باره به رسانه‌ها گفت: کار بر روی تمدید این توافقنامه ادامه دارد، اما اگر بخواهم صادقانه در این باره سخن بگویم ما هنوز به رویکرد مثبتی در این زمینه دست نیافته ایم. 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز می‌گوید مسکو به دلیل آنکه اوکراین در حال سوء استفاده از این توافق و استفاده از این کریدور به منظور حمله پهپادی علیه روسیه است، در حال بررسی خروج از این توافقنامه است. 

روسیه یکی از بزرگترین کشور‌های تولید کننده محصولات کشاورزی در جهان است. با این حال، طی توافقی که با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل در ژوئیه سال ۲۰۲۲ برای صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه صورت گرفت، وعده‌هایی برای تسهیل صادرات محصولات کشاورزی روسیه داده شده بود که در عمل محقق نشد. 

گرچه کشور‌های غربی به رهبری آمریکا حوزه کشاورزی روسیه را تحریم نکرده اند، اما تحریم‌های اعمال شده علیه حوزه‌های مالی و بانکی مانع از تحقق صادرات کشاورزی این کشور شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
قحطی ده ساله جهانی در راهه
آخرین اخبار