مجموعه پردیس دانشگاه ارومیه با ۶۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت می شود

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: مجموعه پردیس دانشگاه ارومیه با ۶۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب اولیه مرمت می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، جلیل جباری مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با اشاره به مرمت پردیس دانشگاه ارومیه گفت : مسوولان در تامین اعتبار و مرمت این مجموعه تاریخی اتفاق نظر دارند و جهت تامین اعتبار مرمت این مجموعه اعلام آمادگی کرده‌اند.

او ادامه داد: یکی از اولویت‌های اصلی در این مرمت‌ها، احیای سر در تاریخی این مجموعه است و این مجموعه با کاربری‌های موزه‌ای پس از مرمت در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی اضافه کرد: باغ مجموعه پردیس دانشگاه ارومیه و سردر و حصار این مجموعه در دوران قاجار ایجاد شده و سپس این مجموعه به تدریج با ایجاد بنا‌های داخل آن در دوران پهلوی به صورت دانشگاه و بیمارستان مورد استفاده قرار گرفته است.

جباری با اشاره به ضرورت مشارکت دستگاه‌های اجرایی برای ایجاد زیرساخت‌ها در پادگان لشگر ۶۴ ارومیه افزود: ۴۲ بنای تاریخی در اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه وجود دارد و ۹ هکتار از این پادگان به عنوان باغ‌موزه در نظر گرفته شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی اضافه کرد: توسط دانشگاه شهید بهشتی طرح کاربری باغ‌موزه اراضی لشکر ۶۴ ارومیه براساس هویت تاریخی استان تهیه شده است، موزه سواره‌نظام و ارتش، تجهیزات نظامی از جمله این کاربری‌ها هستند.

جباری اظهار کرد: درخواست ما از همه دستگاه‌های خدمات‌رسان این است که برای ایجاد زیرساخت‌ها و حفاظت از فضای سبز این باغ همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند.

او گفت: اراضی پادگان ارومیه از جمله هفت پروژه مهم استان است که از اعتبارات ملی مورد مرمت و احیا قرار می‌گیرد و بهره‌برداری از آن‌ها موجب تحرک‌بخشی در حوزه گردشگری آذربایجان‌غربی خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به احیای ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه بیان کرد: احیا این ضلع از سال گذشته آغاز شده و در سال جاری نیز این عملیات ادامه دارد.

جباری اضافه کرد: همزمان با احیای ضلع شرقی، ساماندهی در شبستان این مسجد نیز در حال انجام بوده و تاکنون نورپردازی و مفروش کردن این قسمت نیز صورت گرفته است.

او  درباره پیشرفت ۸۰ درصدی احیا بقعه محمدبن‌خلیلان نیز بیان کرد: این بقعه از محل اعتبارات شهرداری ارومیه احیا می‌شود و ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای انجام عملیات احیا این بقعه پیش‌بینی شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی اضافه کرد: پس از احیا بقعه، کار محوطه‌سازی این بنا آغاز و پیش‌بینی می‌شود تا دو ماه آینده این مجموعه به پایان برسد.

جباری با اشاره به احیای کاروانسرای نفت ارومیه که دارای ۲۷ حجره است ادامه داد: کاروانسرای شرکت نفت در سال‌های گذشته به دلیل کم‌توجهی‌ها رها شده بود و از سال ۱۳۹۷ عملیات مرمتی این بنا آغاز شده و امسال نیز فاز دوم این عملیات در حال اجرا است.

او  اضافه کرد: این کاروانسرا از جمله سه کاروانسرای پیشنهادی برای ثبت جهانی مجموعه کاروانسرا‌های ایران در یونسکو بوده که تمام تلاش ما این است این بنا تا پیش از بازدید کارشناسان یونسکو در اسرع وقت مرمت شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.