در گفت و گوی ویژه خبری مطرح شد؛

راهکارهای تنظیم بازار/ ثبات نسبی در قیمت‌ها حاصل شده است

رئیس سازمان حمایت گفت: راهکار هایی برای تنظیم بازار داریم و اصلاحاتی در این خصوص انجام می‌دهیم که اولین موضوع در تنظیم بازار بحث تامین است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تابش رئیس سازمان حمایت و عباسی معروفان مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی امشب ۲۸ مهرماه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به بررسی راهکارهای تنظیم بازار پرداختند.

تابش رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان با اشاره به راهکارهای تنظیم بازار گفت: تنظیم بازار مولفه‌ای فرابخشی است که بحث رگلاتوری یا تنظیم بازرگانی داخل کشور را بر عهده دارد .ورودی کالا ،بحث انتظام بخشی به توزیع ،نظارت و بازرسی مولفه های اساسی تنظیم بازار کالا به حساب می‌آیند.

وی افزود: از ۱۰۰ قلم کالا که بیشترین نقش را در سبد خانوار کشور دارند در سه ماه قبل ۶۵ قلم رشد قیمت بالای ۵ درصد داشتند و امروز ۲۵ قلم رشد بالای ۵ درصد را دارند.

تابش با اشاره به اینکه تشتت قیمت یا ثبات نسبی را نسبت به سه ماه پیش در خصوص سیاست‌های تنظیم بازار در کشور شاهد هستیم آیا اینها جوابگو است ادامه داد: نمی‌تواند کل صنعت یک روزه ۴۰ درصد رشد قیمت داشته باشد، حتما رشد ۴۰ درصدی قیمت لاستیک را برمی گردانیم . قیمت گذاری باید منطبق بر ضوابط باشد، در دولت جدید سیاست‌هایی را اتخاذ کرده ایم تا ثبات به بازار برگردد.

رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت و معدن مجری سیاست های کلان کشور و مجری قوانین و مقررات و اسناد بالادستی هستند خاطرنشان کرد: تا الان یک تعداد مشکلاتی داشتیم و مردم در سختی بودند و ما بابت سهمی که ما داشتیم حتماً از مردم عذرخواهی می‌کنیم اما از این به بعد راهکار هایی برای تنظیم بازار داریم. در استان‌ها استانداران مسئول ستاد تنظیم بازار هستند، ما اصلاح تنظیم بازار را انجام می‌دهیم و اولین موضوع در تنظیم بازار بحث تامین است .

وی با اشاره به اینکه مقایسه قیمت صد قلم کالای مورد نیاز خانوار نشان می دهد ثبات نسبی در قیمت ها حاصل شده است گفت: در سه فضا اصلاح ساختار را انجام می دهیم. باید نظارت را از بازرسی جدا کنیم آیا تمام تغییرات قیمت بازار از قیمت های جهانی است پاسخ این جواب خیر است زیرا سایر آیتم ها در آن دخیل هستند.

تابش با اشاره به اینکه در سه حوزه برنامه‌ریزی می‌کنیم تا بتوانیم به خوبی عمل کنیم افزود: نظارت باید از اول حلقه باشد یعنی از بدو شروع تولید یا واردات باید نظارت صورت گیرد . هیچ کالایی را سازمان حمایت قیمت نمی دهد، اقدامات سازمان حمایت اقداماتی پسینی است.

رئیس سازمان حمایت بیان کرد: نظارت باید از اول کار صورت بگیر.، در حلقه تامین هر روز از ۶ صبح تا ۸ شب در خدمت وزیر جهاد کشاورزی برای امنیت غذایی و تامین به موقع کالاهای اساسی هستیم. باید در الگوی کشت اصلاح صورت بگیرد و نهاده‌های مورد نیاز دامداران و مرغداران تولید شود.

تابش با اشاره به اینکه امروز در دولت مصوب شد جوجه ریزی از ۱۲۰ میلیون قطعه در کشور به ۱۳۵ میلیون قطعه برسد گفت: در بحث واردات و کمبود کالا امروز بحث عرضه مطرح شد، امروز از ساعت۶ تا ۸ جلسه تنظیم بازار داشتیم و از ساعت ۱۱ تا ۲۰ در خدمت معاون اول رئیس جمهور و در نهایت از ساعت ۲ تا چهار و نیم در خدمت همکاران سازمان تعزیرات جلسه هماهنگی داشتیم .

وی ادامه داد: در حوزه زنجیره‌های توزیع بحث استقرار ۱۰۰ قلم کالا بر روی سامانه جامع تجارت بالای ۶۰ درصد رشد دارد تا تمام کالاهای هدف رصد پذیر شوند لذا این موضوع تا یک ماه و نیم بعد نهایی خواهد شد ، با رصد پذیر شدن و حذف حلقه‌های اضافی و حذف دلالان می‌توان به دستاوردهای خوبی برسیم.

حذف واسطه های زائد از برنامه های مهم تنظیم بازار

عباسی معروفان مدیر کل دفتر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ کالای شناخته شده است که عموماً ۲۵ کالا مهم و اساسی هستند افزود: این کالاها استراتژیک هستند. در ۷ ماهه سال گذشته ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن واردات کالاهای اساسی داشتیم امسال در این بازه زمانی به همین اندازه کالا وارد شده است.

وی با اشاره به اینکه ۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی گذاشته اند که ۲ میلیارد آن برای کالاهای اساسی نیست بلکه برای دارو و تجهیزات پزشکی است گفت: ما به عنوان وزارت جهاد کشاورزی ۶ میلیارد دلار سهم داشتیم الان با این ۶ میلیارد دلار باید حدود ۱۴ الی ۱۵ میلیون تن کالا می‌آوردیم اما الان  ۱۲ و نیم  تن کالا آورده‌ایم که ده میلیون تن  آن توزیع شده است.۵۲/۵ درصد گرانی ها مربوط به بحث جهانی است.

مدیرکل دفتر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در روغن خوراکی، روغن نباتی، آفتابگردان، سویا و سایر روغن ها افزایش قیمت جهانی آن ها ۹۹ درصد بود. در داخل کشور ۹۱ درصد افزایش قیمت روغن داریم. ما ۸۶ درصد وابستگی وارداتی در روغن خوراکی داریم.

عباسی معروفان با اشاره به اینکه ما باید تابع قیمت‌های جهانی باشیم ادامه داد: باید بین مصرف کشور و تولید توازن ایجاد شود. سال ۹۹، ۱۳۳ میلیون تن محصول کشاورزی و دامی تولید شده که محصول زراعی حدود ۸۳ میلیون تن بوده است.

وی خاطرنشان کرد: ۹۴۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور نیاز داریم .الان ۸۸۰ هزار تن تولید می‌کنیم.  دو میلیون و ششصد و بیست هزار تن مرغ تولید می‌شود که در این خصوص مازاد داریم اما دو ماه است که تنش قیمتی داریم.

عباسی معروفان با اشاره به اینکه از صبح برنامه تنظیم بازار در وزارت جهاد کشاورزی داشتیم افزود: با افراد و اشخاصی که در تنظیم بازار دخیل هستند جلساتی را برگزار کردیم لذا ما برنامه‌ریزی برای افزایش تولید داخلی داریم. یکی از برنامه های مهم که در بحث زنجیره توزیع داریم حذف واسطه های زائد است و عرضه باید به صورت مستقیم باشد.

سرابیان معاون سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون سیصد و سه هزار پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی وارد شده است گفت: ستاد عملیات و ستاد تنظیم بازار به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مرتبطه هفته ای دو مرتبه برگزار می‌شود و از دستگاه ها عملکرد خواسته می شود.

وی افزود: نگاهمان این است که بازرسی سنتی به بازرسی سیستمی تبدیل شود، ما در حال فراهم کردن مقدمات کار هستیم و در حال اصلاح قوانین و مقررات هستیم و کار باید به سرعت و دقت تمام انجام می شود.

معاون سازمان سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه ما و سازمان حمایت به دنبال این مسئله هستیم که قیمت تمامی کالاها در سامانه با حاشیه سود مشخص شود ادامه داد: مردم اگر اجحافی را در خصوص یک کالا می‌بینند به صورت سیستمی شکایتشان را می توانند منعکس کنند و به صورت سیستمی تشکیل پرونده صورت می گیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۸ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
اگر قاچاق کالا بخصوص کالاهایی که سوبسیت دارند به کشورهای همسایه صفر می شد قطعا یکی از عوامل کاهش قیمت بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۴۸ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
لعنت بر گرانی و آن ثبات نسبی ات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۶ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
کدام ثبات چقدر دروغ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۳ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
آفرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
ثباتتتتتت؟؟؟ حاجی به خدا ما یک جنس را دو بار پشت سر هم با یه قیمت نمیخریم. امروز بر فرض میری پنیر میگیری تموم میشه بعدیش یه قیمت دیگه اس!!! اتفاقا ثبات تنها چیزی که بازار فعلی نداره و همین روح و روان مردم را آزار میده. یه چیزی فلان قیمت دفعه بعد همونقد پول میذاری جیبت که دوباره بگیریش یه قیمت جدید بهت میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
خیلی بیجا کرده ثبات نسبی پیدا کرده
خیلی غلط کرده ثبات نسبی پیدا کرده
خیلی شکر خورده ثبات نسبی پیدا کرده
خیلی ... ثبات نسبی پیدا کرده
کجا ثبات نسبی پیدا کرده
تا کی دروغ تا کی پنهان کاری
هروز گرون تر از دیروزه کی میگه ثبات پیدا کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۵ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
وعده های بورسی چه شد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۰
روی چه قیمتی ثبات تسبی حاصل شده دقیقا جایی وایساده که به علت ناتوانی در خرید مردم داره میگنده
آخرین اخبار