معاون اول رئیس جمهور:

افتخار نیست ملت در صف مرغ باشند/واکسن کرونا به وفور توزیع می شود

اسحاق جهانگیری گفت: گشایش‌های اقتصادی را در پیش داریم، دنیا می‌داند که با ملتی شریف رو به رو است؛ افتخار نیست در دوره مدیریت ما ملت در صف مرغ ایستادند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: در آغاز سال ۱۴۰۰ توفیق نصیب ما شد که به خراسان رضوی سفر کنیم که آرزوی هر ایرانی زیارت امام رضا علیه‌السلام است و خوشحالم که در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان در ابتدای سال جدید شرکت کردیم.

 او افزود: امیدواریم سال جدید که سال پایان قرن گذشته هجری شمسی است، سالی برای گشایش‌های زیاد در ابعاد مختلف زندگی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردم باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: آرزومندیم بخش زیادی از مشکلات و گرفتاری‌های موجود در زندگی ملت ایران کم شود.

جهانگیری با اشاره به اینکه ۱۲ فروردین روزی بود که ملت ایران رای تاریخی در راستای تحقق استقلال و آزادی خود داد تا  جمهوری اسلامی به طور قانونی با رای مردم تثبت شد، بیان کرد: این رفراندوم با تدبیر و اعتماد کامل امام خمینی (ره) به مردم با گذشت ۵۰ روز از انقلاب شکوهمند اسلامی صورت گرفت و امیدواریم شعار‌های امام راحل را بتوانیم محقق کنیم.

او با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی به فضل الهی در خراسان رضوی جدی گرفته شد، تصریح کرد: در اوایل دولت یازدهم هنگامی که ۲۴ بند سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ارائه شد، جلسه‌ای در دفتر مقام معظم رهبری برگزار و در همان جلسه انتظارات ایشان در حضور مسئولان بیان شد.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اهمیت رخداد اقتصاد مقاومتی، تاکید کرد: استان‌ها و سایر نهادها و قوای سه گانه وقت خوبی برای تحقق رویکرد‌های اقتصاد مقاومتی گذاشتند.


بیشتر بخوانید


جهانگیری اظهار کرد: یکی از جهت گیری‌های اقتصاد مقاومتی این بود که اتکا به درآمد نفتی کم شود و با تشکیل کارگروه‌ها سعی کردیم این موضوع را در حد توان اجرا کنیم و در نهایت سهم نفت در بودجه کمرنگ‌تر شد و مواردی مانند مالیات جایگزین آن شد.

او افزود: مبنای اقتصاد مقاومتی این بود که اقتصاد کشور به درجه‌ای از تاب‌آوری برسد تا با وارد شدن شوک‌های خارجی دچار مشکل نشویم؛ تحریم‌ها طوری طراحی شده بود که ما نمی‌توانستیم به میزان لازم نفت بفروشیم و این تجربه سبب شد گلوگاه‌هایی که در دوره تحریم مورد فشار قرار می‌گیرند را شناسایی و بر روی آن متمرکز شدیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: پروژه‌های اقتصاد مقاومتی را طراحی کردیم تا با تحقق و به نتیجه رسیدن آن، تاب آوری اقتصاد کشور به طور قابل توجهی زیاد شود تا در دوره تحریم دچار مشکل نشویم؛ یکی از مهمترین این پروژه‌ها، ستاره خلیج فارس بود.

جهانگیری بیان کرد: بیش از ۱۵۰ پروژه تعریف شد که به لطف خدا تعداد زیادی از آن‌ها به نتیجه رسید؛ با کشور‌های همسایه میادین مشترک زیادی داریم که یکی از مهم‌ترین آن ها، پارس جنوبی بود. 

او تصریح کرد: خودکفایی گندم در سال ۹۲ وجود نداشت و واردات می‌کردیم تا نان ملت تامین شود و در سال‌های فشار تحریم، یک الی دو تن واردات صرفا برای افزایش ذخایر داشتیم؛ اقتصاد مقاومتی نعمتی بود که یک تفاهم بین نهاد‌ها و قوای سه گانه ایجاد کرد.

اقتصاد مقاومتی به معنای سختی کشیدن نیست

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران از نظر حجم تولید ناخالص ملی جزو ۲۰ اقتصاد برتر دنیا است و نمی‌شود آن را به طور سنتی اداره کرد، تاکید کرد: هیچ جا گفته نشده که اقتصاد مقاومتی به معنای سختی کشیدن و ریاضت مردم است بلکه اقتصاد مقاومتی باید ظرفیت توسعه کشور را بالا ببرد؛ هیچ جا گفته نشده اقتصاد مقاومتی به معنای بی‌توجهی به رانت خواری، فساد و ویژه خواری است.

جهانگیری اظهار کرد: هنر مدیران کشور این است که بهترین بهره برداری را از فرصت‌های پیش آمده برای توسعه کشور کنند؛ هنر مدیریت این است نه عجله کنند و نه فرصت سوزی تا کشور از تنگنا‌های ایجاد شده عبور کند و این توانایی در ایران وجود دارد تا با استفاده بهینه از فرصت‌ها، تحریم‌های سنگینی که آمریکا ایجاد کرده را با همبستگی بی‌اثر کند.

او افزود: در سه سال گذشته با فشار‌های ایجاد شده از سوی آمریکا که به برخورد نظامی انجامید و سردار ما را ترور کردند روبرو شدیم؛ اولین بار پس از جنگ جهانی دوم ایران پایگاه آمریکایی‌ها را با موشک زد و آمریکا از تبعات تصمیم خودش خبر داشت.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد کشور از تنگنا‌ها در حال عبور است، ادامه داد: گشایش‌های اقتصادی را در پیش داریم چرا که دیپلماسی قوی داریم و دنیا می‌داند که با ملتی شریف رو به رو است؛ افتخار نیست در دوره مدیریت ما ملت در صف مرغ ایستادند.

جهانگیری با بیان اینکه خراسان رضوی مهمترین کانون توسعه کشور است، بیان کرد: بدون تردید همه ما وقتی تحت فشار قرار می‌گیریم به امام مهربانی‌ها متوسل می‌شویم؛ خراسان رضوی استانی است که دو کشور هم مرز با آن هستند و از کالا‌های ما استفاده می‌کنند؛ قابل تحمل نیست کالا از اروپا تا اینجا ۱۵ روزه برسد و ۳۰ روز در گمرک معطل بماند.

او تصریح کرد: تولید با رفع کار‌های اداری به تنهایی راه نمی‌افتد و باید سیاست‌های پشتیبانی کننده از آن در حوزه‌های مختلف فرهنگی اقتصادی و اجتماعی وجود داشته باشد. برای شروع یک فعالیت ۷۲ روز طول می‌کشد که با پیگیری‌های دولت به سه روز رسیده؛ پس این کار با لغو برخی امور غیرضرور سنتی، شدنی است. انشاءالله در سال ۱۴۰۰ وزیر اقتصاد به عنوان رئیس کمیته مقررات زدایی بتواند کمک خوبی به مانع زدایی تولید کند.

افغانستان یک ظرفیت اقتصادی مهم است

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد : در این دوره اقتصادی مرز‌های زمینی ما نقش بسیار مهمی داشتند؛ کشور افغانستان بیش از کل اتحادیه اروپا از ما کالا می‌خرد و ظرفیتی بسیار مهم است که باید از آن بهره ببریم.

جهانگیری بیان کرد: شاید کارخانه‌های بزرگ کشور در خراسان رضوی کم باشد، اما ظرفیت صنعت آن بسیار خوب است؛ یکی از مشکلات این استان آب است که در حال حل آن با انتقال آب از خلیج فارس هستیم. طرح آبرسانی به استان‌های شرقی کشور شروع شده و از استاندار خراسان رضوی درخواست داریم این مهم را روزانه پیگیری کند تا اگر مانعی وجود دارد به ما منتقل شود.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه از مجلس شورای اسلامی گلایه داریم تاکید کرد: اگر به ما می‌گویید "دولت خسته" به سایر نهاد‌ها نیز باید بگویید؛ برای طرح مناطق آزاد هرکجا که دیدیم نیاز است اقدام کردیم.

جهانگیری اظهار کرد: مجلس تصمیم گرفته ۷ منطقه آزاد را در یک لایحه بیاورد، ۸ منطقه نیز به آن افزوده است؛ چندین منطقه ویژه نیز اضافه شده که شورای نگهبان عنوان کرده است بار مالی دارد  و ما بار مالی آن را پذیرفته‌ایم. 

او سال ۱۳۹۹ را سال بسیار سختی برای کشور دانست اما اطمینان داد که سال ۱۴۰۰ سال کاسته شدن از مشکلات، فشارها و تنگناها خواهد بود. جهانگیری همچنین خبر داد که با اقدامات دولت، واکسن کرونا تا پایان تابستان به وفور در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام//ف.ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
مردمو بدبخت کردن. میگن ازدواج کنین همین وام ازدواجم به هزار مکافات میدن چه خبره چرا به فکر جوونا نیستین اول زندگی باید بدبختی بکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۴ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
از بی تدبیری دولت تدبیر و امید همین بس که با کارت ملی و تو صف های طولانی باید مرغ بخریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۰ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
ببخشید آقای جهانگیری ماتوصف مرغ وامیستیم شمابزرگواری این اشتباه روببخش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
سواره از پیاده خبر ندارد؛ سیر از گرسنه،

اینها اینقدر شکمشون پر هست بفکر قشر ضعیف جامعه نیستن، دولت بی تدبیر و بی خاصیت، یارانه تون بخوره تو سرتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
معلوم نیست این ها رو به کی میگه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
توروخدا قصد گشایش اقتصادی نکنید که بدبخت تر از این میشم، شما هیچ کاری نکنید بیشتر به نفع مردمه
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۲:۴۹ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
خب به جای این حرف ها و انتقادها، باید بیاین یه چاره اساسی در نظر بگیرید که مردم تو صف روغن و مرغ نباشند
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۲:۴۹ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
خب به جای این حرف ها و انتقادها، باید بیاین یه چاره اساسی در نظر بگیرید که مردم تو صف روغن و مرغ نباشند
Iran (Islamic Republic of)
غلی آذری
۱۲:۱۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
مدیریت چه کسانی باعث این وضعیت شده؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۱۶ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
بله جالبه که ما باید این حرفها رو به شما برنیم ولی خودتون همیشه زودتر می گید ولی کاری هم نمی کنید .چه فایده این حرفها رو می زنید .مردم حرف نمی خوان عمل می خوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
این دولت مگه کاری کرده که بهش افتخار کنه؟ فقط مردم و بدبخت کردین