ساخت ۴۰ هزار واحد مسکونی برای افراد مشمول کمیته امداد/ بازسازی خوی تا خرداد ۱۴۰۲

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: بر اساس تفاهم‌نامه منعقده میان کمیته امداد، بسیج سازندگی و بنیاد مسکن هم‌اکنون در حال ساخت ۴۰هزار واحد مسکونی برای افراد مشمول کمیته امداد در مناطق مختلف کشور هستیم.

اکبر نیکزاد در آئین تودیع و معارفه مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در اجرای این تفاهم‌نامه، زمین مناسب برای ساخت مسکن ایثارگران واجد شرایط را براساس ضوابط این نهاد انقلابی در مناطق روستایی واگذار خواهد کرد و یا زمین‌های متعلق به ایثارگران را به طرح هادی مناطق روستایی الحاق می‌کند و یا با تغییر کاربری این اراضی جهت ساخت واحد‌های مسکونی موافقت خواهد کرد.

او گفت: همچنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نسبت به ساخت مسکن مقاوم روی اراضی مسکونی متعلق ایثارگران در روستا‌ها با بهره‌گیری از تسهیلات بانکی و آورده متقاضیان متعهد شده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به برنامه ساخت مسکن در مناطق شهری و روستایی کشور گفت: از مجموع ۳۳۱ هزار و ۸۸۷ واحد مسکونی در حال ساخت توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، عملیات احداث ۱۰۱ هزار و ۱۲۸ واحد در مناطق شهری و ۲۱۹ هزار و ۴۳۰ واحد در مناطق روستایی آغاز شده و با سرعت در حال اجراست.

نیکزاد گفت: ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده شهر تهران نیز بر اساس دستور رئیس‌جمهور به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شده است که عملیات اجرایی ۱۱ هزار و ۲۳۰ واحد از این جمع آغاز شده است.

به‌گفته او، ۱۰ هزار واحد مسکونی از طرح‌هایی که به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شده است، ۱۴ اسفند سال جاری با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری خواهد رسید و تحویل متقاضیان می‌شود.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: علاوه بر این از مجموع ۲۰ هزار واحد مسکونی که قرار است برای اقشار محروم به‌طور مشترک توسط بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان در نقاط مختلف کشور ساخته شود، عملیات ساخت ۱۰ هزار واحد شروع شده است که بنیاد مستضعفان تأمین ۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض، ۲ تن میلگرد و ۱۰ تن سیمان را به‌ازای هر واحد از آن‌ها متقبل شده است.

به‌گفته نیکزاد، از سوی دیگر ۱۰ هزار واحد مسکونی نیز برای افراد تحت پوشش بهزیستی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ساخته خواهد شد که مقرر شده است به‌ازای هر واحد ۱۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض از سوی بهزیستی پرداخت شود.

نیکزاد گفت: تفاهم‌نامه اخیر با بنیاد شهید نیز کار ساخت ده‌ها هزار واحد مسکونی برای خانواده معظم شهدا و ایثارگران در نقاط مختلف روستایی را تسهیل می‌کند.

او گفت: هم‌اینک با تأییدیه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، عوارض صدور مجوز ساخت و خرید انشعابات واحد‌های مسکونی خانواده شهدا و ایثارگران در مناطق روستایی کاملاً رایگان محسوب می‌شود.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: عملیات اجرایی ایستگاه پروانه متروی تهران را تا پایان سال تکمیل می‌کنیم و تحویل شهرداری خواهیم داد.

او گفت: به‌موجب تفاهم‌نامه‌ای که بین شهرداری تهران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد شد فاز دوم پروژه مسیر توسعه شرقی خط ۴ از شمال تقاطع بزرگراه‌های شهید سلیمانی و شهید باقری تا میدان رهبر وارد مرحله اجرایی شد که طول این مسیر ۵ کیلومتر است و ۵ ایستگاه را شامل می‌شود.

نیکزاد در این مراسم با اشاره به توسعه شرقی خط ۴ متروی تهران افزود: عملیات اجرایی ادامه خط ۴ با قراردادی به‌مبلغ ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ظرف ۲۴ ماه آینده انجام خواهد شد.

بازسازی خوی تا پایان خرداد سال ۱۴۰۲

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه با بیان اینکه "بازسازی مناطق زلزله‌زده شهرستان خوی تا پایان خرداد سال آینده به پایان خواهد رسید"، ابراز کرد: با هدف خدمات‌رسانی هرچه بیشتر به زلزله‌زدگان، با همت مسئولان و اراده مردم، هم‌اکنون بازسازی مناطق زلزله‌زده خوی در حال انجام است.

نیکزاد گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۲ بازسازی این واحد‌ها به پایان خواهد رسید.

محمود رضایی کوچی معاون عمرانی استان فارس در آیین تودیع و معارفه مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس خاطرنشان کرد: تأمین زمین مناسب و توسعه مسکن ملی در شهر‌ها و روستا‌های این استان نیازمند اخذ تصمیمات جهادی است، مدیرکل جدید بنیاد مسکن در این عرصه وظایفی خطیر و مهم دارد که امید است با همدلی و مشارکت همه مدیران دستگاه‌ها این وظایف و کارکرد‌ها به‌خوبی انجام گیرد.

او گفت: موضوع تأمین زمین از جمله مباحثی است که باید به‌صورت کارشناسی بررسی گردد و زمین مناسب در اختیار طرح ملی مسکن قرار گیرد، باید خدمات شهری مناسب در این مجموعه شکل گیرد که بتوان در آن ساخت‌وساز انجام داد.

رضایی کوچی گفت: اداره راه و شهرسازی استان فارس بخش عمده‌ای از زمین مورد نیاز را مشخص کرده است و بخشی هم مربوط به اراضی مردمی است. از آنجا که سهم فارس ۲۶۰ هزار واحد است، اما ۲۸۰ هزار نفر ثبت‌نام کردند، پس از پالایش عدد نهایی استخراج خواهد شد.

معاون استانداری فارس گفت: در بحث اجرای منابع مالی پروژه یک بخش آورده مردمی است که در اقساط مختلف دریافت می‌شود و بخش عمده‌ای از منابع هم تسهیلات بانکی است که مبلغ ۴۵۰ میلیون تومان برای کلان‌شهر‌ها در نظر گرفته شده و برای شهر‌های کوچک هم این رقم کمتر است.

مهندس عطاءالله زمانی مدیرکل پیشین بنیاد مسکن استان فارس نیز در این مراسم با تصریح به اینکه بنیاد مسکن به‌شرط تأمین زمین مناسب از احداث خانه ویلایی به‌جای انبوه‌سازی استقبال می‌کند گفت: این موضوع در مناطق روستایی فارس به‌خوبی دنبال شده است و در مناطق شهری هم اگر امکانات زمین مناسب دراختیار باشد بنیاد از آن استقبال می‌کند.

زمانی گفت: ما هم معتقدیم با در نظر گرفتن فرهنگ زیستی مردم، خانه یک‌طبقه مستقل بسیار بهتر از آپارتمان چندطبقه مشارکتی است، اجرای این طرح در صورتی قابل اجراست که زمین مناسب در اختیار باشد. هرچند در بسیاری از شهرستان‌های فارس ما محدودیت‌های واگذاری زمین مناسب داشته‌ایم، اما در مناطقی که زمین در اختیار بوده است، طرح‌های یک‌طبقه‌سازی در قالب طرح نهضت ملی مسکن دنبال و اجرا شده است.

مدیرکل پیشین بنیاد مسکن استان فارس گفت: بسیاری از شاخص‌های توسعه خدمات به‌ویژه در حوزه تهیه و اجرای طرح‌های عمرانی و محرومیت‌زدایی در این استان فراتر از متوسط کشور است.

سید علیرضا حمیدی مدیرکل جدید بنیاد مسکن هم در این مراسم با اعلام اینکه "در مسیر محرومیت‌زدایی و توسعه روستایی پرتلاش و پرامید حرکت خواهیم کرد" از همه مدیران و مسئولان اجرایی خواست با هم‌افزایی و تعامل در مسیر سخت محرومیت‌زدایی یار و مددکار باشند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس ادامه داد: از همه ظرفیت‌های قانونی برای اجرای طرح‌های عمران روستایی، طرح‌های هادی، بهسازی مسکن روستایی، روان‌سازی اعطای تسهیلات مقاوم‌سازی، ساخت مسکن شهری، اعطای اسناد مالکیت در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت استفاده خواهد شد.

در این مراسم از خدمات عطاءالله زمانی مدیرکل پیشین بنیاد مسکن استان فارس تقدیر و سید علیرضا حمیدی به‌عنوان مدیرکل جدید بنیاد مسکن استان فارس معرفی شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار