سازگاری گیاهان گلخانه‌ای در آب و هوای سخت یزد

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد گفت: با رشد چشمگیر کشت گلخانه‌ای در استان یزد زمینه صادرات این محصولات فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، اکبر شیخ‌علیشاهی، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد، گفت: میزان تبخیر وتعرق در استان بالاست و به طور متوسط سالیانه ۳۲۰۰ میلی‌لیتر سقف تعرق استان است و راهی جز هدایت کشت‌ گیاهان به سمت محیط‌های کنترل شده مانند گلخانه و سایبان‌ها نیست.

او با اشاره به حدود ۲۶۹۷ واحد بهره‌برداری گلخانه‌ای در استان یزد بیان کرد: شروع کار گلخانه‌ها در استان یزد از سال ۱۳۷۲ و با ۵۰۰ متر مربع بوده و الآن به حدود ۲ هزار هکتار رسیده است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد افزود: به ازای احداث هر هکتار گلخانه برای هشت نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد می‌شود و در حال حاضر حدود ۱۶ هزار نفر در گلخانه‌ها مستقیم مشغول به کار هستند.

او با اشاره به تنوع تولیدات ازجمله انواع خیار، گوجه‌فرنگی، بادمجان و فلفل بیان کرد: حدود ۵۴۰ هزار تن پیش‌بینی ما از تولید این گلخانه‌ها است که ۶۰ تا ۷۰ درصد تولیدات به کشور‌های روسیه، قزاقستان، اوکراین، عراق، افغانستان، پاکستان و کشور‌های حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود و به ازای هر کیلوگرمی که صادر می‌شود هفت دهم دلار برای کشور ارزآوری دارد.

شیخ‌علیشاهی در مورد اهمیت کشت گلخانه‌ای اظهار داشت‌: میزان تولید به ازای یک متر مکعب آب در گلخانه برای کشت سبزی و صیفی‌جات نسبت به زمین باز، ۱۰ تا ۱۵ برابر است، در نتیجه برای اینکه بتواینم با منابع محدود آبی در تولیداتمان تداوم داشته باشیم باید کشت گلخانه‌ای را افزایش دهیم و با توجه به تحریم با صادرات محصولات گلخانه‌ای خودمان از ارزآوری خوب این کار بهره ببریم.

او گفت: با کشت گلخانه‌ای هم اشتغال‌زایی داریم، هم حداکثر استفاده را از منابع محدود آبی داریم و هم ارزآوری برای کشور داریم ضمن آنکه سرمایه‌گذاری در کشت گلخانه‌ای نسبت به سرمایه‌گذاری در سایر صنایع بسیار پایین‌تر است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان کشت گلخانه‌ای را نمونه عملی اقتصاد مقاومتی دانست و بیان کرد: اقتصاد مقاومتی با نگاه به خارج از کشور توان داخل کشور را به کار می‌برد یعنی با داشته‌هایمان چیزی را تولید کنیم که بتوانیم صادر کنیم و از الزامات اقتصاد مقاومتیِ درون‌زا، پیشرو و برون گرا بودن است که در کشت‌های گلخانه‌ای دیده می‌شود.

او مشکلات این حوزه را همانند سایر زمینه‌های کشاورزی حمایت مسئولان در تأمین نهاده، بذر، کود و سایر مواد اولیه همچنین ایجاد پایانه صادراتی و خطوط هوایی برای صادرات بهتر، سریع‌تر و بیشتر دانست و گفت: متأسفانه تمایل به سرمایه‌گذاری در این حوزه نسبت به قبل بسیار کمتر شده و ما هم منابع مالی و تسهیلات کافی برای حمایت از سرما‌یه‌گذار را امسال نداشتیم که توجه و رسیدگی بیشتر مسئولان را می‌طلبد.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار