رونمایی از ۶۰ دستگاه خانه بهداشت سیار عشایری در فارس

طی مراسمی از ۶۰ دستگاه کانکس بهداشتی عشایری در استان فارس رونمایی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، آیین رونمایی از ۶۰ دستگاه خانه بهداشت سیار عشایری ساخته شده در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تامین اعتبار مالی وزارت بهداشت و برای ارسال به دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، برگزار شد.

دکتر لطفی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در این آیین، خدمت رسانی به عشایران را بسیار لذت بخش خواند و گفت: عشایر انسان‌های پاک و بی آلایش هستند و مجموعه دانشگاه علوم پزشکی افتخار دارد تا هر گونه خدمت در حوزه سلامت را با نهایت استاندارد‌های موجود در کلان شهرها، به عشایر نیز ارائه دهد.

دکتر مهرزاد لطفی رمز موفقیت کشور در حوزه بهداشت و درمان را وجود شبکه‌های بهداشت و درمان و خدمت رسانی آنان به مردم دانست و افزود: مهم‌ترین اولویت حوزه بهداشت در مجموعه وزارت بهداشت، توسعه خدمات در دورترین نقاط کشور با بالاترین سطح ممکن است و در این راستا تلاش شده تا خدمات سلامتی که به عنوان نمونه به مادران باردار و نوزادان در تهران ارایه می‌شود، به مادران باردار و نوزادان دورترین نقاط کشور نیز ارائه شود.

او با بیان اینکه افتخار می‌کنم عضوی از سربازان حوزه سلامت در این مجموعه هستم، گفت: فارس از جمله استان‌های دارای جمعیت بالای عشایری بوده و بخش مهم دامداری و کشاورزی کشور مربوط به فارس است؛ نقش عشایر در تولید، ایجاد اشتغال و تهیه مواد غذایی بسیار مهم و تاثیرگذار است و این رویکرد وظیفه مجموعه سلامت را بسیار سنگین‌تر می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ادامه داد: هر اقدامی برای عشایر در این رابطه انجام شود، بسیار اندک است، اما با همت و همکاری معاونت بهداشت و توسعه مدیریت و منابع دانشگاه و مدیریت فنی دانشگاه توانستیم بخشی از این خدمت رسانی را نه تنها در سطح استان، بلکه در سطح کشور بر عهده بگیریم.

دکتر لطفی با بیان اینکه این ابتکار در خدمت رسانی سلامت از شیراز آغاز شد، اضافه کرد: این نشان دهنده توانمندی شیراز در سطح ملی است و مسوولان کشوری پیگیر این مهم هستند.

او ابراز امیدواری کرد: تا با پایان بحران کرونا، مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز بتواند گام‌های بلندتری در مسیر ارائه خدمات ارزنده و استاندارد در حوزه سلامت به مناطق محروم و عشایر استان بردارد.

فارس، نخستین استان کشور در عملیاتی کردن پروژه راه اندازی خانه بهداشت سیار عشایری

دکتر عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این مراسم از رییس دانشگاه برای توجه ویژه به امر بهداشت و تامین سلامت در مناطق محروم استان قدردانی کرد و گفت: فارس نخستین استان کشور در عملیاتی کردن پروژه راه اندازی خانه بهداشت سیار عشایری است.

او با اشاره به تاریخچه خدمت به عشایر و قشر محروم جامعه که سال هاست به شیوه‌های مختلف تجربه شده است، افزود: پیش از این به کمک رابطان و مراقبان سلامت، طراحی چادر سیار و خدمت رسانی به عشایران انجام شده است، اما راه اندازی خانه بهداشت سیار عشایری به صورت کانکس و خدمت رسانی بهورزان دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی شیراز به همراه کوچ عشایر، گام اساسی و تاثیرگذاری است که به همت دانشگاه علوم پزشکی شیراز پایه گذاری شد.

او با این توضیح که در ابتدا ۵۴ خانه بهداشت سیار عشایری برای حوزه دانشگاه علوم پزشکی شیراز طراحی شد، ادامه داد: از مجموع این تعداد، ۱۸ خانه بهداشت سیار عشایری در نخستین سفر دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت به استان فارس، رونمایی و راه اندازی شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ادامه این پروژه را مربوط به سفر دکتر علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت به منطقه پاسارگاد و بهره برداری از تعدادی دیگر از این خانه‌های بهداشت عنوان کرد و گفت: از مجموع ۵۴ خانه بهداشت سیار عشایری تصویب شده تا کنون، ۳۰ خانه بهداشت سیار راه اندازی کرده ایم که بهورزان آن جذب، آموزش دیده و فارغ التحصیل شده اند و به خدمت رسانی مشغولند.

دکتر همتی در ادامه با اعلام ساخت ۶۰ دستگاه خانه بهداشت سیار عشایری برای دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به همت مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز که با اعتبار مالی وزارت بهداشت در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: از این تعداد، ۲۴ دستگاه مربوط به مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که دیگر مراکز عشایری تحت پوشش دانشگاه نیز مجهز به خانه بهداشت سیار می‌شوند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به ارسال ۳۶ خانه بهداشت سیار به دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از امروز، ابراز امیدواری کرد تا با استقرار این خانه‌های بهداشت سیار و حضور بهورزان، شاهد ارتقای امر سلامت در جامعه عشایری و توسعه خدمت رسانی به آنان در سطح کشور باشیم.

خانه‌های بهداشت سیار عشایری از نگاه فنی

دکتر علی اکبری معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اشاره به اختصاص پروژه ساخت این خانه‌های بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سوی وزارت بهداشت گفت: در این رابطه به همت مدیریت فنی دانشگاه و کارشناسی حوزه معاونت بهداشت دانشگاه مناقصه‌ای برگزار شد و ساخت کانکس‌هایی به شکل کاروان در دستور کار قرار گرفت.

او بر تلاش مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای ارتقای سلامت عمومی جامعه تاکید کرد و ساخت این خانه‌های بهداشت را نیز گامی در این راستا خواند که می‌تواند خدمات مناسب سلامت را به مردم عشایر ارائه دهد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: سازه این خانه‌های بهداشت از جنس فولاد بوده و سیستم نیرو محرکه آن، مطابق با سیستم نیرو محرکه نیسان طراحی شده، همچنین در راستای ایمنی و امنیت کافی در برابر سرقت نیز از پوشش‌های بسیار محکم استفاده شده است.

دکتر اکبری با اعلام پیش بینی چهار روش تامین برق برای این خانه‌های بهداشت تصریح کرد: علاوه بر نصب پنل‌های خورشیدی بر روی سقف این کانکس ها؛ امکان تامین برق از ژنراتور، سیستم برق شهری و سیستم برق اتومبیل نیز پیش بینی شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به در نظر گرفتن مخزن ۲۰۰ لیتری آب برای این خانه‌های بهداشت سیار افزود: یکی از ویژگی‌های مهم این کانکس ها، قابلیت کشیده شدن و حمل آن با کامیون، کامیونت، تراکتور و نیسان برای مناطق مختلف و صعب العبور است.

این مقام مسئول، اعتبار ساخت و تامین تجهیزات هر کدام از این خانه‌های بهداشت را حدود ۳۰۰ میلیون تومان اعلام کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.