بررسی قانون تعدیل قرارداد مشارکت در ساخت در نوسان بازار

قرارداد مشارکت در ساخت از عقود لازم است لذا طرفین باید به موارد حقوقی تنظیم قرارداد توجه کنند تا در صورت نوسان بازار با مشکل مواجه نشوند.

احسان عابدین وکیل دادگستری در گف و گو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره تعدیل قرارداد مشارکت ساخت و ساز گفت: قراردادی که طی آن شراکت یک یا چند مالک و یک یا چند سازنده برای ساخت یک بنا  ایجاد می‌کند، قرارداد مشارکت در ساخت می‌نامند. در قرارداد مشارکت در ساخت سرمایه‌گذاری مشترکی برای احداث ساختمان با کیفیتی مشخص انجام می‌شود.

عابدین بیان کرد: در این قرارداد سرمایه مالک زمین  و سرمایه سازنده هزینه‌ای است که برای ساخت می‌آورد. قرارداد مشارکت در ساخت از جمله قرارداد‌هایی است که با توجه به ابعاد مختلف، بسیار تخصصی بوده و باید در زمان انعقاد آن، از متخصصان حقوقی بهره برد. برای انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت نمی‌توان از یک نوع قالب  و یا استاندارد استفاده کرد بلکه باید برای هر قرارداد  فرم خاصی  تنظیم و منعقد کرد.

این وکیل دادگستری گفت: طبق اصل لزوم قراردادها، قرارداد مشارکت در ساخت یک عقد لازم بوده و از عقودی است که مطابق ماده ۱۰ قانون مدنی تنظیم می شود  و بین طرفین اعتبار دارد. لازم بودن عقد مشارکت در ساخت به این مفهوم است که هیچ یک از طرفین نمی‌تواند به صورت یک طرفه قرارداد را فسخ و بی اعتبار نماید مگر این که در قرارداد این موضوع پیش بینی شده باشد. مثلا طرفین توافق می‌کنند چنانچه سازنده به تعهدات خود عمل نکرد، مالک حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.

وی ادامه داد: امکان فسخ معامله به علت افزایش غیر قابل پیش بینی قیمت‌ها همانطور که پیشتر ذکر شد، قرارداد مشارکت در ساخت عقد لازم بوده و سازنده در صورت افزایش قیمت ساخت، حق فسخ قرارداد را نخواهد داشت. سازنده در ابتدا باید تمامی مشکلات از جمله امکان دریافت مجوز ساخت، تراکم، هزینه‌های ساخت و ... را پیش بینی نموده و سپس اقدام به انعقاد قرارداد نماید.

تعدیل قرارداد چگونه انجام می شود؟ 

عابدیدن اظهار کرد: ممکن است در قرارداد مشارکت در ساخت این امر پیش بینی گردد که چنانچه هزینه ساخت به صورت نامتعارف و غیر قابل پیش بینی (مثلاً ۳۰%) افزایش پیدا کند، سازنده این حق را خواهد داشت تا تقاضای تعدیل قرارداد را نماید. در این صورت ابتدا مالک و سازنده با مذاکرات جهت تعدیل قرارداد اقدام نموده و چنانچه با مذاکرات به توافق نرسند، سازنده باید دادخواست تعدیل قرارداد را به دادگاه صالح تقدیم نماید. دادگاه چنانچه ادعای مالک را بر حق و صحیح احراز نماید، بر طبق قرارداد و بر اساس نظر کارشناسی اقدام به تعدیل قرارداد می‌شود.

این وکیل دادگستری گفت: منظور از تعدیل قرار داد این است که آورده معامله برای فرد بیشتر شود، برای مثال اگر قرار بوده سهم فرد از یک آپارتمان ۵ طبقه ۱۰ واحده، ۴ واحد باشد، پس از تعدیل قرارداد سهم او ۶ واحد خواهد شد.


بیشتر بخوانید: 


انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار