بزرگترین کاروان پناهجویان در راه آمریکا؛ مسیری به طول صد‌ها آرزوی از دست رفته

پناهجویانی که از مکزیک راهی آمریکا شده اند در معرض خطرات زیادی همچون قاچاق انسان و بازداشت با حداقل امکانات بهداشتی در آمریکا قرار می‌گیرند.

هفته‌ای که گذشت، هزاران مهاجر از جنوب مکزیک به سمت آمریکا حرکت کردند؛ یکی از بزرگ‌ترین کاروان‌های مهاجرین که تا به حال این مسیر را پیموده است؛ یک پیاده روی طولانی به طول صد‌ها کیلومتر زیر باران‌های سیل‌آسا یا آفتابی که پوست با تابش آن تاول می‌زند.

بیشتر افراد کاروان مردان جوان هستند، اما در میان جمعیت خانواده‌هایی هم دیده می‌شود. به گفته صندوق کودکان سازمان ملل، حدود سه هزار خردسال در این گروه سفر می‌کنند. بسیاری از افراد کاروان فقیر هستند و به خاطر یافتن فرصت‌های شغلی مهاجرت می‌کنند. برخی دیگر نیز از خشونت، آزار و شکنجه فرار می‌کنند. مهاجرانی که از مرز زمینی عبور می‌کنند با مشکلات فراوانی مواجه می‌شوند. یکی از مهاجران می‌گوید راهزنان تمام دارایی‌های آن‌ها را دزدیده اند و خانواده‌اش را بدون پول، غذا و لباس رها کرده اند.

کاروان پناهجویان

آخرین راهپیمایی مهاجران حدود شش هزار نفر را شامل می‌شد و توجه بسیاری از رسانه‌ها را به خود جلب کرده بود. بسیاری از مهاجران از ونزوئلا آمده بودند و پیش از رسیدن به مکزیک صد‌ها کیلومتر را در جنگل‌ها طی کرده بودند. به خاطر سیاست‌های مهاجرتی سختگیرانه، برخی پناهجویان ونزوئلایی مجبور می‌شوند به جای آمریکا به کلمبیا بروند. در حال حاضر، ۱.۷ میلیون ونزوئلایی در کلمبیا زندگی می‌کنند، اما بسیاری از آن‌ها با بیگانه هراسی مواجه شده و مجبور می‌شوند آن جا را ترک کنند. خانم مارتینز، مهاجر ونزوئلایی که از کلمبیا آمده است به خبرنگار نیویورک تایمز می‌گوید: «ما در منطقه‌ای زندگی می‌کردیم که جنایات زیادی رخ می‌داد. آن‌ها ما را تهدید کردند که باید آن جا را ترک کنیم».

رشوه به مقامات مکزیک یا باج دادن به قاچاقچیان انسان: دو راهی یک پناهجو

مهاجران از هر کشوری که وارد مکزیک می‌شوند، ابتدا باید در شهر «تاپاچولا» بمانند تا زمانی که مقامات این کشور برای آن‌ها ویزای بشردوستانه صادر کنند. روندی که ممکن است ماه‌ها طول بکشد. سخنگوی کاروان می‌گوید شهر تاپاچولا اکنون به زندان بزرگی برای پناهجویان تبدیل شده است و مقامات آمریکایی با اعمال فشار، فرآیند کاغذبازی‌های اداری را بسیار طولانی‌تر کرده اند. درنتیجه برخی مهاجران مجبور می‌شوند به قاچاقچیان انسان پول یا به مقامات مکزیکی رشوه بدهند.

مکزیک مملو از خطر است. این کشور پر از گروه‌های جنایت‌کار سازمان یافته است که به ربودن مهاجران برای باج گیری معروف هستند. حرکت کردن با کاروان تا حدی خطرات را کم می‌کند، اما معمولا مقامات مکزیکی کاروان‌ها را به زور پراکنده می‌کنند. سخنگوی موسسه ملی مهاجرت مکزیک می‌گوید: «بخش زیادی از افرادی که در کاروان هستند مدارک مورد نیاز را دارند با این حال گارد ملی برای جلوگیری از جریان مهاجران اعزام می‌شود».

پناهجویان مکزیک

داستان‌های زیادی از بدرفتاری با مهاجران وجود دارد. گزارش دیده‌بان حقوق بشر که هفته گذشته منتشر شد نشان می‌دهد «مهاجران و پناهجویانی که از طریق مرز جنوبی مکزیک وارد این کشور می‌شوند مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند و برای قانونی شدن وضعیت‌شان باید به سختی تلاش کنند». سال گذشته، مکزیک بیش از ۳۰۰ هزار مهاجر را دستگیر کرده که بالاترین رقم ثبت شده تا کنون است.

ریاست جمهوری دونالد ترامپ و روند کاهشی پذیرش پناهجو در آمریکا

آمریکا از زمان ریاست جمهوری ترامپ، سختگیری‌های بیشتری بر سیاست‌های مهاجرتی خود اعمال کرده است. بازرسی‌های امنیتی افزایش یافته و وضعیتی ایجاد کرده که بسیاری از پناهندگان در موقعیت خطرناکی قرار گرفته اند. وزارت خارجه آمریکا در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد فرآیند اخذ پناهندگی در این کشور به طور متوسط از ۱۸ تا ۲۴ ماه طول می‌کشد. این روند در طول دوره ریاست جمهوری ترامپ پیچیده‌تر و طولانی‌تر شد و پذیرش پناهجویان به طور قابل توجهی کاهش یافت. به دستور ترامپ در ژانویه ۲۰۱۷، کل برنامه پذیرش پناهندگان به مدت ۴ ماه به حالت تعلیق درآمد. علاوه بر این، وی سقف پذیرش پناهجویان را به کمتر از نصف کاهش داد. روند کاهش ورود پناهجویان به آمریکا در سال‌های بعد هم ادامه پیدا کرد.

نمودار پناهجویان

فارین پالیسی: رفتار با پناهجویان بدتر از اسرای جنگی است

نشریه فارین پالیسی در مقاله‌ای در سال ۲۰۱۹ نوشته است آمریکا با پناهجویان بدتر از زندانیان جنگی رفتار می‌کند. این نشریه گزارش داد حدود ۵۴ هزار پناهجو، پناهنده و مهاجر در مراکز بازداشت اداره مهاجرت و گمرک آمریکا بازداشت شده اند. ۲۰ هزار نفر دیگر در گمرکات و حفاظت از مرز‌ها نگهداری می‌شوند و ۱۱ هزار کودک هم در وزارت بهداشت و خدمات انسانی نگهداری می‌شوند. این تعداد زندانی بیشتر از اسیران جنگی آمریکا در جنگ خلیج فارس، جنگ ویتنام، جنگ کره و جبهه اقیانوس آرام در جنگ جهانی دوم است.

سلامت روان پناهجویان در این زندان‌ها تهدید می‌شود. بازرسان فدرال در سال ۲۰۱۸ در چندین سلول طناب‌هایی را پیدا کردند که از ملحفه‌ها ساخته شده بود و نشان می‌داد بازداشت شدگان قصد خودکشی داشته اند. گزارشی در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد از ۲۳۰ مرکز بازداشت پناهجویان تنها ۲۱ مرکز خدمات مربوط به سلامت روان ارائه می‌دادند.

پلیس مکزیک

داستان‌های وحشتناکی در مورد عدم دسترسی پناهجویان به لوازم اولیه بهداشتی وجود دارد. در برخی مراکز، نوزادان با بطری‌های نشسته و غیر بهداشتی تغذیه می‌شوند. پوشک، صابون یا خمیر دندان وجود ندارد. دوش آب در دسترس نیست یا تعداد آن بسیار کم است. همچنین در بسیاری از بازداشتگاه‌ها امکانات خشکشویی و تعویض لباس وجود ندارد. طبق ماده ۲۹ کنوانسیون سوم ژنو، حتی اسرای جنگی حق دارند از امکانات بهداشتی بهره ببرند. با این حال ترامپ در زمان ریاست جمهوری خود صراحتا اعلام کرده بود هیچ تعهدی برای ارائه تجهیزات بهداشتی مثل صابون به پناهجویان ندارد.

وعده‌های مهاجرتی بایدن تا چه اندازه به واقعیت نزدیک شد؟

وضعیت پناهجویان در حال حاضر نیز تفاوت چندانی با گذشته ندارد. دادگاه عالی آمریکا روز دوشنبه توانایی پناهجویان برای اعتراض به بازداشت‌های نامحدود را به طور قابل توجهی کاهش داد. بر اساس قانون جدید، پناهجویانی که تحت بازداشت قرار می‌گیرند، حق ندارند به قید وثیقه آزاد شوند. این افراد در بازداشت می‌مانند تا زمان بررسی پرونده آن‌ها فرا برسد.

یک گروه حقوق بشری در گزارش جدیدی اعلام کرده دولت بایدن ده‌ها هزار پناهجو را با نقض قوانین بین‌المللی پیش از رسیدن به مرز جنوبی کشور زندانی کرده است. این گزارش نشان می‌دهد از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در ژانویه سال گذشته، پناهجویان به‌طور متوسط ۳.۷ ماه در بازداشتگاه‌ها نگهداری شده اند. بازداشت پناهجویان به طور کلی طبق قوانین بین المللی ممنوع است، مگر در شرایط استثنایی. سازمان‌های حقوق بشر همچنین می‌گویند بازداشت پناهجویانی که مرتکب جرمی نشده اند، غیرقانونی و نقض حق آزادی آن‌هاست.

بایدن در کمپین انتخاباتی خود متعهد شده بود که بازداشت طولانی مدت را حذف کرده و از حق قانونی درخواست پناهندگی حمایت کند. با این حال وی تا کنون تا حد زیادی سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را حفظ کرده است.

گردآوری و ترجمه: زهرا نجفی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
مطمئن باشید ما در آینده نه چندان دور شاهد بحرانهای عدیده در همه زمینه ها در غرب خواهیم بود از بحران خانوادگی گرفته تا امنیت و بحران سوخت و غذا .
Germany
ناشناس
۰۵:۰۱ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
ایران پر شده از اتباع خارجی هنوز امریکا به رکورد ایران که تو شش ماه در حکومت رئیسی اتباع افغانی به ده میلیون رسید نرسیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
از همین الان ایرانی ها هم دارن مث ونزوئلا ییها بدبخت تر میشن
Germany
ناشناس
۰۰:۲۸ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
بیان ایران
بهشت هست بهشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۱ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
امریکا واسه خودش ایران هم واسه خودش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
این پناهجویان مکزیکی اشتباه می کنند، نباید به آمریکا بروند اگر می خواهند به آرزوهایشان برسند و خوشبخت بشوند باید به ایران بیایند.
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۲۱:۴۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
سود مکزیک بیشتره برای ایران عزیز ما تا ونزویلا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
امریکا سرزمین رویایی ایرانی ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
آمریکا برای همه خوبه حتی آقازاده ها !!!!جز بعضی بیچاره ها که سینه نحیف خود را سپر میکنن جلو آمریکا!!
آمریکا با اینهمه ابهت!!!
نباید برجهای دوقلویش می‌ریخت
نباید اوکراین را به فنا میداد
نباید از عراق و افغانستان با نفوذ ایران و سردارانش فرار میکرد
نباید تسلیم روسیه میشد
نباید شش ماهواره ی ناسا در آسمان منفجر میشد
نباید تسلیم چین میشد
Iran (Islamic Republic of)
یا علی
۰۶:۳۶ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
قُل سيروا فِي الأَرضِ فَانظُروا كَيفَ كانَ عاقِبَةُ المُجرِمينَ .بگو: «در روی زمین سیر کنید و ببینید عاقبت کار مجرمان به کجا رسید وبدان ما بر حقیم ودر مقابل زور گویان گردن خم نمیکنیم ما زیر پرچم ولایتیم.وآمریکا و مواهبش باشه واسه خودت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
کاش ما هم میشد بریم!(جمله زیر را با شعر بخوانید!)
امریکا عشقمهههه از چی دل بکنم دوست دارم که بگم با تو هموطنم بارونه بارون چشم های گریون این روزا گریه عادتم شده توی رویاشم لاس وگاس باشم برا یکی دوساعتم شده!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
هیچ جا مثل ایران بی در و پیکر نیست ایران شده شعبه دو افغانستان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
به بایدن خبر بدید اگه خواست زنگی بزنه رییسی مشاوره بگیره کار و بارا رو درست کنه براش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
گدایی در آمریکا از زندکی در این هوای سیاسی ایران بهتر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
پس برو گدایی کن ،غربگدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
حالت خوبه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۳ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
۱۸:۳۰ اینقد اقتصاد عالی داریم مردم پول ندارن نان بگیرند چ برسه مهاجرت . وضع افغان ها بهتر از ماست .
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۰۶:۵۵ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
خلایق هر چی لایق
Iran (Islamic Republic of)
سروش
۱۵:۱۰ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
بسلامت برو شاید بایدن راننده بخواد خدا رو چی دیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
جالبه که همه از همه جای دنیا میخوان هر جوری شده برن آمریکا حتی آقازاده های محترم
بعد میگن آمریکا بده آمریکا اوضاعش خرابه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
چه قدر بدبختن اونایی که دل به آمریکا بستن، واقعا چرا اراده نمی کنین که خودتون مشکلاتتون رو حل کنید‌!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
بزرگوار تا وقتی پستهای کلیدی در کشور انتصابی است و از قبل افراد پستهای کلیدی منتصب میگردند همین آش و کاسه است .متاسفانه کسانی تصمیمات مهم را برای ملت میگیرند که نه تعصبی به این مملکت دارند و نه خبر از دردمردم .چرا باید خانواده مسولین ما در غرب و آمریکا باشند و ما مدام لعن نفرین برای آنها بفرستیم .اگر بد هستند پس شما در آنجا به دنبال چه هستید و اگر خوب هستند چرا ما باید تقاص کج فهمی و دو رویی شما را بدهیم .از ان گذشته تا ارتباط با دنیا نگیریم و به گونهای با حفظ جایگاه خودبا کشورهای دیگر در تعامل نباشیم راه و چاره ای برای برون رفت از این مشکل نداریم .پس ا.مبارزه با فساد و سلب مسولیت از مسولین بی تعصب ۲.ارتباط وتعامل با دنیا با حفظ جایگاه ایران و ایرانی چاره برون رفت از این مشکل میباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
عیب کسان منگر و احسان خیش دیده فرو بر به ملت بدبت خیش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
کاش آمریکا پناهندگی میداد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
یعنی بیشتر از ده میلیون افغانی تو ایران؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
چه شرم آور و سخته که کسانی با خیالات واهی خانه و کاشانه و وطن خود را با این شکل فجیع رها می کند و خود و خانواده خود را به دست خطراتی مبسپارد که شاید سختی ماندن در کشورش نصف اونهم نیست و تلاش برای زندگی بهتر راههای دیگه ایی هم داره...نه آوارگی و ذلت و بی عزتی و تجاوز و قتل و غارت... اگه بیشتر فکر میکردند و عاقلانه تصمیم بگیرند راههای بهتری هم برای زندگی پیدا می کردند
Iran (Islamic Republic of)
ss
۱۹:۰۰ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
میشه ساکت شی ؟؟؟؟؟؟؟ دوست دارن میرن نکنه باید اینجا بمونن؟
Iran (Islamic Republic of)
( :
۱۳:۰۳ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
American Dream
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
از یه طرف کشور ها رو تحریم می کنن و اقتصادشون رو تحت فشار میذارن از یه طرف با پناهجویان اینطور رفتار می کنن، کاش یه سریا یادبگیرند به جای خورد کردن وطنشون باید اونو بسازن، دشمن تره هم خورد نمیکنه برات...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
قبله آرزوهای مسئولین وبچه هاشون آمریکاست،کدخدا یعنی این.اولین اقتصاددنیا،اولین قدرت نظامی دنیا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
ابرقدرت 4 قطبیه امریکا !
هم نظامی هم اقتصادی هم سیاسی هم رسانه ای تو تکنولوژی هم بسیار پیشرفته است
تنها عیبی که من میتونم بگم برای ما داره اولا اسلحه آزاده دوما دستشویی هاش آب نداره خودمونو بشوریم دستمال دارن که اصلا روش خوبی برای ما ایرانی ها نیست!
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۰۶:۴۴ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
ناشناس ۲۰:۱۲به نظر من بهتره اول خودتو بشناسی وقدر وقیمت خودت بدانی این 1 واما دوم جائی که ولایت حق نباشه نه تنها بهشت نیست بلکه جهنمه
Netherlands
saeid
۱۱:۳۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
THEY ARE POOR &plese help them and pay to Them money
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
همه بیان ایران، اینجا سرزمین آرزوهاست!!! آرزوهای برباد رفته وگور به گور شده مردم!!!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۱۸ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
بگین بیان ایران
یه لقمه نون دوره هم می خوریم
Poland
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
چه خوب رئیس جمهورشون هم چند روز پیش اومد ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
مقصر اصلی همین آمریکاست که این کشورها را به استثمار کشیده .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
لطفا گزارشی در خصوص سیل مسئولین جهت درخواست پناهندگی به امریکا، انگلیس و کانادا تهیه کنید ؟؟
مردم می دانند؟
باشگاه چطور؟
بمیره این حقوق کارمندی؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
هروقت خواستید دو کشور را مقایسه کنید ببینید طبق آمار مهاجرت از کدام کشور به سوی دیگری رخ می دهد. نمی گم ایران و آمریکا که دیگه به سختی ایرانی ها رو راه میده ، مثلا ایران و کشور دسته چندمه اروپایی مثل ترکیه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
اصلا من در عجبم که چطوری این همه پول ایرانی ها میبرن ترکیه خونه بخرند و اقامت بگیرند ولی نمیدونن ترکیه هر وقت بخواد میتونه اونارو تحت فشار بزاره چون فقط اقامت میده نه تابعیت !
تابعیت گرفتن از ترکیه سخته
Iran (Islamic Republic of)
سروش
۱۵:۱۷ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
میدونبد این روش دیگه برای کارشناسان قبول نیست چون تبلیغات رسانه ای همه چی رو وارونه نشون میده مقایسه مال وقتیه که تبلیغات و رسانه دروغ نگن الان شما یه نشریه غربی بیار که برعلیه ایران ننوشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۹:۱۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
خوب به ما چه . میخواهید بگید امرکیا خیلی وضعیت خرابه . خوب ما خوب باشیم کشور ما تورم نباشه . فقر نباشه .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
آقا رضا ، چیه دردت می آید یک گزارش که خلاف میل توست پخش بشه اگر همین گذارش بر علیه ایران بود الان دهها چرند و پرند می گفتی .
Iran (Islamic Republic of)
یا علی
۰۶:۵۱ ۲۶ خرداد ۱۴۰۱
ما توایران همه چی داریم .خدا پیغمبرش ولایت علی ع وفرزندانش فاطمه زهرا داریم امام رضای عزیز رو درکنارمون داریم رهبری بزرگوار داریم حاج قاسمها داریم چمرانها.صیادهاووووووووووووووووووها داریم هرکس هم هر قبر سیاهی میخواد بره بره واگذارش به احکم الحاکمین
آخرین اخبار