روش‌های غلبه بر اضطراب امتحانات

اضطراب امتحان می‌تواند یک مشکل واقعی باشد، اما احساس آمادگی رویارویی با این چالش می‌تواند اضطراب را در سطحی قابل کنترل نگه دارد.

طبق برنامه‌ریزی پیش رفته و حسابی درس خوانده‌اید. فکرمی‌کنید همه چیز روبه‌راه است. روز امتحان می‌رسد. برای رفتن به مدرسه آماده می‌شوید، اما حس می‌کنید که دارید یخ می‌زنید. نمی‌توانید وسایلتان را جمع‌و‌جور کنید و به سوالاتی که همین دیشب، پاسخ شان را می‌دانستید جواب دهید. اگر این حالت‌ها، وصف حال شما قبل از امتحان است به نظر می‌رسد «اضطراب امتحان» را تجربه کرده‌اید.

 چه کسی احتمال دارد اضطراب امتحان بگیرد؟

تمرکز روی چیز‌های بدی که ممکن است در امتحان اتفاق بیفتد، اضطراب امتحان را تقویت می‌کند. برای مثال اگر دائم از خود می‌پرسید «اگر همه چیز‌هایی را که می‌دانم فراموش کنم، چه می‌شود؟» اضطراب خود را تقویت می‌کنید. این افکار هیچ فضای ذهنی برای فکرکردن به سوالات امتحان باقی نمی‌گذارد. دانش‌آموزانی که زیاد نگران یا کمال‌گرا هستند بیشتر با اضطراب امتحان مشکل دارند. برای این افراد، قبول اشتباهاتی که ممکن است در جلسه امتحان مرتکب شوند یا گرفتن نمره‌ای کمتر از نمره کامل سخت است. در نتیجه بدون هیچ دلیل و معنایی به خود فشار می‌آورند و اضطراب امتحان در آن‌ها رشد می‌کند. همچنین دانش‌آموزانی که برای آزمون‌ها آماده نیستند، اما همیشه نتیجه برایشان مهم‌است، درگیر این اضطراب می‌شوند. اگر می‌دانید که آمادگی ندارید نگرانی برای عملکرد ضعیف، بی‌معنی است.


بیشتربخوانید


 چه کاری می‌توانید انجام بدهید؟

اضطراب امتحان می‌تواند یک مشکل واقعی باشد، اما احساس آمادگی رویارویی با این چالش می‌تواند اضطراب را در سطحی قابل کنترل نگه دارد. در ادامه می‌گوییم چطور می‌توان این کار را کرد.

از استرس به نفع خود استفاده کنید

استرس یک علامت هشدار و سیگنالی است که به شما کمک می‌کند برای اتفاقی که می‌خواهد بیفتد، آماده شوید. پس از آن به نفع خود استفاده کنید. به جای واکنش نشان‌دادن به استرس و ترس، شکایت یا نگرانی درباره امتحان با دوستان، رویکرد دیگری انتخاب کنید. بگذارید استرس به شما یادآوری کند که قبل از امتحان، خوب مطالعه کنید نه چیز دیگری.

کمک بخواهید

اگر حضور در امتحان شما را آن قدر تحت فشار قرارمی‌دهد که ذهن‌تان خالی می‌شود و همه پاسخ‌هایی را که می‌دانید، فراموش می‌کنید به احتمال زیاد سطح اضطراب امتحان شما نیاز به توجه بیشتری دارد. معلم، مشاور تحصیلی و خانواده می‌توانند افراد خوبی برای صحبت کردن درباره سطح اضطراب شما باشند.

آماده باش

بسیاری از دانش‌آموزان متوجه می‌شوند وقتی شروع به مطالعه بهتر یا منظم‌تر می‌کنند، اضطراب امتحان آن‌ها کمتر می‌شود که این موضوع منطقی است. هرچه مطالب را بیشتر بدانید اعتمادبه‌نفس بیشتری خواهید داشت. داشتن اعتمادبه‌نفس در امتحان به این معنی است که پس از گذراندن لرزش‌های معمولی در لحظه اول، می‌توانید به‌آرامی به سوالات پاسخ دهید.

برای افکار منفی جایگزینی پیدا کنید

«من هرگز در تست‌زدن مهارت ندارم»، «اگر این مسئله را حل نکنم افتضاح می‌شود» و جملاتی شبیه این‌ها یعنی دارید به افکار منفی فکرمی‌کنید. این افکار را با پیام‌های مثبت واقعی مانند «من خوب مطالعه کرده‌ام و مطالب را می‌دانم؛ بنابراین برای امتحان آماده‌ام» جایگزین کنید.

اشتباهات را بپذیرید

اگر کمال‌گرا هستید یا به خودتان خیلی سخت‌می‌گیرید یادتان باشد مربی و معلم‌ها گاهی از اشتباهات به عنوان «فرصت‌های یادگیری» یاد می‌کنند. یادگیری تحمل شکست‌ها و اشتباهات کوچک مانند همان مشکلی که در امتحان ریاضی داشتید یک مهارت ارزشمند است.

مراقب خودتان باشید

به دنبال راه‌هایی برای آرام کردن خود در زمان اضطراب باشید. این راه برای بعضی افراد، ممکن‌است به معنای یادگیری یک تمرین تنفسی ساده باشد. انجام منظم تمرینات تنفسی (زمانی که استرس ندارید) به بدن کمک می‌کند تا این تمرینات را به عنوان سیگنالی برای آرامش ببینید.

منبع: روزنامه خراسان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام
خواهشاً قیمت خودرو را بررسی کنید، چرا ظرف یک سال قیمت خودرو ۴ برابر شده است؟ چرا طرح های که مجلس و دولت شعار دادند چون واردات خودرو کارکرده اجرایی نمی شود؟ تا کی مردم چوب بی کفایتی مسئولان را بخورند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
امتحان از پایه واساس غلط است .چیزی که دویا سه شب بخونی وچند روز بعد فراموش کنی .اصل غلطی است ما ۱۲ سال وقت خود را بیهوده صرف پرکردن مغز وفشار روحی به بچه هامی آوریم درآخر هم که چی بعداز دیپلم هیچی .هیچ کاری بلد نیستن باید تمام مدارس ما درکنار علوم تئوری علوم عملی امتحان گرفته شود .وبه سمت یادگیری اصولی علوم برویم ونه پرکردن مغز فرزندان از فلان کس کی بود فلان شعر روحفظ کن یا....باید یاد بگیرن چیزی روتعمیر کنه یا بسازه ویاتزریقات رویاد بگیره ویاعلوم عملی با کمپیوتر یا تعمییر ماشین اگر منطقی نگاه کنیم چه دوره ابتدایی ومتوسطه ودانشگاه که زمانی حدود۱۶ سال برای سپری آن لازم است .اگر دروس حاشیه ای ومغز پرکن را خارج کنیم جوانان می توانند با ۵ سال بعد از دوره ابتدایی یه تعمیرکار یا پزشک یا مهندس خبره ودر هز زمینه واقعا کارشناس کاربلد باشند نه فقط بازیچه دروس واساتید گردن وبعد از دانشگاه تازه باید از بازارکار کاریاد بگیرن واقعا اگر کشوری قوی با تکنولوژی قوی می خواهیم کل مدارس ابتدایی ومتوسطه ودبیرستان باید بازنگری واز اول برنامه ریزی شود تا نیاز بازار رابرآورد کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام دوست عزیز
حرفتون درسته آخه اگر بخوان این کار رو انجام بدن مافیا کلاس تقویتی نمی زاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
باید امتحان ها یه جوری باشه که بچه اصلا استرس نگیره
نه که بچه خودش رو با استرس امتحان وفق بده
آخرین اخبار