بسته اخبار دادگستری کرمان ۱ تیرماه؛

حاشیه نشینی محصول مصلحت های غیرقانونی/ تولیدات هنری با موازین اخلاقی همسو باشد

با بسته اخبار دادگستری کرمان در تاریخ ۱ تیرماه همراه با سایت باشگاه خبرنگاران جوان کرمان باشید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به این مطلب که سند تحول قضایی باید به عنوان یک الگوی اساسی در مسیر تحول تداوم یابد، گفت: حجم بالای خدمات دستگاه قضایی امید آفرین است، اما ورود این حجم از پرونده‌ها از نگاه دیگر جای تاسف دارد، زیرا سرریز کم عمل کردن و بد عمل کردن سایر دستگاه‌ها به دستگاه قضایی وارد می‌شود.

او  در دیدار اعضای شورای قضایی استان کرمان به مناسبت هفته قوه قضاییه؛ ضمن تقدیر از تلاش‌های شبانه روزی قضات و کارکنان دستگاه قضایی افزود: حجم پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی نشان می‌دهد که در سایر حوزه‌ها کم کاری‌هایی انجام می‌شود و امیدواریم در دولت جدید با اصلاح فرایند‌های موجود از ورود پرونده‌های زیاد به دستگاه قضایی جلوگیری شده و فراغتی برای قضات ایجاد شود که هر چه بهتر در مسیر تحقق عدالت گام بردارند.

حجت الاسلام علیدادی سالروز شهادت شهید بهشتی و یاران ایشان و هفته قوه قضاییه را گرامی داشت و گفت: ایجاد تحول در هر حوزه به سه پایه اساسی نیاز داردکه یکی از این پایه‌ها نقشه راه است و سند تحول قضایی نقشه راه این دستگاه در مسیر تحول به شمار می‌رود.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان ضمن بیان این مطلب که نیروی انسانی و مجهز بودن به ابزار و امکانات موردنیاز از دیگر پایه‌های ایجاد تحول در حوزه‌های مختلف به شمار می‌روند، ادامه داد: در مسئولیت سنگین دستگاه قضایی و جایگاه رفیع این دستگاه، نیروی انسانی از اهمیت ویژه تری برخوردار است.

خطیب جمعه کرمان اظهارداشت: دستگاه قضایی در استان کرمان از نیروی انسانی لایق، شایسته، متخصص، سالم، شجاع و دارای دیانت لازم در حوزه ماموریت‌های خود برخوردار است.

او  به اهمیت عدالت گستری اشاره و بیان کرد: نظام تکوین بر مبنای عدالت شکل گرفته است و این امر اهمیت دستگاه قضایی را نشان می‌دهد.

نماینده ولی فقیه در استان  تصریح کرد: اصل اساسی در اجرای ماموریت‌های دستگاه قضایی، اجرای عدالت به معنای واقعی کلمه است و در این راستا نیروی انسانی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

یدالله موحد رییس کل دادگستری استان کرمان نیز در این نشست خلق حماسه ۲۸ خردادماه توسط ملت قهرمان ایران اسلامی و سالروز ولادت امام رضا (ع) را گرامی داشت و تاکید کرد: در حال حاضر ۳۲ واحد قضایی فعال در استان کرمان وجود دارد که از این تعداد ۱۶ دادگستری (دادگاه و دادسرا)، ۷ واحد قضایی شهرستان و ۹ واحد قضایی بخش (دادگاه بخش) فعالیت دارند.

او با اشاره به این مطلب که ۳۹۷ قاضی و یک هزار و ۳۵۴ در استان کرمان فعالیت دارند،بیان کرد: با ایجاد زمینه‌های آموزش و جذب قضات در استان کرمان، میانگین سن قضایی استان به میزان چشمگیری کاهش یافته است.

موحد با اشاره به این مطلب که ۳۱۷ شعبه شورای حل اختلاف نیز در سطح استان کرمان فعالیت دارند، گفت: یک هزار و ۴۴۳ دبیر، عضو اصلی و عضو علی البدل در شورا‌های حل اختلاف استان کرمان مشغول خدمت هستند.

رییس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به عملکرد دستگاه قضایی این استان در یکسال گذشته، گفت: طی سال گذشته در مراجع مختلف قضایی استان ۵۴۶ هزار و ۴۵۲ پرونده رسیدگی شده و همچنین طی این مدت ۱۸۸ هزار پرونده قضایی در شورا‌های حل اختلاف استان مختومه شده است.

موحد افزود: در کنار رسیدگی به پرونده‌ها در دستگاه قضایی، همکاران قضایی در نهاد‌های شبه قضایی نیز ۴۷ هزار پرونده را رسیدگی و در صدور آرای آن‌ها مشارکت داشته اند.

او تصریح کرد: در مجموع ۷۳۴ هزار و ۴۵۲ فقره پرونده در شعب قضایی و شورا‌های حل اختلاف استان کرمان طی سال گذشته رسیدگی شده و بر این اساس سرانه هر قاضی به صورت میانگین یک هزار و ۸۳۰ پرونده بوده است.

رئیس کل دادگستری استان بیان کرد: در صورت احتساب رسیدگی و صدور آرا در پرونده‌های شبه قضایی سرانه هر قاضی در سال گذشته بالغ بر دو هزار پرونده خواهد بود.

 او افزود: تعداد پرونده‌های یکتای ورودی به دستگاه قضایی استان کرمان در سال گذشته ۳۶۱ هزار و ۸۷۱ فقره پرونده و تعداد پرونده‌های یکتا به شورا‌های حل اختلاف استان ۱۸۸ هزار پرونده بوده است.

موحد با اشاره به این مطلب که روزانه تقریبا ۶۰۰ جلسه محاکمه در واحد‌های قضایی و ۶۰۰ جلسه در شورا‌های حل اختلاف استان کرمان برگزار می‌شود، اظهار کرد: روزانه حداقل ۲۵ هزار مراجعه کننده اعم از شاکی، متهم، کارشناس، وکیل و ... به دستگاه قضایی استان کرمان مراجعه می‌کنند و این تعداد در طول سال بالغ بر ۹ میلیون مراجعه را مشمول می‌شود.

موحد گفت: براساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی هفت ماموریت اساسی برای دستگاه قضایی تعیین شده که از آن جمله می‌توان به رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات و حل و فصل اختلافات و دعاوی، احیای حقوق عامه و گسترش آزادی‌های مشروع، نظارت بر اجرای صحیح قوانین در جریان امور، رسیدگی به جرایم و اجرای حدود و قوانین جریانی مدون کشور و اصلاح مجرمان، پیشگیری از وقوع جرم و دعاوی حمایت از مالکیت افراد اشاره کرد.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب وضعیت موجود در حوزه قضایی با وضعیت مطلوب در تراز عدالت اسلامی فاصله دارد، تاکید کرد: در سند تحول قضایی چالش‌ها و عواملی که مانع اجرای ماموریت‌های دستگاه قضایی می‌شود، مشخص و ماموریت‌های قانونی برای رفع آن‌ها نیز مشخص شده است.

موحد گفت: در مجموع ۲۰ اَبَر چالش دستگاه قضایی در سند تحول قضایی شناسایی و ۴۸ عامل ایجاد این چالش‌ها نیز مشخص شده تا با استفاده از راهکار‌های عملیاتی پیشنهادی، زمینه رفع آن‌ها را فراهم کنیم.

رییس شورای قضایی استان  با اشاره به نامگذاری نخستین روز از هفته قوه قضاییه به عنوان "گسترش عدالت در گام دوم انقلاب با اجرای سند تحول قضایی" نامگذاری شده است، تاکید کرد: با اجرای سند تحول قضایی، دستگاه قضایی کارآمد خواهیم داشت که رضایت مندی مردم در حد انتظار را فراهم می‌کند.

رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: حمایت از تولید، پشتیبانی از واحد‌های تولیدی و مانع زدایی از بنگاه‌های اقتصادی بر عهده دولت است و قوه قضاییه به عنوان همراه و پشتیبان دستگاه‌های اجرایی برای رونق تولید، افزایش زمینه اشتغال و رفع موانع تولید اقدام می‌کند.

موحد با اشاره به این مطلب که قوه قضاییه در سطح کلان کشوری و در استان کرمان بر مبنای فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی ورود جدی بر حمایت از تولید و مانع زدایی از مسیر فعالیت واحد‌های اقتصادی داشته و بارقه‌های امید را در دل مدیران تولید روشن کرده است، اظهار داشت: طی سال گذشته ۳۱۹ پرونده در دبیرخانه ستاد استانی اجرای کلی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی رسیدگی شده و با رفع مشکلات بنگاه‌های تولیدی، از بیکار شدن بالغ بر ۱۱ هزار و ۴۰۰ نفر از نیرو‌های متخصص کار جلوگیری شده است.

او  ضمن بیان این مطلب که ۲۰ کلانتری به عنوان اجرای پایلوت اجرای طرح ارتباط تمام الکترونیک بین مراجع انتظامی و قضایی تعیین شده اند، تاکیدکرد: در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه در حال حاضر ۴۰ سامانه الکترونیکی در دادگستری کل استان کرمان و واحد‌های تابعه فعال هستند.

رییس کل دادگستری استان کرمان، کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها را از محور‌های اصلی سند تحول قضایی برشمرد و تاکید کرد: در این راستا طی سال گذشته با اقدامات کمیسیون عفو استان و مرکز و براساس پیشنهاد ریاست قوه قضاییه ۴۶۰ نفر در ۴ مناسبت مشمول عفو رهبری قرار گرفتند.

موحد ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال نیز ۳۰۷ نفر از مزایای عفو رهبری بهره‌مند شده اند و بسیاری از آن‌ها آزادی خود را به دست آورده اند.

او با بیان اینکه در سال گذشته ۳۵۳ نفر با مساعدت خیران و مشارکت مجموعه‌های مختلف از طریق ستاد دیه آزاد شده اند، گفت: در سه ماهه نخست امسال نیز ۵۵ مددجوی جرایم غیرعمد و مالی توسط ستاد دیه استان کرمان آزاد شده اند.

رییس شورای قضایی استان کرمان به صدور سه هزار و ۷۱۵ حکم جایگزین حبس نیز اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته دو هزار و ۲۰۴ قرار تعلیق تعقیب، ۲۱۵ تعلیق صدور حکم و هزاران تصمیم برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها انجام شده است.

در این آئین با اهدای لوح تقدیر از تلاش‌های رئیس کل دادگستری استان و مجموعه قضایی استان تقدیر شد.

حاشیه نشینی محصول عدم اجرای قانون ومصلحت نشینی‌های خلاف قانون است

یدالله موحد رییس کل دادگستری استان کرمان در دیدار با شهردار کرمان گفت: قوه قضاییه رکن مهم حاکمیت و متعلق به آجاد جامعه است و در صورتی که مقتدر باشد، امنیت و عدالت عمومی در جامعه محقق می‌شود.

 او افزود: اعتبار و اعتماد عمومی به دستگاه‌های قضایی و حاکمیتی در امنیت و آرامش مردم اثرگذار است و باید خدمات و تلاش‌های این حوزه‌ها هر چه بیشتر در سطح جامعه تشریح شود تا اعتماد عمومی از دست رفته به مردم برگردد.

موحد تصریح کرد: در کنار تمامی خدمات انجام شده از سوی دستگاه‌ها ممکن است قصور و کوتاهی‌هایی نیز انجام شده باشد که در بیان قصور انجام شده نباید به شکلی اقدام کرد که اعتماد عمومی از بین برود.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان با اشاره به این مطلب که فرصت تبلیغات درباره خدمات انجام شده و تبیین اهداف و رویکرد‌های دستگاه قضایی در هفته قوه قضاییه زمینه لازم برای افزایش اعتماد عمومی را فراهم می‌کند، تصریح کرد: قوه قضاییه با تعریف سامانه‌های الکترونیک و تاکید بر هوشمندسازی فرایند‌های قضایی تلاش دارد که میزان رضایت مندی از این دستگاه را افزایش دهد.

موحد به برگزاری نخستین دادگاه الکترونیک بین المللی در کشور توسط دستگاه قضایی استان کرمان اشاره و عنوان کرد: مردم با اطلاع از خدمات قضایی گسترده انجام شده در استان کرمان با امید بیشتری به آینده نگاه می‌کنند.

رییس شورای قضایی استان با اشاره به این مطلب که مردم هنوز با ابعاد مختلف بسیاری از خدمات انجام شده آشنا نشده اند، تصریح کرد: شهرداری کرمان و دستگاه قضایی تعامل مثبت و خوبی برای پیشبرد امور داشته اند.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که حاشیه نشینی محصول عدم اجرای قانون، مصلحت نشینی‌های خلاف قانون و انجام کار‌های مقطعی است، عنوان کرد: اگر همه دست به دست هم دهند؛ بسیاری از مشکلات حل شده و از وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب حرکت خواهیم کرد.

سید مهران عالم زاده، شهردار کرمان نیز در این نشست حضور و مشارکت مردم در انتخابات را تبریک گفت و اظهار کرد: همراهی‌های دادگستری و دادستانی استان کرمان از شهرداری کرمان جای تقدیر دارد، زیرا بسیاری از اقدامات شهرداری بدون پشتیبانی دستگاه قضایی ابتر باقی می‌ماند.


ضرورت ایجاد فهم مشترک برای تولید آثار هنری فاخر در حوزه هنر دینی و ارزشی

رییس کل دادگستری استان کرمان در دیدار با مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان گفت: ایجاد فهم مشترک برای تولید آثار هنری فاخر و مبتنی بر ارزش‌های دینی و ملی یک ضرروت و الزام به شمار می‌رود.

او در نشست تخصصی با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و روسای انجمن‌های صنفی هنری استان کرمان به مناسبت هفته قوه قضاییه افزود: حوزه هنر ما حوزه هنر دینی، اسلامی و ارزشی است و به منظور توسعه فهم مشترک و رفع دغدغه‌های موجود در حوزه‌های هنری باید از ظرفیت کمیسیون‌ها و شورا‌های نخبگانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و قوه قضاییه استفاده شود.

موحد با تاکید بر این مطلب که پیش بینی می‌شود با استقرار دولت جدید بخش زیادی از معضلات و چالش‌های موجود در حوزه هنر رفع شود، ادامه داد: در صورتی که سلیقه افراد در امور ذی مدخل نباشد و سازوکار‌های قانونی به صورت کامل اجرا شود، بسیاری از مشکلات به ویژه در بخش هنر و فرهنگ از بین خواهد رفت.
رئیس کل دادگستری استان  با بیان این مطلب که حوزه فرهنگ و هنر بعد از انقلاب خدمات بسیار شایسته‌ای را به مردم و نظام ارائه کرده است و مصادیق متعددی از آن قابل مشاهده است، گفت: هیچکس از یک اثر هنری مخرب حمایت نمی‌کند، زیرا فرزندان هر یک از ما و اعضای خانواده ما مخاطبان این آثار هستند و اگر آثار هنری با موازین اخلاقی و دینی همخوانی نداشته باشند، تمامی مخاطبان به مخالفت با آن می‌پردازند.

علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این دیدار گفت: نقش قوه قضاییه در آرامش و امنیت جامعه بر کسی پوشیده نیست و این ایام فرصت مناسبی است که همه اقشار مختلف جامعه ازخدمات این دستگاه تقدیر کنند.

او افزود: در سال‌های اخیر اتفاقات خوب و گسترده‌ای در حوزه‌های قضایی رخ داده که موجب افزایش اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی جامعه شده است.

علیزاده بیان کرد: امیدواریم در ادامه حضور ریاست قوه قضاییه در سمت ریاست جمهوری شاهد اقدامات خوبی باشیم که در نهایت منجر به تغییر دیدگاه و باور مردم به دستاورد‌های نظام و ارتقای اعتماد اجتماعی جامعه شود

ارتقای عدالت قضایی، رهاورد اجرای سند تحولی قوه قضاییه خواهد بود

موحد  در نخستین روز از هفته قوه قضاییه در گفت و گوی رادیویی شبکه کرمان  گفت: تمامی متخصصان و کارشناسان در درون و خارج از قوه قضاییه اذعان دارند که به منظور دستیابی به عدالت در تراز انقلاب اسلامی ایران و تحقق تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی باید سند تحول قضایی با همکاری مردم، قوای سه گانه، قضات و کارکنان دستگاه قضایی اجرایی شود.

او با اشاره به این مطلب که سند تحول قضایی در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تعریف شده است، تاکید کرد: در سند تحول قضایی چالش‌ها و راهکار‌های رفع آن‌ها به صورت جامع تدوین شده و با اجرای آن‌ها عدالت قضایی در کشور افزیش می‌یابد.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار