شاخص‌های جمعیت در آذربایجان غربی قابل قبول نیست

مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر شاخص‌های جمعیت با رویکرد توجه به جوانی جمعیت در استان قابل قبول نیست.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگاران در ارزیابی از مولفه‌های جمعیت در استان گفت: در حال حاضر وضعیت مولفه‌ها و شاخص‌های جمعیت با رویکرد توجه به جوانی جمعیت در آذربایجان غربی، زیاد قابل قبول نیست هر چند ما در برخی شاخص‌ها نسبت به متوسط و میانگین کشوری از وضعیت بهتری برخوردار هستیم.

نیر الهامی با بیان اینکه در حوزه تولد سال گذشته، ما رتبه هشتم کشوری را داشتیم و نرخ تولد در آذربایجان غربی علیرغم کاهش ۲.۴ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰، بهتر از میانگین کشوری بود، تاکید کرد: نباید در این خصوص فریب رتبه‌های بالا را بخوریم، چون با شاخص‌ها و استاندارد‌های تعریف شده که بسیاری از آن‌ها علمی هم هستند، هنوز فاصله داریم.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی افزود: در میزان و نرخ باروری، وضعیت آذربایجان غربی نسبت به میانگین کشوری بهتر است و به رقم ۱.۷۶ برای هر زوج رسیده‌ایم، ولی نباید این آمار را به عنوان وضعیت بهتر نسبت به کشور، برای خود یک حُسن بدانیم در حالیکه این رقم باید طبق شاخص‌های علمی حداقل به ۲.۱ به ازای هر زوج برسد تا بتوانیم بگوییم وضعیت بهتری داریم، ولی این چنین نیست.

الهامی ادامه داد: در بسیاری از آمارها، وضعیت آذربایجان غربی از میانگین کشوری بهتر است، ولی با شاخص‌ها تفاوت داریم بنابراین ضرورت دارد خود را به سمت شاخص‌ها سوق دهیم و این امر با همراهی همه بخش‌ها برای ایجاد مشوق و البته همراهی مردم امکانپذیر خواهد بود.

این مقام اجرایی قانون جوانی جمعیت را  یکی از قوانین بسیار خوب  دانست و گفت: این قانون برای ارتقای شاخص‌های فرزندآوری و ازدیاد جمعیت باید اجرایی شود، ولی بخش‌هایی از آن وجود دارد که در استان خوب اجرایی نشده و باید با همراهی همگان به سمت اجرای آن حرکت کرد.

وی می گوید: به طور مثال، در موضوع اعطای زمین به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر، در کل کشور خوب عمل نشده که به تبع آن در آذربایجان غربی هم اقدامات قابل توجهی نداشتیم و آمار‌ها هنوز با الزامات، فاصله دارد.

الهمی تصریح کرد: در حوزه مقابله با برخی اقدامات غیرقانونی سقط جنین در استان، اقدامات خوبی اجرایی شده، ولی باز هم با دغدغه مندی دفتر امور بانوان و خانواده استانداری در این خصوص، در صدد هستیم تا روند مقابله با اقدامات غیرقانونی در این بخش را با همکاری قوه قضاییه و دادگستری کل آذربایجان غربی، سامان ببخشیم.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت: راه اندازی شعبه تخصصی دادگاه ویژه موضوع سقط جنین غیرقانونی و عاملان انجام آن، یکی از مواردی است که دنبال آن هستیم و می‌توان با اعمال مجازات در خصوص تجویز دارو یا اقلام سقط و همچنین انجام عمل سقط، از بسیاری سقط‌هایی که پشتوانه علمی یا قانونی ندارند، جلوگیری کرد.

الهامی در خصوص اقدامات حمایت بیمه ای نیز گفت: کمک به زوج‌های نابارور، علاوه بر پوشش بیمه‌ای، کمک مالی ۱۰ میلیون تومانی نیز به صورت تسهیلات در اختیار این خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

وی بر این باور است که در کنار اقدامات اجرایی، فعالیت‌های فرهنگی و فرهنگ سازی برای رشد ازدواج و فرزندآوری یک نیاز اساسی در جامعه امروز به شمار می‌رود و باید با همه ابزارها ازجمله استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد به این سمت حرکت کرد.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۳۰ سازمان مردم نهاد در حوزه اجتماعی در استان فعالیت دارند که بخش مهمی از آن‌ها به موضوع جمعیت، جوانی جمعیت و فرزندآوری هم ورود کرده‌اند به طوری که ۲ سازمان مردم نهاد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی هم در حال دریافت مجوز هستند تا در حوزه سلامت مادر و کودک و حمایت از خانواده‌های نابارور کمک کار باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.