تکاپوی شورای امنیت برای برگزاری جلسه درباره کره شمالی

اقدامات موشکی اخیر کره شمالی شورای امنیت را بر این امر واداشته است تا درباره آن جلسه برگزار کند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان  به نقل از خبرگزاری فرانسه، پس از آزمایشات متوالی موشکی انجام شده از سوی کره شمالی در چند روز اخیر، برخی از دیپلمات‌های سازمان ملل از برگزاری جلسه شورای امنیت درباره پیونگ یانگ خبر دادند.

براساس اعلام این دیپلمات‌های سازمان ملل قرار است این جلسه در روز پنجشنبه به وقت محلی برگزار شود و تاکنون جزئیات بیشتری از جلسه ارائه نشده است.

چند روزی است که اخباری مبنی بر شلیک پرتابه‌ای نامشخص به سمت دریای سیاه مخابره شد که از سوی ارتش کره شمالی صورت گرفته بود و پس از آن اظهارات نماینده این کشور در سازمان ملل مبنی بر اینکه استفاده از فناوری موشکی حق طبیعی این کشور است و قصد ندارد از آن در مقابله با سایر کشور‌ها استفاده کنند منتشر شد و حال خبرگزاری رسمی کره‌شمالی، ضمن تایید این خبر و شلیک موشک اعلام کرده است که پیونگ یانگ در روز سه‌شنبه اقدام به آزمایش یک موشک هایپرسونیک جدید کرده است.

ساعاتی پیش نیز،رسانه دولتی کره شمالی (KCNA) در گزارشی اعلام کرده است که، کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی طی سخنرانی در جریان دومین نشست مجمع عالی خلق اعلام کرد که؛ پیشنهاد آمریکا مبنی بر مذاکرات بدون پیش‌شرط را رد کرده است.

خبرگزاری «یونهاپ» نیز به نقل از این رسانه گزارش داد، کیم جونگ‌اون در این راستا تصریح کرده است که؛ این پیشنهاد پیش شرط آمریکا در حقیقت وسیله‌ای است بمنظور مخفی کردن نگرش خصمانه تغییرناپذیر واشنگتن علیه پیونگ‌یانگ.

وی در ادامه از تمایل و آمادگی کره شمالی برای آغاز مجدد تماس‌ها و رایزنی با کره جنوبی خبر داد و گفت: قرار است از روز‌های ابتدایی ماه اکتبر، خطوط ارتباطی مرزی با کره جنوبی به عنوان نمایش حسن نیت و بخشی از تلاش‌ها برای بهبود روابط و ایجاد صلح در شبه‌جزیره کره بازسازی شود.

طی روزهای اخیر خبرگزاری فرانسه به نقل از ارتش کره جنوبی گزارش داده بود که؛ کره شمالی پرتابه‌ای نامشخص را شلیک کرده است و طبق بیانیه ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، ماهیت این پرتابه شلیک‌شده توسط کره شمالی مشخص نبوده و به سمت دریای ژاپن پرتاب شده است.

یک اندیشکده نظامی دولتی کره شمالی پیش از این ضمن انتقاد از آزمایش موشکی کره جنوبی از زیردریایی، اعلام کرده بود که؛ تداوم و توسعه این موشک‌ها سبب شروع مجدد تنش‌های مرزی خواهد شد.

کیم سونگ، نماینده کره شمالی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ضمن تاکید بر حق این کشور در راستای انجام آزمایش موشکی و شلیک پرتابه گفت: پیونگ‌یانگ قصدی برای استفاده از این فناوری‌ها علیه هیچ کشوری را نداشته و نخواهد داشت.

وی با اشاره به اقدامات مختلف واشنگتن بر ضد پیونگ یانگ ادامه داد: ما این انتظار را نداریم که دولت کنونی آمریکا سیاست خصمانه خود در قبال کره شمالی را کنار گذاشته و با ما همراه شود.

کیم سونگ افزود: در صورتی که آمریکا واقعاً خواهان خاتمه جنگ با کره است باید ابتدا درباره توقف استقرار تسلیحات استراتژیک در کره جنوبی بیاندیشد.

خبرگزاری یونهاپ نیز گزارش داده است که، یک مقام آمریکایی دیروز سه شنبه گفت که آمریکا ضمن محکوم کردن هرگونه پرتاب موشک از سوی پیونگ یانگ، همچنان در تلاش است تا نوع موشکی را که کره شمالی در هفته جاری پرتاب کرده است شناسایی کند.

این خبرگزاری همچنین اعلام کرده است که، کیم من گی، معاون وزیر دفاع کره جنوبی و معاون وزیر دفاع آمریکا در شرق آسیا روز سه شنبه در گفتگویی درباره تقویت همکاری‌های دفاعی و امنیتی در برابر تهدیدات موشکی کره شمالی توافق کردند.

آن‌ها با صدور بیانیه‌ای مشترک در پایان دیدار سالیانه گفتگو‌های دفاعی کره جنوبی و آمریکا که در سئول برگزار شد، گفتند: «دو طرف در مورد آزمایش‌های موشکی اخیر کره شمالی بحث و موافقت کردند که در جهت ارتقاء سیستم دفاعی با یکدیگر همکاری کنند.»

بر اساس این بیانیه مشترک، آن‌ها همچنین بر اهمیت دیپلماسی و از سرگیری گفتگوها با کره شمالی تاکید کردند.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه در واکنش به آزمایش موشکی جدید کره شمالی اعلام کرد انجام اقداماتی که ممکن است مانع از سرگیری روند مذاکرات درباره خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره شود اصلا به نفع این منطقه نیست.

او افزود: ما تمام اطلاعاتی را که از این آزمایشات منتشر می‌شوند را دنبال می‌کنیم، اما این آزمایش‌ها به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد بستگی دارد که در آن‌ها کره شمالی را شدیدا تحریم و پارامتر‌های مجاز برای توسعه ارتش پیونگ یانگ را محدود کرده است.

ریابکوف اضافه کرد: پرتاب موشک‌های اخیر از جمله آزمایش موشک‌های مافوق صوت بر چشم انداز‌های از سرگیری گفتگو به منظور حل مشکل خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره تاثیر می‌گذارد و نکته مهم در حال حاضر این است که اجازه ندهیم مانعی در این مسیر سیاسی ایجاد شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار