ورود هوش مصنوعی به کشاورزی ایران؛ گام نخست یکپارچه سازی اراضی

بهره‌گیری از هوش مصنوعی در بخش کشاورزی باعث بهبود عملکرد و کشت محصولات با کیفیت می‌شود اما ابتدا باید زیرساخت‌های آن در کشور فراهم شود.

هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری جدید در صنعت کشاورزی کشورهای پیشرفته استفاده می شود.  اصطلاح کشاورزی هوشمند به استفاده از فناوری هایی مانند اینترنت اشیا، حسگرها (sensor)، سیستم های مکان یابی، روبات‌ها و هوش مصنوعی با هدف مدیریت مزرعه برای افزایش کیفیت و کمیت محصولات همچنین بهینه سازی کارایی نیروی انسانی مورد استفاده در مزارع گفته می‌شود.

کشاورزی هوشمند از طریق سنسورها می‌تواند رطوبت خاک و هوا، سطح آب، نور خورشید و غیره را اندازه گیری کند و با استفاده از هوش مصنوعی و این اطلاعات به کشاورزان کمک کند تا بهترین زمان برای آبیاری را پیدا کرده تا در منابع آبی صرفه جویی کنند، همچنین با آنالیز مواد مغذی خاک (ازت، فسفر، پتاسیم) می‌تواند باعث افزایش کیفیت محصولات شود.

بنابر برآوردهای صورت گرفته جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰ میلیارد نفر می رسد که با افزایش جمعیت، زمین های کشاورزی به خانه و جاده تبدیل می شود با این وجود میزان غذای مورد نیاز برای جهان ۵۰ درصد افزایش می یابد، درحالیکه حدود ۳۷.۷ درصد از کل سطح زمین برای تولید محصولات زراعی استفاده می شود بنابراین باید از روش های جدید و به صرفه در بخش کشاورزی  بهره گرفت.

با توجه به اقلیم ۴ فصل و پتانسیل بالای بخش کشاورزی در کشور، ظرفیت بالایی برای تامین محصولات مورد نیاز داخل و کشورهای همسایه وجود دارد. متاسفانه به سبب مسئله کم آبی نمی توان بیش از ۱۰ درصد زمین ها را زیرکشت برد، اما این امکان وجود دارد که با ایجاد زیرساخت های لازم و استفاده از هوش مصنوعی بهره وری تولید را افزایش داد.

در  کشور ما به سبب خردبودن اراضی،کشاورزی سنتی‌ و نبود زیرساخت های لازم، فناوری هوش مصنوعی هنوز جایگاهی ندارد اما بنابر تاکید وزیر جهاد کشاورزی و سیاست وزارتخانه بر سنددار شدن اراضی به منظور جلوگیری از خرد شدن و تغییر کاربری زراعت، امکان استفاده از  این فناوری در راستای بهبود کشاورزی و پایداری زمین و آب وجود دارد.

استفاده از هوش مصنوعی در اراضی خرد معنا ندارد

آقای قاسم پیشه ور رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: کشاورزی ما با کشورهای پیشرفته و توسعه یافته اختلاف معناداری دارد چرا که کشاورزی کشور سنتی است و ابعاد زیرکشت به طور متوسط کمتر از ۲ هکتار است.

به گفته او، با توجه به آنکه زمین کشاورزی براساس قانون ارث از حالت کاربری زراعی خارج و به چند قسمت تقسیم می شود، لذا در مجلس باید قانونی به تصویب برسد که کاربری زمین‌ حفظ شود.

پیشه ور می گوید: زمانیکه زمین از ابعاد اقتصادی خارج شود، علاوه بر افزایش‌هزینه های تولید، هزینه های کشت به مراتب بالاتر می رود. استفاده از هوش مصنوعی با خروج زمین از ابعاد اقتصادی بی معناست.

با توجه به خرد بودن اراضی و کشاورزی سنتی، امکان ورود تکنولوژی به بخش وجود ندارد، درحالیکه با سنددار شدن اراضی کشاورزی و تجمیع اراضی می توان از خدمات یارانه ای بهره مند شد.

هوش مصنوعی به کمک بخش کشاورزی می آید

آقای رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: علی رغم ظرفیت و پتانسیل بالا در بخش کشاورزی، اما بدرستی نتوانسته ایم از این ظرفیت ها استفاده کنیم.

به گفته او، استفاده از‌ هوش مصنوعی در بخش کشاورزی به تولید و صادرات کمک می کند و از هر ایده و فناوری که می تواند به پیشرفت اقتصاد و صادرات کمک کند، استقبال می کنیم.

علی رغم پتانسیل بالا در بخش کشاورزی، امکان استفاده حداکثری از ظرفیت ها وجود ندارد، درحالیکه همانند کشورهای پیشرفته و توسعه یافته با ورود تکنولوژی هوش مصنوعی به بخش و اجرای کشاورزی قراردادی ، صادرات رونق می یابد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: استفاده بهینه از دانش بنیان ها و فناوری های روز دنیا به نفع تولید، تجارت و اقتصاد کشور است.

دستیابی به کشاورزی صنعتی لازمه بهره‌گیری از هوش مصنوعی

آقای سید جعفر حسینی مشاور اسبق نظام صنفی کشاورزی گفت: استفاده از هوش مصنوعی در بخش کشاورزی اکنون شعاری‌ بیش نیست چرا که کشاورزی کشور ما سنتی است.

به گفته او، امروزه در دنیا برداشت محصولات‌ از طریق ماهواره ها کنترل می شود، درحالیکه ما هنوز از کمباین های قدیمی‌ استفاده می کنیم.

حسینی می گوید: با فراهم کردن زیرساخت ها ابتدا باید به کشاورزی صنعتی و مدرن دست یابیم و سپس هوش مصنوعی را به عنوان یک چشم انداز برای آینده نگاه کنیم.

این کارشناس کشاورزی گفت: با توجه به پتانسیل بخش کشاورز ،  بعد از صنعتی شدن با استفاده از هوش مصنوعی امکان تامین نیاز خود و کشورهای همسایه با کمترین میزان آب و بهره برداری از منابع پایه وجود دارد.

مشاور اسبق نظام‌صنفی کشاورزی گفت: طی برنامه ریزی مدون با استفاده از هوش مصنوعی امکان جایگزینی صادرات محصولات کشاورزی با درآمدهای نفتی وجود دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۲:۵۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱
آیا کسی جز وزارت مربوطه کسی دیگر باید اقدام نماید یا نه؟پس ما کی باید اقدام کنیم. زمینهای کشاورزی و منابع آب کشاورزی دارند از بین میروند.پس کی پس کی ...
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۲:۵۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱
آیا کسی جز وزارت مربوطه کسی دیگر باید اقدام نماید یا نه؟پس ما کی باید اقدام کنیم. زمینهای کشاورزی و منابع آب کشاورزی دارند از بین میروند.پس کی پس کی ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
کشاورزی ایران آشفته وپریشان است.انقلاب علمی ودقیق وصحیح درکشاورزی ایران درهمه زمینه های آن به شکل جامع ویکپارچه نیازمنداست
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۸:۲۹ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۱
کلا همه چیزمان به همه چیزمان می آید.
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۷:۳۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
جهان آینده از هوش مصنوعی و پهپادها و رباتهاست و هر کشوری که عقب بماند خسارت‌های زیادی به خود و مردمان و صنعتی میزند و حتما سالها به عقب بر خواهند گشت.
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسی
۱۴:۵۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
پهپادها در آینده کارهای فراوانی را بر عهده خواهند گرفت و در آینده ای نچندان دور پهپادها در کشاورزی و حمل و نقل و چیدن میوه و سرکشی ها و سمپاشی و بذر پاشی و در آسمان همه کشورها نمایانتر خواهند شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
نوش دارو پس از مرگ سهراب. فایده نداره. تعطیل شده بخش کشاورزی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
بعد از به کما رفتن کشاورزی تازه این‌چیزا یادتون افتاده.. متاسفم واقعا...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
متاسفانه استفاده بی رویه از آب های زیر سطحی در دشت سیلاخور دورود لرستان جهت کشت برنج باعث شده که عمق چاههای این منطقه سال به سال زیادتر شود و هیچ اقدامی در جهت جلوگیری از این مهم صورت نگیرد ...فرونشست زمین در منطقه طبق نظر کارشناسان در آینده نزدیک اتفاق خواهد افتاد خواهشی داریم رسیدگی شود و جلوی کشتهای غرق آبی گرفته شود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
من نمیدونم چرا الکی هوش مصنوعی رو اینقدر بزرگش میکنید؟ چندین سال پیش هم همین کار رو برای نانو کردید نتیجه اش در زندگی مردم چی شد؟ تقریبا هیچ فقط کلی پول رفت پای مقاله و چیزایی که یا امکان یا ارزش و صرفه تولید نداشت، نگاه علمی کشور رو کاریکاتوری و معطوف به هوش مصنوعی نکنید بقیه رشته ها هم مهمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۱
تمام دنیا میره به سمت هوش مصنوعی.تو همه زمینه ها هم کاربرد داره و کمک میکنه.البته که همه رشته ها مهم هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
ايران در بحث كشاورزي خيلي عقب است ، فقط به علت نبود مديريت و سرمايه گذاري ؛ در اغلب كشورهاي پيشرفته ، كشاورزي حرفه اول و از مشاغل درآمد زا مي باشد ولي در ايران به علت سو مديريت دولت ، روستاها كم كم خالي از سكنه مي شود …
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
هوش مصنوعی ؟ چارتا تراکتور و ادوات کشاورزی رو از کشاورز بدبخت دریغ کردید
Iran (Islamic Republic of)
قریشی
۲۳:۲۸ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۱
امثال شماها بعلت نداشتن سواد کافی در همین حد فقط می فهمید ... محدود کردن تراکتور و ادوات تحویلی به کشاورزان بعلت ممانعت از افزایش بی رویه ضریب مکانیزاسیونه نه چیز دیگه ای، در خیلی از کشورهای به ظاهر پیشرفته در بخش کشاورزی به نسبت سطوح زراعی ادوات خیلی کمتری از ما دارند
Iran (Islamic Republic of)
یک کشاورز فقیر
۱۱:۰۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
اینقدر گرونه که فقط کشاورز هایی که باغ های پسته خرما بادام زعفران دارن می توانند استفاده کل است برای کسی که یک هکتار باغ سیب زمینی و گوجه دارد بدرد نمی خوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام ،

همه خبرها را خوانده بودم و برای آنهایی که برایم مهم بود جواب نوشته بودم چیز جالب دیگری وجود نداشت سایت جالب دیگر و کار جالب دیگری هم نبود
وارد قسمت ثبت نام باشگاه شدم تا چیز جدیدی دیده باشم
در قسمت ثبت نام در قسمت مدرک تحصیلی از کارشناس بود به بالا
دیگر کسی نمی دانست دیپلم یعنی چی و
من دیپلم داشتم
آخرین نفسم را کشیدم و
غش کردم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
اه دیززززززززز
آخرین اخبار