فعالیت دو خانه کودک ونوجوان دختران در زنجان

مدیر کل بهزیستی استان زنجان گفت: در حال حاضر ۲ خانه کودک ونوجوان دختران در زنجان در دو رده سنی ۶ تا ۱۲ سال و ۱۳ تا ۱۸ سال فعالیت می‌کند.

 خانه کودک ونوجوانبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،محمد محمدی مدیر کل بهزیستی استان زنجان گفت:در حال حاضر ۲ خانه کودک ونوجوان دختران در زنجان که در دو رده سنی ۶ تا ۱۲ سال و ۱۳ تا ۱۸ سال فعالیت می کنند.
 
محمدی افزود:در مجموع ۲۹ دختر بی سرپرست و بد سرپرست در شیرخوارگاه و خانه‌های کودک ونوجوان استان نگهداری می‌شوند.
 
او ادامه داد::همچنین ۱۲۱ دختر بی سرپرست و بدسرپرست نیز در خانواده زیستی و جایگزین تحت پوشش بهزیستی از خدمات مددکاری، روانشناختی و امداد ماهیانه برخوردار هستند.
 
مدیر کل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: حضور دختران در جامعه و پذیرش نقش‌های اجتماعی آن‌ها نسبت به گذشته بیشتر شده، نیاز به آموزشهای، چون مباحث حقوقی، اجتماعی لازم به نظر می‌رسد و دختران جامعه با سرلوحه قراردادن زندگی ائمه اطهار و معصومین می‌توانند الگویی مناسب را پیش روی خود قرار دهند تا در جامعه و در بهره گیری از فضای مجازی دچار آسیب نگردند.
 
او به روند شتابان فناوری‌های نو در چند دهه اخیر اشاره و تصریح کرد: به‌منظور کاهش تهدید و آسیب‌های اجتماعی دختران در شرایط جامعه درحال گذار باید سه اصل اساسی اخلاق، نظم، دانش و آگاهی به صورت هدفمند برای این قشر مدنظر باشد.
 
این مقام مسئول شناسایی و پذیرش دختران در معرض آسیب‌های اجتماعی، ارائه مداخلات تخصصی فردی و خانوادگی به دختران در معرض آسیب و حمایت‌های اجتماعی از آن‌ها را از جمله اهداف تاسیس خانه سلامت عنوان کرد و تاکید نمود: در این مرکز افراد پذیرش شده تا زمان رفع مشکل، مورد حمایت بهزیستی قرار خواهند گرفت.

خانه سلامت، محیطی امن برای دختران در معرض آسیب

 سلمان حسینی معاون امور اجتماعی بهزیستی استان زنجان نیز گفت: دختران در معرض آسیبی که از طریق مداخله در بحران، اورژانس اجتماعی و نیروی انتظامی و با رأی دادگاه به بهزیستی معرفی می‌شوند، راهی خانه سلامت شده و در آن‌جا فعالیت‌های مددکاری برای بازگرداندن این دختران به خانواده‌هایشان آغاز می‌شود.
 
او با بیان اینکه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه فرار دختران از منزل باید اطلاع رسانی مناسب و هدفمندی از سوی دستگاه‌های متولی امر از قبیل آموزش و پرورش و دادگستری برای خانواده‌ها با هدف اصلاح رفتار‌های خود در برابر فرزندان به ویژه دختران انجام شود، اظهار کرد: تحقق این مهم به مراتب شمار چنین وقایعی را کاهش می‌دهد.

او شرط اصلی حضور افراد در خانه‌های سلامت در معرض آسیب بودن افراد عنوان و تاکید کرد: افراد ۱۲ سال به بالا که در معرض آسیب هستند، در خانه‌های سلامت بوده و کمتر از دوازده ساله‌ها نیز به مراکز شبه خانواده سازمان بهزیستی که ویژه کودکان بدسرپرست و بی سرپرستی است، ارجاع داده می‌شوند.

حسینی ارائه خدمات جامع مددکاری، مشاوره‌های حقوقی، پیگیری‌های تحصیلی را از مهم‌ترین اقدامات بهزیستی برای دختران در معرض آسیب عنوان و خاطر نشان کرد: خدمات بهداشتی و درمانی از جمله تهیه شرح حال، انجام معاینات کامل، انجام آزمایشات پاراکلینیکی روتین، تشخیص، تدوین و اجرای طرح خاص درمانی -نظارت بر بهداشت فردی و محیط، آموزش پیشگیری از ایدز و هپاتیت از دیگر خدمات سازمان به این افراد می‌باشد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی در خصوص مدت زمان اقامت در خانه سلامت یادآور شد: افراد برای سه هفته، سه ماه، شش ماه و یا یک سال می‌توانند در این مراکز اقامت کنند و مدت زمان ارجاع فرد به خانواده اش بستگی به تیم تخصصی دارد، زیرا زمانی که کارشناسان تیم تخصصی تشخیص دهند خطری فرد را تهدید می‌کند به صلاح است که مدت زمان بیشتری در این مراکز بمانند و سپس به خانواده ارجاع داده شوند.

او در خصوص ترخیص دختران از این مراکز گفت: بازگشت به خانواده (تحویل به خانواده یا بستگان سببی و نسبی) مهمترین هدف این مراکز است و در صورت فراهم نبودن شرایط مناسب جهت بازگشت به خانواده مراتب باید به تایید تیم تخصصی خانه برسد تا زندگی مستقل با حفظ شرایط قانونی، ازدواج و ارجاع به سازمان‌ها، ارگان‌های ذیربط و سایر نهاد‌های حمایتی و امدادی موجود در جامعه (دولتی و غیردولتی) صورت می‌گیرد و در صورت ترخیص مددکار اجتماعی مرکز موظف است پس از ترخیص پیگیری لازم را انجام دهد.

انتهای پیام/ن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.