رشته‌های پول ساز در ایران را بشناسید/ بیشترین شاغل‌ها از کدام دانشگاه‌ها هستند؟

مطابق طرح پایش وزارت علوم برخی دانشگاه‌ها و رشته‌ها بازار کار بیشتری را به نسبت مابقی دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تحصیل در رشته مناسب یکی از مهم‌ترین راه‌های دانشجویان برای رسیدن به جیبی پرپول است.

برخی از جوانان امروزی دانشگاه را مهم‌ترین پل در جهت رسیدن به شغل مورد نظر خود می‌دانند به همین علت این روز‌ها تقریبا بیشتر دانشجویان برای ادامه تحصیل جذب رشته‌هایی می‌شوند که آینده شغلی آن‌ها تضمین شده است و به نوعی می‌تواند زندگی معمولی و متوسط را تامین کند.

طرح پایش رصد اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در دانشگاه‌ها کلید خورد تا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بتواند براساس آن اطلاعات مفید و سودمندی از بازار کسب‌وکار به دست آورد و علاوه بر بهبود برنامه‌ها، با مشاوره‌های شغلی، دانشجویان را به سوی بازار کار مناسب هدایت کند.

مطابق جدیدترین طرح پایش این وزارت خانه و بنابر اطلاعات ارائه شده از ۸۵ دانشگاه و پژوهشگاه کشور در دو سال متوالی ۹۸ و ۹۹درباره وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نشان می‌دهد که میزان اشتغال دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقاطع مختلف تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) رشد داشته و فعالیت‌ها برای توانمندسازی و اشتغالزایی دانشجویان ساماندهی شده و همچنین ایجاد و توسعه مراکز هدایت شغلی و کاریابی‌های تخصصی کارساز بوده است؛ البته در این میان هم نمی‌توان از تاثیرات برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی و کارآموزی دانشگا‌ها طی سال‌های اخیر چشم‌پوشی کرد.

رشته‌هایی که بعد از فارغ التحصیلی جیب تان را پر پول می‌کند

محمد سعید سیف، مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: وزارت علوم، اشتغال فارغ‌التحصیلان مقاطع مختلف را به طور نمونه برای ۱۴ رشته، به کمک داده‌های ثبت شده در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی رصد کرد و مطابق آن، دانش‌آموختگان رشته‌های فنی و مهندسی، علوم انسانی و علوم پایه به ترتیب دارای بیشترین نرخ اشتغال و دانش‌آموختگان رشته هنر بالاترین نرخ بیکاری هستند.

سیف درباره رشته‌های دارای بازار کار تصریح کرد: کافی است قدری بیشتر در طرح پایش وزارت علوم دقیق‌تر شویم، اینگونه به خوبی مشخص است که رشته مهندسی کامپیوتر، برق و حسابداری در مقطع کارشناسی؛ رشته‌های مهندسی مکانیک، حسابداری و مهندسی برق در مقطع کارشناسی ارشد و رشته‌های مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر و مواد در مقطع دکتری بالاترین میزان اشتغال را دارند و می‌توان گفت رشته‌های پرطرفدار با بازارکار مشخص هستند.

درصد اشتغال رشته‌های مختلف در مقطع کارشناسی 

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با اشاره به درصد اشتغال رشته‌های مختلف در مقطع کارشناسی براساس طرح پایش در سال ۹۹ اظهار کرد: نمودار منتشر شده از سوی وزارت علوم نشان می‌دهد که در مقطع کارشناسی رشته‌هایی مثل تاریخ (۳۲.۶ درصد)، مهندسی هوافضا (۳۷.۳ درصد)، روانشناسی (۳۹.۹ درصد)، فیزیک (۴۰.۵ درصد)، آموزش زبان انگلیسی (۴۳.۹ درصد) و حتی حقوق (۴۴.۴ درصد) پایین‌ترین درصد اشتغال را (در میان آن ۱۴ رشته منتخب بررسی طرح) دارند.

//

او گفت: البته اعداد بالا به معنی بیکاری سایر فارغ التحصیلان رشته‌های فوق نیست چرا که بسیاری در حال ادامه تحصیل هستند یا خود جویای کار نبوده اند همچنین طبیعتا برای اظهار نظر قطعی و کامل باید تمام رشته‌ها به صورت گسترده اطلاعات را مورد بررسی قرار دهند.

درصد اشتغال رشته‌های مختلف در مقطع کارشناسی ارشد

سیف درباره درصد اشتغال رشته‌های مختلف در مقطع کارشناسی ارشد براساس طرح پایش در سال ۹۹گفت: در مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های تاریخ (۴۲.۲ درصد)، اقتصاد (۴۳ درصد) و مهندسی هوافضا (۵۲.۲ درصد) و در مقطع دکتری رشته‌های مهندسی هوافضا (۴۰.۵ درصد)، آموزش زبان انگلیسی (۶۰ درصد) و تاریخ (۶۱.۱ درصد) درصد اشتغال پایین‌تری دارند و این آمار متناسب با کل دانش‌آموختگان آن مقطع آموزشی است.

//

درصد اشتغال رشته‌های مختلف در مقطع دکتری 

او افزود: بر اساس پایش طرح وزارت علوم نرخ رشته های مقطع دکتری به منظور اشتغال در بازار کار به شرح تصویر زیر نمایش داده می شود. 

//

شهرهایی که بیشترین بازار کار را دارند 

عده ای از دانشجویان معتقد هستند که در شهرهای بزرگ بیش از شهرهای کوچک بازار کار وجود دارد به همین علت همواره درصدد قبولی در بهترین دانشگاه های بزرگ کشور از قبیل تهران، شریف، امیرکبیر، شهیدبهشتی، علامه و ... تلاش می کنند تا از این طریق بتوانند آینده خود را برای ورود به بازار کار تضمین کنند و بر این اساس وزارت علوم لیست شهرهایی که دارای بازار کار هستند به ترتیب طبقه بندی کرده است که در ادامه مشاهده می کنید،

  بیشترین درصد اشتغال مربوط به منطقه یک یعنی استان‌های البرز و تهران بوده و بعد از آن برای مناطق ۹ یعنی استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی و سمنان، مناطق ۴ شامل استان‌های قزوین، قم، مرکزی و همدان و  منطقه ۷ شامل استان‌های بوشهر، فارس، و کهگیلویه و بویراحمداست و منطقه ۲ کشور شامل استان‌های گلستان، گیلان و مازندران پایین‌ترین نرخ اشتغال را داراست.

//

درصد اشتغال دانشگاه‌های برتر در مقطع کارشناسی

حال نباید از این نکته غافل شد که دانشگاه های کشور هم تاثیر زیادی در اشتغال فارغ التحصیلان جویای کار خواهند داشت، برای مثال کارآفرینان و صاحبان مشاغل مدارک محصلان دانشگاه های تهران و درجه یک کشور را به نسبت دانشگاه های سطح پایین و کوچک تر بیشتر قبول دارند، به همین علت در طرح رصد اشتغال دانشگاه های برتر در مقطع کارشناسی می توانید عکس زیر را مشاهده کنید.

//

درصد اشتغال دانشگاه‌های برتر در مقطع کارشناسی ارشد

از آن جایی که دانشجویان ارشد تمایل بیشتری به فعالیت در مشاغل کار دارند بنابراین آمار منتشر شده از سوی وزارت علوم نشان می دهد که دانشگاه های کشور در مقطع کارشناسی و ارشد در این زمینه تفاوت هایی با یک دیگر دارند، برای مثال دانشگاه گلستان، علم و صنعت، علوم کشاورزی بالاترین درصد و دانشگاه یاسوج پایین‌ترین درصد اشتغال را دارد.

//

درصد اشتغال دانشگاه‌های برتر در مقطع دکتری 

طرح پایش وزارت علوم آماری را در خصوص برترین دانشگاه های کشور منتشر کرده که نشان از بالاترین و پایین ترین نرخ اشتغال دانشجویان دکتری را دارند. 

//

همچنین برخی دیگر از رشته هایی که بازار کار زیادی دارند را می توانید در مطالب زیر مشاهده کنید. 

رشته کامپیوتر

افزایش استفاده از کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت و ... باعث روی آوردن بیشتر افراد به رشته کامپیوتر شده است و از آن جایی که امروزه اکثر افراد در منزل خود کامپیوتر دارند؛ بنابراین جهانی شدن اطلاعات و ارتباطات باعث شده است تا بازار کار خوبی برای این رشته در قالب شرکت های تولید کننده قطعات، شرکت های تولیدی و خدماتی، شرکت های تولید کننده نرم افزار و ... وجود داشته باشد و فارغ التحصیلان آن به خصوص جنس مذکر از این غافله عقب نمانند.

رشته مدیریت MBA

رشته مدیریت MBA به عنوان یکی از پرطرفدارترین و پرسودترین رشته های دانشگاهی شناخته شده است و در تمام شرکت ها، سازمان های دولتی و غیر دولتی بازار کار خوبی دارد و می توان در زمینه مدیریت بازاریابی و مارکتینگ، مدیریت استراتژیک، مدیریت منابع انسانی، تجارت و کارآفرینی نیروهای خوبی تربیت کرد و در این زمینه به فعالیت مشغول شد.

رشته مدیریت بازرگانی گرایش بیمه

رشته مدیریت بازرگانی گرایش بیمه یکی از مهم‌ترین رشته‌هایی است که فارغ التحصیلان آن به جهت دارا بودن اطلاعات وسیع در حوزه بازرگانی و بازاریابی، روابط انسانی، امور مالی، اقتصادی و بیمه، می‌توانند فعالیت خوبی به عنوان مدیران اجرایی و مشاوران بیمه‌ای در شرکت‌های بیمه داشته باشند.

رشته داروسازی

خدمات دارویی، مشاوره دارویی، بررسی روش‌های داروسازی و ضعف‌های احتمالی موجود در رژیم‌های دارو درمانی از وظایف داروسازان است که بعد از فارغ التحصیلی می‌توانند به عنوان نیروی متخصص فعالیت داشته باشند. در حال حاضر از میان فارغ التحصیلان رشته داروسازی، ۸۰ درصد جذب داروخانه‌ها و بقیه جذب صنایع داروسازی، آرایشی و کار‌های اجرایی وزارت بهداشت و درمان می شوند و از نظر دریافت حقوق جز پردرآمد‌ترین افراد جامعه هستند.

رشته دندان پزشکی

امروزه فارغ التحصیل رشته دندان پزشکی به اندازه‌ای زیاد است که در هر خیابان یا ساختمان چند نفری به این شغل مشغول هستند و درآمد بالایی از آن به دست می‌آورند چرا که کشور‌های جهان سوم همواره به این شغل احتیاج دارند.

پیراپزشکی

پیش بینی شده است که رشته پیراپزشکی تا سال ۲۰۲۲ در لیست رشته‌های پردرآمد قرار خواهد گرفت و این رشته به هیچ عنوان محدودیت‌های پزشکی مانند هزینه کردن در دانشکده‌های پزشکی، شرکت در طرح‌های پزشکی و پرداخت هزینه بیمه تخلفات پزشکی احتمالی را نخواهد داشت.

رشته پزشکی

رشته پزشکی یکی از مهم‌ترین و پر سود‌ترین رشته در سطح جهان است که افراد بعد از کسب مهارت و افزایش و آگاهی خود می‌توانند در زمان فارغ التحصیلی به عنوان پزشک عمومی مطب بزنند یا در درمانگاه و بیمارستان‌های دولتی یا خصوصی مشغول به کار شوند.


بیشتر بخوانید


افزایش آمار دانش آموختگان، علت بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی

منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان بیکاران دانشجویی اظهار کرد: آماری که در وزارت علوم برای میزان بیکاران ارائه شده، بر اساس پایش اشتغال دانش آموختگان است که از سال ۹۲ تا سال ۹۴ گرفته شده است. آمار بیکاران فارغ التحصیل سال‌های ۹۶ تا ۹۸ را نداریم اما در سال‌های اخیر به لحاظ زیاد شدن آمار دانش آموختگان، بر میزان فارغ التحصیلان بیکار افزوده شده است.

او درباره نرخ بیکاری فارغ التحصیان دانشگاهی گفت:  بر اساس آماری که با استفاده از کد ملی و وضعیت بیمه به دست می آید در مقاطع کارشناسی اشتغال ۶۰ درصد، در کارشناس ارشد ۷۵ درصد و در مقطع دکتری ۹۰ درصد است. هر دانش آموخته ای که بیمه داشته باشند از نظر ما شاغل محسوب می شود. اشتغال فارغ التحصیان سال های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ را خودمان نداریم اما انتظار داریم که سهم بیکاری بیشتر شود. 

به گفته  این مقام مسئول، علت بیکاری این است که در تربیت نیروی انسانی و گسترش مراکز آموزش عالی نیاز بازار کار را قرار ندادیم که ضعف است و نکته بعدی همخوانی مشاغل با تحصیلات فارغ التحصیان در دانشگاه هاست. 

وزیر علوم معتقد است که در شرایط فعلی فضای ذهنی مدرک گرایی تعدیل شده اما همچنان در سطح جامعه شاهد گرایش به مدرک گرایی هستیم و عده ای حاضرند فقط برای داشتن مدرک به دانشگاه بروند.

 در میانه تمام اتهام ها برای علت بیکاری فارغ التحصیلان همچنان عده کثیری علت این بیکاری را سیاست های وزارت علوم و نحوه اداره دانشگاه ها خوانده اند و در مقابل دانشگاه ها خودشان را متولی تامین شغل فارغ التحصیلان نمی دانند و اقدام به جذب دانشجو در رشته هایی می کنند که بازار کاری ندارد و به عبارتی چرخ  تولید بی کاران را به این وسیله به چرخش درمی آورند. بعد دیگر اشتغال جامعه و صنعت هستند که باید زمینه های این اشتغال را فراهم کنند.

دقت دانشجویان در انتخاب رشته و دانشگاه برای بازار کار مناسب

حال انتظار می رود تا دانشجویان کشور مطابق آمار منتشر شده از سوی وزارت علوم در خصوص رشته ها و دانشگاه هایی که بیشترین درصد اشتغال پذیری را دارند توجه و متناسب با آن تحصیل کنند تا در اینصورت هم از میزان بیکاری در جامعه کاسته شود و هم اینکه فارغ التحصیلان دیگر نگران آینده شغلی خود نباشند و بتوانند در مسیر زندگی همواره پس اندازی را برای خود در نظر بگیرند. 

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
خلو مجید
۱۷:۳۷ ۰۶ اسفند ۱۴۰۰
خوبه
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۶:۴۲ ۰۶ آذر ۱۴۰۰
در این آمار اومده که تاریخ ۵۰ درصد جا داره تو مشاغل، الان اساتید تاریخ دانشگاه محل ما (پیام نور) میان دانشگاه و میخوابن و درس هم به دانشجوها نمیدن، اتفاقا اوضاع شغل در این رشته افتضاح هست همسایه ما خونده تو سراسری اونم در شهر تهران نمیدونم کدام دانشگاه ولی اون میگه خودش که هیچ همه هم کلاسی هاش بی کارن
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۱:۲۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
من مهندسی نرم افزار دارم، در بازار و مایکت برنامه منتشر می کنم ماهی حدود ۱۹ تومن درآمد دارم خدارو شکر
Iran (Islamic Republic of)
ش
۰۵:۴۵ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
من کار آموز یک اداره دولتی بودم از طرف دانشگاه کارکنان اون اداره دولتی با اینکه بیشترشون سن خیلی بالا داشتن دانشجو هم بودن گفتم چرا حتی آبدارچی اداره هم دانشجو هست گفتن برای اینکه حقوق بالاتر بگیرن دانشگاه آزاد همه بدون کنکور شرکت کردن هرکی عشقش کشیده بود یک رشته اسم نوشت بعدشم استادها چون میدونستن کارمند دولتن و برای حقوق بیشتر دانشگاه میان باهاشون راه میومدن و نمره پاسی بهشون میدادن کلا دانشگاه ها از وقتی که مثل مدرسه زیاد شدن و بدون کنکور ارزش مدرک نابود شد و هر بی سوادی مدرک مهندسی داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۱ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
جالب ترین قسمتش اینجاست که دریایی از نفت و گاز زیرمون هست ولی مهندسی نفت جز بیکار ترین و کم گرایش ترین شغل هاس!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۱ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
در کشور ما فقط پارتی و پارتی و پارتی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
تو ایران فقط پزشکی وسلام....همه مهندسا یا باید پارتی داشته باشن یا یک سرمایه حسابی یا حتما باید یقه بسته و ازبسیج نامه داشته باشن...بنده مهندسی مکانیک دارم با بهترین نمره ...الان دارم دستفروشی میکنم .بعصی وقتام تو میدان تره بار بار کشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
سی سالمه نه کاری نه پولی ، مثلا مهندسی کامپیوترررررررررررررررر دارم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۱:۱۷ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
شما مغز نداری سواد نداری اون موقع که دانشگاه پایان نامه ات رو میدادی فرد دیگه باید فکرش رو می کردی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
دانشگاه به کنار من میخوام بدونم کسی که شیمی 20 20 و چرا نمره درس ادبیات دبیرستان باید رو معدلش تاثیر بزاره؟؟؟ اخه به چه درد من می خوره باید درسا از بعد ابتدایی تفکیک بشه
Netherlands
ناشناس
۱۴:۴۶ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
با توهم پول پارو کردن وارد پزشکی نشین. بنده سی سالمه . پزشک عمومی هستم. دو سال رفتم طرح تو مناطق محروم . اما هنوز نتونستم امتیاز تاسیس مطب تو شهر زادگاهم رو جمع کنم . حالا حالا ها باید با کیلومترها فاصله از خونه زندگیم کار کنم با کم ترین درآمد تو این وضعیت کرونا به هرکی هم می گی باور نمی کنه. ولی آواز دهل از دور خوش است . پزشکی که هفت سال درس خونده برای کشیک تو درمانگاه خصوصی فقط ساعتی ۴۵ هزارتومن بهش می دن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
خب روزی 10 ساعت =450 هزار تمن
450*7= هفته ایی 3 میلیون 150 هزار
4*3150000= ماهی14 میلیون اونوقت پول توش نیست؟؟؟؟؟؟؟
United States of America
حجت
۱۷:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
میگن چرا من تو شهر کار نمی کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۰ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
مسخره کردی مارو...پزشکی تنها رشته ی ک هرجا ب ی صدرصد میری پول پارو کنی...حتما تو عرضه شو نداری در ضمن با ی حساب ساده در ماه ۱۵تومن داری ..ضمنا تو هنوز ۳۰سالته ...هروقت متخصص شدی ببینم بازم اینو میگی...یا جراح ....درماه ب کمتر از یک میلیارد رضایت نمیدی...وتا زیر میزی نگیری کسی عمل نمیکنی...بازم بگم یا کافیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
ساعتی ۴۵ هزار تومن خوبه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۱:۱۹ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
میدونم عزیز، فامیل ماهم توی درمانگاه پزشک عمومی هست ماهی ۴/۵ تومن میگیره با سابقه سه سال کار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
به جای این که برین دانشگاه برین یه حرفه یاد بگیرین. آدم هر حرفه ای یاد بگیره بعد چهار سال دیگه استاد میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
زمان های قدیم چون محاسبات رو آدم ها خودشون انجام میدادن نیاز به رشته های مهندسی زیاد بود ولی الان دیگه به مهندس ها نیاز نیست چون دیگه کار آدم ها رو کامپیوتر انجام میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
کامپیوتر میاد یه پل برات میسازه !! اونم یه خوشگلشو
فقط محاسبه میکنه نه کار دیگه
France
ناشناس
۱۶:۵۹ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
بله همون كامپيوتر هم از درخت در مياد احتياج به علم نداره الان ميگي. خب مهندس كامپيوتر به كنار اما بازم اشتباه ميكني چون يك مهندس كامپيوتر نميتونه يك نرم افزار كامپيوتري در مورد عمران بسازه و..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
پولسازترین شغل در ایران نمایندگی مجلس و وزارت است...بقیه توهم پولداری دارند
United States of America
حجت
۱۷:۲۸ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
مهم ترین رشته کشاورزیه که از همه بدتره.کدوم کشور صنعتی کشاورزیش بده. چسبیدیم به هوافضاپ رباتیک و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
جسارت نباشه از بی کفایتی دولت هاست که نفت هست مهندسی شیمی نفت و... آموزش ندادید و ندارید
از بی کفایتی دولت هاست که بقیه رشته ها رو خار کرده کشاورزی چشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
بهترین رشته پولسازتوی ایران فقط اختلاصه البته کلاهبرداری ازمردم ووادارکردن اوناتوی بازارسرمایه هم بدنیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
ای کاش میپرسیدید اونایی که بیکار نیستن در رشته خودشون مشغول به کار هستند یا در مغازه ها و کارخانه جات مشغول کارگری و جابجایی بار و... خارج از رشته و علم خود هستند اونوقت عمق فاجعه مشخص میشد.تقریبا تا حالا کسی ندیدم توی رشته تحصیلی خودش مشغول کار باشه به جز یکی که پارتی کلفتی داشت در کل بگم شغل آیندتون ربط چندانی به رشته و دانشگاهتون نداره، آدم میشناسم دکترا دانشگاه برتر کشور داره و در زمین کشاورزی کارگری دیگران رو میکنه تا بتونه زنده بمونه و آدم هم میشناسم محصل دانشگاه آزاد به خاطر پارتی که داشت از اواسط دوره کارشناسیش در یک اداره دولتی مشغول کار شده بود!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
مهندسی کامپیوتر دارم . دوست ندارم در هیچ اداره ای کار کنم . اوضاع مالی م هم توپه .از صفر مطلق شروع کردم .
ولی درس خوندم خیلی هم با علاقه خوندم . الان هم دارم کیف میکنم .
اینو میگم که همه بچه ها بدونن . درس رو باید خوب و با علاقه خوند . کاری به تبلیغات هم نداشته باشید .
همه رشته ها خوبن فقط علاقه مهمه . موفق باشید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
توی شرکتها مهندسان کامپیوترجوان را با حقوق ناچیزی میگیرند
United States of America
حجت
۱۷:۳۰ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
هزار درصد موافقم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۱:۲۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
عرضه دارن اون افراد شرکت جهانی مثل گوگل بزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
این ها تبلیغات دانشگاهها است ، می خواهند خرتان کنند و جیبتان را خالی کنند، الان اگر بخواهی در دانشگاه آزاد یا غیر انتفاعی و حتی پیام نور درس بخوانی ، باید عمرت و پولت را باهم بدهی بعد یک کاغذ فزرتی بهت می دهند ، هیچ کس هم برای آن تره هم خورد نمی کند ، در اکثر دانشگاهها چیزی یاد نمی دهند ، وقتتان را و پولت را در این را هدر ندهید، آخرش فقط حسرت است ، در رشته های مدیریت درس نخوانید ، فکر نکن مدرک مدیریت بگیری مدیر میشوی ، حتی در شرکت های خصوصی مدیر را کسی میکنند ، که از او شناخت کامل داشته باشند ، مدیریت برای کسی که می خواهد در شرکت خودش یا پدرش کار کند خوب است ، نه طبقه متوسط ، کار هم بهت بدهند خیلی لطف کنند ، حقوق اداره کار را می گیری ، تازه همان هم گیرت نمی آید ، حداقل بروید بازار کار را مشاهده کنید ، آن وقت خودتان همه چیز را می فهمید
Iran (Islamic Republic of)
فرشاد
۱۲:۲۹ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
از ما که گذشت اما اینو به تمام کسایی که تازه دیپلم گرفتن میگم،اگه دنبال کارید فورا برید حرفه یاد بگیرید و مشغول بشید،دخترام همینطور،دانشگاهم خوبه اما نه به این امید که فرداش استخدام بشید...
استخدام رسمی دیگه تمام شد،نیست،اگرم باشه خیلی کمه!
شغلای کارمندی دارن جاشونو به شغلای مهارت محور میده،همون دانشگاهم اگه رفتین سعی کنید چیزی یاد بگیرید نه اینکه صرفا به خاطر نمره و مدرک درس پاس کنید...
بیکاری خیلی سخته خیلی،امیدوارم که همه دانشگاه رفته های بیکار مثل منم امسال بتونن شاغل بشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
دانشگاه الان وقت هدر دادن است به جای دانشگاه حرفه یاد بگیرین عمرتون تلف نشه من که اشتباه کردم دانشگاه رفتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
مهارت آموزی باید الویت داشته باشه نه صرف حفظ کردن انتگرال و دیفرانسیل و.... به کار بیشتر ما هم نمیاد و فقط وقت و اعصابم بچه ها رو بهم میریزه.سیستم آموزش و پرورش ما مسیر رو باید اصلاح نماید . چرا باید کارشناسی 4 سال زمان یک جوان را بگیرد و حال اینکه با حذف کلی درسهای کم اثر و کوتاه شدن زمان تحصیل و آموزش کارگاهی واقعی کم بزرگی به جوانان و جامعه نمود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
رشته فیزیک نخونید که بدبخت میشید مثل من دانشگاه هم دانشگاه شیراز به هیچ وجه انتخاب نکنید فقط اسم داره و دیگر هیچ ، اخلاق مسئولینش هم مناسب نیست
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۲:۱۴ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
دوستان عزیز که هنوز دانشگاه نرفتید به چند تا نکته توجه کنید
دانشگاهها خیلی مهم هستند از لحاظ کیفیت اساتید ، محیط آموزشی ، جو بین دانشجویان و ....
برای دوستان رشته های فنی و مهندسی ترتیب این دانشگاه ها خیلی مهم است چون آینده بهتری برای شما رقم می خوره
دانشگاه شریف ، امیر کبیر ،تهران ، علم وصنعت ، خواجه نصیر ، صنعتی اصفهان ، فردوسی مشهد ، شهید بهشتی ،...
اگر نتوانستيد در دانشگاه های خوب و تراز اول قبول شوید
و در دانشگاه های با سطح پایین تر قبول شدید سعی کنید در کنار درس به یک یا چند کار و حرفه خوب ،متناسب با رشته تحصیلی بپردازید تا بتوانید در بازار کار راحت تر کار پیدا کنید
و همچنین در کنار درس نرم افزارهای مربوط به رشته خود را در حد قابل قبول یاد بگیرد تا در بازار کار موفق شوید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
من برق خوندم. دانشجو بودم وقت سرخاراندن نداشتم چه برسه برم یه حرفه یاد بگیرم
در ضمن رشته فنی رو تو بهترین دانشگاه بخونی بازم تو شهر کوچک کار گیر نمیاری باید بری تهران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
وقتی بودجه هوافضا کشور صفر میشه
باید هم تو سه مقطع رشته مهندسی هوافضا درصد اشتغالش پایین باشه
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۲:۰۲ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
درس تو ایران هیچ ارزشی نداره طرف دیپلم داره به واسه پارتی کلفتی ک داره تو بهترین جا مشغول به کاره ما ک درس خوندیم از اون ور دو سال سربازی عمر مارو تلف کرد اخرشم ههیچی به هیچی فقط تعداد دانشگاها رو بردن بالا جیب مردم رو خاالی میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
این کار و فرهنگ رو در دوره 6 تا 9 در ذهن بچه به وجود بیاورید تا طرف حساب کار خودش بکند نه منی که الان 35 سال بیکار افتاده تو خانه، کارگری هم میری حقوق 1 میلیونی می دهند نه اداره کار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
حتی امار گرفتنتون هم خنده داره.
دانشجوی عزیزی که همین الان داری پیام منو میخونی
ایا تا حالا کسی اومده برای امار به شما بگه کار داری یا نداری؟
Iran (Islamic Republic of)
دانشجوی ارشد بیکار
۱۲:۱۵ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
نه والا هیچکس نگفته
من سربازی رفتم لیسانسم گرفتم ولی کار نبود الانم ۳۰ سالمه دارم ارشد میخونم مهندسی برق
کار دولتی و استخدامی که نیست فقط شرکتای خصوصی به صورت قراردادی هستن با کمترین حقوق یا اینکه شغل آزاد داشته باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
همه بیکارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
به تمام کسانی که تازه میخوان وارد دانشگاه بشن و کنکور بدن میگم این کار اشتباهو نکنید !!!

فقط 4 سال وقتتون و عمرتون رو هدر میدید و آخرش هیچ ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
واقعا همینطوره
دانشگاه یه زمانی خوب بود ولی الان فایده نداره
Iran (Islamic Republic of)
Ali
۱۲:۵۵ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
خب چیکار کنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
برو فن یاد بگیر استاد شاگردی
Germany
ناشناس
۲۰:۵۰ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
بایا مگه خانواده‌ها میزارن بری حرفه یاد بگیری میگن باید حتما بری دانشگاه اون چیزی بخونی که اونا دوست دارن..سه ساله پشت کنکور گیر افتادم فقط دارم عمرو تلاف میکنم و از زندگیم هیچ لذتی نمیبرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
واقعا متاسفم از این طرز فکر وزیر علوم.نکنه افرادی که این روزها در بخش جهاد سلامت و یا در تهیه ماسک و اقوام کمک معیشتی کرونا هستند را شاغل محسوب کردند‌.همه آمارها در کشور ما درست نیست و ساخته ذهن پیر و فرسوده این بزرگ مردان است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
یک گزارش سر تاسر غیر کارشناسی و اشتباه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
کار هست اما پولی نمیگیری بابتش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
بازم این امار خنده دار و مضحک .یادمه چند روز پیش هم این خبر رو کار کرده بودید همه متفق القول مسخرتون کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
۳۵ سال دارم.مجرد.
فارغ التحصیل مهندسی کشاورزی دانشگاه تهران هستم.
هزار تا جا، برای کار رفتم, نه گفتند.
رفتم زمین بگیرم برای انجام کار کشاورزی, سازمان جهاد موافقت نکرد.
.
.
.الان یه دکه دارم.
اما می بینم که پسر همسایمون که یه مدرک از یه دانشگاه ناکجا آباد گرفته، بواسطه اینکه پدرش در فلان اداره کار میکنه، اون هم رفته اونجا سر کار؛ نه تنها هیچ چیزی بلد نیست بلکه هر روز با ارباب رجوع دعوا داره. ازدواج هم کرده و بواسطه پارتی پدرش خونه هم داره.
من حسود نیستم, اما این عدالت نیست....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
شما بچتو یه جوری تربیت کن که اهل پارتی نباشه.اینجوری شاید نسل های بعدی این چیزارو نبینن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
واقعا از این موردا زیاد هست منم میشناسم خودمم فعلا بیکارم ۲۹ سالمه کارشناسی مهندسی برق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
غصه نخور اون که روزی می رسونه خداست. انشالله به حق همین وقت عزیز کارت رو به راه تر میشه. چشمت به داشته و نداشته مردم نباشه بیشتر از زندگی لذت میبری.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
واقعا هستند جوانانی که فکر میکنند راه پولدار شدن از دانشگاه میگذره؟؟مرد مومن من خودم با مدرک تحصیلی دکتری کارت ملیمو گرفتم دست رفتم تو صف دلار که ۲هزار دلار دولتی بخرم ۶۰۰تومن بالاتر بازار بفروشم(دلالی)بعد تو فکر میکنی با درس پولدار میشی؟حرصم نده ماه رمضونی دهن روزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
شما با پول دلالی روزه میگیری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
من همینجا تو پرانتز اضافه کنم:
دوستانی که کار و خلاقیتی ندارن نباید دکترا بخونند. چون یک دکترا نمی تونه دستش جلو بقیه دراز باشه باید خودش بتونه با علم و خلاقیت برای بقیه کار درست کنه.
Iran (Islamic Republic of)
شیما رسولی
۰۹:۰۳ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
ممنون از اطلاعتون جامع و کامل بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
کاملا عالی بود خدا قوت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
فارغ التحصیلان دانشگاههای ایران بی سوادان مدرک داری هستند که هیچ چیز نیاموخته اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۰ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
میدونید چرا همه مدرکشون اعتبار نداره؟ چون خسته هستند دل به درس نمیدن، شب امتحانی هستند، اساتید کم سخت گیری میکنند، نمره الکی داده میشود و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۳ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
تو دانشگاه آدم خیلی چیزها یاد‌ میگیره که اصلا توی کار و زندگی بدرد نمیخوره
Iran (Islamic Republic of)
م.ا
۰۸:۳۱ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
فکر کنم به یه چیزی دقت نکردن تو آمارگیریشون و اونم این بوده که طرف آیا قبلش مشغول به کار بوده یا نه. اینو به این خاطر میگم که آمار بازار کارش تو ارشد و دکترا (البته بیشتر ارشد چون یه چیزی مابین کارشناسی و دکتراست و الان خیلیا رفتن سراغش) برای دانشگاه های ضعیفتر بالاتره. این دلیلش اینه که خیلی از افرادی که مشغول بودن برای افزایش مدرکشون میرن سراغ دانشگاه های پایینتر تا بتونن قبول بشن و چون قبلش هم سر کار بودن بعدش هم سرکارن. بعلاوه پردیس دانشگاه ها و دوره شبانه تو تحصیلات تکمیلی رو هم باید جدا کرد. مطمئنم اگه دانشگاه های پولی رو هم بیارن تو این قضیه میبینین آمارشون برای ارشد و دکترا خیلی بالاست چون خیلی از مدیران و کارمندان پول یامفت میدن مدرک یامفت تر بگیرن و عملا این یعنی مدرک گرایی و مرگ تخصص گرایی
یه چیز جالب هم تو این آمار برای دانشگاه های برتره که چون بچه هاشون میرن خارج امارشون پایینه. بنظرم اینم باید بررسی بشه
در کل این شکل آمار گرفتن پر از غلطه و هیچ دیدگاه خوبی از وضعیت نمیده. انگار خواستن صرفا یه آماری داده باشن!!!!
Iran (Islamic Republic of)
مازیار
۱۲:۲۰ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
حرفت کاملا درسته